Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
8.8.16 18:58

@Zuziky Takovýhle lidé se na tyto věci prostě vyloženě zaměřují. „Dělá vysloveně zle“ a hned seberu talíř aby dítě vidělo, že tohle prostě NE. Tak jinak, já prostě nechci mít dítě vycepované, nechci, aby poslouchalo na slovo, abych jí strčila do kouta a tam jí za hodinu našla. Pardon, ale z většiny cítím jakousi potřebu „ovládat“ a být důležitá za každou cenu. Já ale psala o konkrétních lidech-z mojí rodiny, protože pouze ti mají problém. Jasně, můžou být i ti, co do očí neřeknou. My máme kamarádů hodně, nikdo nikdy neusměrňoval dceru, nebyla potřeba, ve školce také ne. Jen jsem vypíchla tuhle vyhrocenou situaci. Určitě se nad sebou zamyslím ale spíš v tom směru, že prostě nebudeme jezdit někam, kde někomu budeme „vadit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 18:58
@lucenka píše:
Ale tohle můžou dopřát dětem doma a ne někde na návštěvě, kde na to nejsou všichni zvědaví ;)

ano souhlasím, ale byli u babičky.. tam se taky smí ledacos.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
8.8.16 18:59

Já tě chápu, taky by mi to vadilo, mohl jí to říct normálně, nebo to říct tobě, ale neříkat jí, že je natvrdlá, mohlo by jí to i mrzet.
A k tomu koláči, tak to fakt nechápu ostatní. Já jím koláč celej život rukou, když jsem doma s příbuznými. Stejně jako jím rukama pizzu a hamburger, co je na tom. A i do teď vybírám například rozinky nebo něco jiného z buchet, koláčů atd. Na tom není nic nevychovaného. Asi je někdo moc velký puntičkář, že se všechno má jíst příborem. To by mě teda i stresovalo, u jídla chci mít pohodu a sníst si ho, jak mi to chutná. Klidně si i koláč nebo chleba vezmu do ruky a jdu s ním na zahradu a jím ho po cestě. A nebo dokonce (to by asi jiné pohoršilo) jím v posteli u notebooku :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 18:59
@Aubrys píše:
@Zuziky Takovýhle lidé se na tyto věci prostě vyloženě zaměřují. „Dělá vysloveně zle“ a hned seberu talíř aby dítě vidělo, že tohle prostě NE. Tak jinak, já prostě nechci mít dítě vycepované, nechci, aby poslouchalo na slovo, abych jí strčila do kouta a tam jí za hodinu našla. Pardon, ale z většiny cítím jakousi potřebu „ovládat“ a být důležitá za každou cenu. Já ale psala o konkrétních lidech-z mojí rodiny, protože pouze ti mají problém. Jasně, můžou být i ti, co do očí neřeknou. My máme kamarádů hodně, nikdo nikdy neusměrňoval dceru, nebyla potřeba, ve školce také ne. Jen jsem vypíchla tuhle vyhrocenou situaci. Určitě se nad sebou zamyslím ale spíš v tom směru, že prostě nebudeme jezdit někam, kde někomu budeme „vadit“.

a proč babička říkala to že startuješ po lidech když malou napomenou? myslela jen tohoto strýce a nebo víc lidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26337
8.8.16 19:00

@Aubrys

vychované dítě neznamená, že stojí v koutě a třese se strachy, aby neudělalo chybu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.8.16 19:00
@jdukolem píše:
ano souhlasím, ale byli u babičky.. tam se taky smí ledacos.. ;)

No tak pokud je dítě samo s babičkou, tak trrba jo. To ať si jedou podle svých pravidel. Ale pokud jsem tomu přítomná já, případně další členové rodiny, tak by mě nenapadlo ho nechat tohle dělat.

• Citovat
  • Upravit
1515
8.8.16 19:01
@Aubrys píše:
Tak jinak, já prostě nechci mít dítě vycepované, nechci, aby poslouchalo na slovo, abych jí strčila do kouta a tam jí za hodinu našla. Pardon, ale z většiny cítím jakousi potřebu „ovládat“ a být důležitá za každou cenu.

Tak řeknu hned na začátku. Nevadí ti nevychované dítě, které neposlouchá… :srdce:
Mohly jsme si ušetřit pár stran nikam nevedoucí diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
8.8.16 19:02

@Aubrys vychovane dite prece neznamena, ze je to dite, ktere postavis do kouta a za hodinu tam bude 8o 8o ale sama vis, ze je mala velice vycurana…ve ctyrech letech…a vsude to zkousi tak, ze po ni musi vlastni stryc kriknout, at toho necha…takze je nekde neco spatne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 19:03
@lucenka píše:
No tak pokud je dítě samo s babičkou, tak trrba jo. To ať si jedou podle svých pravidel. Ale pokud jsem tomu přítomná já, případně další členové rodiny, tak by mě nenapadlo ho nechat tohle dělat.

co dloubnout prstíčkem do koláče? víš pro mě je rodinné jídlo o pohodě.. nerozumím tomu co se tu řeší, i když se snažím.. strýc napomínal neteř která vydloubla brusinku či co to bylo ze svého koláčku.. nechápu proč dělal dusno jestli on tu holku už nenapomíná za vše není na ni už alergický? to nevíme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 19:03

@neumisa Prostě tak, jak jsem psala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
8.8.16 19:04
@Zuziky píše:
@Aubrys vychovane dite prece neznamena, ze je to dite, ktere postavis do kouta a za hodinu tam bude 8o 8o ale sama vis, ze je mala velice vycurana…ve ctyrech letech…a vsude to zkousi tak, ze po ni musi vlastni stryc kriknout, at toho necha…takze je nekde neco spatne…

kdyby křikl nech toho nebo přestaň věřím, že by se tato diskuze také odvíjela jinak..ale on to řekl jinak - a o to jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26337
8.8.16 19:06

@Aubrys

takže jsi spokojená s dítětem, které nerespektuje dospělé, je vyčůrané a žebrá. Tak co chceš v téhle diskuzi vlastně řešit?

Když ti to vyhovuje, tak v takové výchově pokračuj, ne? Ale nediv se, až ti zas někdo po holce houkne. Takové je riziko tvé výchovy.

Omez styky s rodinou, protože těm to zjevně vadí - ale pak se nerozčiluj, že se kazí rodinné vztahy.

Příspěvek upraven 08.08.16 v 19:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
@jdukolem
@Aubrys píše:

taky nemam vycepovany dite stojící zakriknute v koutě. Vždy muze rict svuj nazor, ale musi se umět slusne chovat. To znamena i normalne jist, neotravovat ostatní svým loudenim… Mimochodem je překvapující, ze toho, ze dite loudi čokoládu, toho si nevsimnes, ale toho, ze ho nekdo okrikne, toho uz jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
@jdukolem píše:
kdyby křikl nech toho nebo přestaň věřím, že by se tato diskuze také odvíjela jinak..ale on to řekl jinak - a o to jde

no, vzhledem k tomu, ze ji rekl „kolikrat ti mam rikat…?“ tak asi to nebylo prvni, ani druhe upozorneni, ze? na druhou stranu- to o natvrdlosti si mohl odpustit…to bych se ohradila, ale vystacila bych si s vetou „bracho, je tohle nutne? " a slecnu zpacifikovala sama…
jenze to je o nastaveni kazde z nas…ja treba deti vychovavam taky celkem "volne“, na druhou stranu tak, aby NIKDY neobtezovaly ostatni…a pokud ano, vysvetlovala jsem, proc to tak delat nemaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 19:07

@jdukolem Přesně tak a o tom jsem taky psala. Že švagrova slova mě překvapila, že byl jediný, kdo takhle zareagoval. Jo, mně to bylo líto ale nechala jsem si to pro sebe. Byla jsem překvapená, koukla na švagra, zeptala se, co se stalo a odvedla dceru pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí