Mizející druhá čárka - jsem v tom?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
28.1.10 08:28

Myslím si to stejné co Mufina :-), že je to v člověku a né ve výchově či pubertě. Taky jsem byla šílená a opravdu hodně (alkohol, párty, problémy s policií :oops: :lol: ) ale sex jsem brala jaksi vážně..první byl v 18ti a bez ochrany ani ránu.

Jinak jak tady někdo psal, otěhotnět můžete i přes antiko - takže pak by tady asi odpadly ty moralistické příspěvky, za což by asi byla zakladatelka ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
28.1.10 08:58

Mufi, ten chlap je pěknej debil.. Když už se stane, nemá právo hnát holku na potrat. No a ona, že si to v tom věku nechá líbit..

Ale opravdu, mít dítě v brzkém věku bez dokončené školy, tatínek stejného věku (není to teď o zakladatelce, nevím, jak je na tom partner), je to všechno složité. Přece jen, peníze jsou potřeba a zázemí taky. Nevím, co bych řekla dítěti, kdyby mi v 16 přišlo říct, že bude mít dítě :( Asi bych zuřila, ne kvůli dítěti, ale že si kazí mládí a bude to složité. Na holičkách bych ho ale nenechala a na potrat nehnala. Ještě než se Radim narodil jsem si říkala, že bez prezervativu ven nepůjde :) Uvidíme, co to v něm zanechá. Ale aby se nezodpovědně pobavil..

Zajímalo by mě, jak zakladatelka dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
29.1.10 12:19

Lizbeth, sorry. Ale já měla taky véééélmi bouřlivou pubertu, ale právě proto jsem si aktivně pořídila antikoncepci abych mohla v klidu bouřit:-).

Tímto se nechci dotknout zakladatelky, píšu vyloženě Lizbeth protože jsem si vždycky myslela, že kdo si myslí, že je dost zralý na sex, tak musí být i dost zralý na případné následky. A to jsem si myslela už v těch 16-ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.10 12:37

No vidíte, a já měla taky bouřlivou pubertu a to dost co se týká sexu a nebrala jsem antinu, nikdy…a na následky nikdy nepomyslela…

Jinak, mám zkušenost s falešně pozitivním testem…dělala jsem si ho vpodvečer a byly tam dvě čárky, druhá byla malilinkatá a slaboučká,ale byla. Nadšení bylo obrovské, radost úžasná. ráno příšerné zklamaní, druhý test byl negativní a te první.....ta druhá čárka bledla a bledla…podle informací z netu jsem měla „štěstí“ na falešně pozitivní test který se občas může objevit…obrečela jsem to, je to strašně zklamání…

a být mámou v 16? No, zápřah,ale určitě bych svou dceru nevyhnala z domu, neposílala na potrat, protože s potratama silně nesouhlasím. Když je natolik dosplěá, že může souložit, je i natolik dospělá, že si mže vyřídit antinu nebo se chránit kondomem. To mališké, které se nechtíc povede, za to nemůže, že má hloupé rodiče, které nemysleli na to, že můžou zplodit miminko. A potrat je podle mě zvrhlost.

• Citovat
  • Upravit
12978
29.1.10 14:51

JančaK, nemusíš psát sorry - protože já už jsem tu psala, že právě v tom je ten problém, že každý jsme jiný. Ty jsi hrdá na svou zodpovědnost, ale né každý se dokázal v tomto věku ovládnout a dováděl v hormonální bouři..Bohužel..jistě bych ráda patřila k té vaší skupině uvědomělých, ale člověk si nevybere - proto mám možná na situaci zakladatelky názor tak nějak ze života.
mě bylo 16 před 15ti lety- mamka mě ke gynekologovi nikdy nevzala, o antikoncepci mi nic neřekla, šla jsem tajně přes kamarádku, která také chodila tajně - no prostě blbý přístup..
A ted mě ukopejte - já jsem v 16 otěhotněla ( praskl nám kondom) a šla na potrat. Byla jsem tak moc vyděšená, tak moc zoufalá, že padaly i myšlenky na nejhorší. Hrozně jsem se bála a dodnes mám opravdu špatný pocit. jedno vím ale jistě, ani na vteřinu mě nenapadlo si dítě nechat. neměla jsem na to psychicky. Nezvládla bych reakce okolí ani svou vlastní situaci..Potrat je ta nejhorší věc na světě, ale neznamená to konec světa. Já mám díky němu jiný život, dvě krásné zdravé děti, skvělý vztah..Možná bych byla také štastná i s tím miminkem v 16 ti, ale to už se nedovím..
Víte psát o něčem co jste ani vzdáleně nezažily, je opravdu jiné než něco na co nikdy nezapomenete..
Ps. a opravdu vám závidím vaše chování, protože by mě to uchránilo od tohoto traumatu a mohla jsem tu moralizovat s vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
29.1.10 17:11

Lizbeth, já bych si v 16ti dítě taky nenechala, tohle je holt můj názor, chtěla jsem studovat a trochu i vím o čem mluvím, protože jsem v 16ti vysadila antikoncepci a tím pádem měla 14dní zpoždění ms a byly to ty nejhorší dva týdny v mém životě, kdy jsem si myslela, že bych možná byla i těhotná, protože jsme se s přítelem k sobě vrátili a měli styk s kondomem, on nespal, já nespala a přemýšlela, co bude a že přece ted ještě nemůžu mít dítě, nakonec to nebylo tak dramatické, ale ten pocit strachu nezapomenu…

ale nechráněný styk jsem měla až když jsme se rozhodli pro dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
29.1.10 19:03

Liz, píšeš, že vám praskl kondom. To se stát může. Že jsi šla na potrat myslím nikdo neodsoudí, je něco jiného na něj jít v 16 nepřipravená, než třeba ve 30 proto, že chceš ještě budovat kariéru. Ale důležité je, aby se holka rozhodla sama, zda na potrat půjde nebo ne, když ji někdo nutí, je to špatné.

Jen jsem měla z tvých příspěvků pocit, že jsi na sebe pyšná.. Myslím jako na to, že mít nechráněný sex v 16 je vlastně super..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
29.1.10 19:17

já měla také divokou pubertu a to dost :oops: prášky jsem brala od 15 ale občas se zapomělo…otěhotněla jsem ve 20 a partnerem jsem spolu nebyli ani půl roku práci měl no spíš neměl,věčně jsem se hádali pro upřesnění v tíé době jsem nějakou dobu prášky nebrala partner to věděl začala sjem s nima mít problémy ale chlap trvdil že má blbý spermie ze srandy no… a jak to dopadlo,malému je 26 měsíců postavili jsem se na nohy a i když máme sem tam problémy je to ok ted čekáme druhý.Oba jsem museli dospět i když já tak nějak už na dítko připravená byla jinak bych se chránila,at jsem byla jakákoliv nikdy jsem si nelajzla riziko nejen nechtěného těhu.
osobně znám mamku co měla prcka v 15 bo v 16 kdyby šla na potrat už by děti mít nemohla malému budou v květnu 4 roky a je perfektní mamina s tátou od malého jsou spolu,rodiče jí podrželi…
Někdo je hodl připravený dřív někdo líp.My i když na začátku neměli nic a o fakt nic že kdžy sjem otěhotněla neměli jsem ani na dupky pro mimčo,manžel se přestal flákat,našel si práci po pár měsícíh začal podnikat a zvládli jsem to:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.1.10 19:22

Amber, no tak to vůbec nééé. Hrdá na toto, to snad nikdy. Vážně..Fakt se všem upřímně obdivuju..Jen prostě vím, že se to leckdy nedá ovlivnit..
Chtěla jsem tu jen zastoupit tu skupinu těch nezodpovědných a následně litujících :lol: :lol: :nevim: - právě proto, že já zase měla pocit, jak jsou na sebe ti ostatní hrdí - což asi v této diskuzi asi moc zakladatelce nepomohlo. chtěla jsem, aby věděla, že existují i slabí jedinci, protože chybovat je lidské.. ale ty následky, ach joo.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
29.1.10 19:32

Liz, spíš šlo asi o to, aby se nad tím zamyslela do budoucna, jestli je teď těhu, tak je fakt, že „facku“ od života dostane, ať se rozhodne tak jako tak, ale jestli není, tak aby nehazardovala dál :) Někdo si to prostě neuvědomí a bere to jako hazard, vyšlo to, tak proč příště ne :) Ale myslím, že se pak špatně žije s tím pocitem, Ty bys o tom asi mohla vyprávět..
Já jsem sice proti potratům, ale zase ne za každou cenu. Pokud by opravdu byl zkažený život, nešťastná máma a ve finále i dítě, k čemu by to bylo.. Jsem ráda, že jsem to nemusela řešit, ale nedokážu říct, jak bych se v 16 zachovala já. Kdo nezažil, nemůže soudit si myslím (myšleno ten potrat).
Obdivuju Tě, že jsi s tím vyšla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
naty 1989
1.11.11 11:33

co to znamena?

Ahoj holky mam jeden dotaz, před týdnem jsme dostala menstruaci přesně v den kdy jsem měla. Do oběda jsem vystřídala několik tamponů a všechno bylo v pořádku, ale pak jakoby se zastavila a do večera byla už velmi slaboučká a druhý den už nic. Co si mám o tom myslet? Je možné že jsem těhotná?

• Citovat
  • Upravit
5251
1.11.11 12:29

Myslím, že můžeš, udělej si za pár dní test, pokud nebude MS pokračovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anett.20
3.12.13 08:54

Taky se mi to dnes stalo.. Druha carka byla rozmazana a pak zmizela.. :(

• Citovat
  • Upravit
30929
3.12.13 08:58
@Anett.20 píše:
Taky se mi to dnes stalo.. Druha carka byla rozmazana a pak zmizela.. :(

A co (jakou znacku) jsi mela za test? Mohl byt vadny test a nebo zkus zitra rano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anett.20
3.12.13 10:35

@Cuddy Ahoj, GS mamatest.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat