Jsem vztahovačná? Aneb lidi, co pokárají moje dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
8.8.16 20:19

@neumisa To jsou Vaše měřítka výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.8.16 20:20
@Aubrys píše:
@Regina Hero Ale ona taková prostě JE. Já jí můžu akorát „uklidňovat“ i když samozřejmě většina lidí si bude myslet opak. Jenže s tím už nic nenadělám. Nikdy se člověk nezavděčí všem

hele, taky mám čtyřletou (teda už skoro pětiletou) dceru, která je temperamentní, ale od toho jsem její matka, abych jí vysvětlila, co může a nemůže, co je slušné a co se nedělá, co je špatné a co je správné… uklidňovat můžu dítě, když pláče nebo je rozčílené… ale když bude dělat něco, co se druhému nelíbí (a je to jedno, co to bude, důležitá je reakce na její akci), tak mu vysvětlím, že se to nedělá a když to nepomůže, tak mu to zakážu a případně odvedu jeho pozornost jiným směrem (a v případě maximálně neposlušných dětí odvedu to dítě jinam) :think: Ale nebudu se rozčilovat, že někdo je suchar, protože čtyřleté dítě neumí poslechnout, že to nemá dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
8.8.16 20:20
@Etcetera78 píše:
No, já bych řekla - buď nech příbuzenstvo, ať si konflikty s dcerou řeší sami, nebo se postarej, aby „neotravovala“ - ano je to malé dítě, ale strýcové a tety mají právo na klidnou večeři a nerozhrabaný koláč. Když vidíš, že jim něco není příjemné, tak buď zakroč včas tak, aby byli všichni spokojeni, nebo to nech na nich

Lepe bych to nerekla :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
8.8.16 20:21

@Kelsey Snad nebude narážet na takové „autority“ no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878

@Aubrys a proxc jsi to neudelala v teto situaci? protoze jsi na ni nedohlizela? nebo tvuj svagr/bratr ji sdelil, ze je natvrdla hned kdyz se zeptala poprve? to asi ne, vid?

vezmi proste v potaz to, ze jsou lide, kterym tohle chovani vadi…a ty se s tim bud smir nebo se s nima prestan stykat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@catherine100 píše:
Ja se znovu ptam, co je tak strasny na slovu natvrdlej???

Ja jsem taky obcas natvrdla, kdyz mi neco nevychazi :nevim: mi to neprijde nijak hanlive

Kdyby ji rekl jsi blba…ok to uz pochopim ze vadi

Priste si ji bud spacifikuj nebo se nediv, ze kazdy nema premiru trpelivosti na rozjivene deti

tak vzhledem k tomu, že se vás babička vůči dětem běžně používá - blbej nebo navedenej se nedivím, že ti to nepřijde divné… to je o kultuře v rodině :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Aubrys píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 20:22
@Aubrys píše:

ne, to nejsou má měřítka výchovy. to je pravidlo obecně platné pro všechny lidi. Nikdo není povinen nechat se otravovat nevychovaným dítětem. A to dokonce ani když je z rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
8.8.16 20:23
@Aubrys píše:
@Kelsey Snad nebude narážet na takové „autority“ no :)

no, a timto bych to uzavrela…tohle naprosto vypovida o tom, cos od diskuze ocekavala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104

@lucenka Ona neotravuje život ostatním, jen kvůli jednomu pánovi se neumí ovládnout protože měl špatný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Aubrys píše:
@Kelsey Snad nebude narážet na takové „autority“ no :)

věř tomu, že v životě narazí na daleko větší „autority“, než je tvůj švagr… a narazí doslova… možná už ve školce nebo ve škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.8.16 20:24
@neumisa píše:
Aha… takže už jsme u toho, že neznáme ani švagra, ani matku. Neznáme - ale v tom případě ta diskuze totálně postrádá smysl, protože všechno se snese na to, že v reálu účastníky neznáme (nejspíš jsou všichni vyšinutí) a jen zakladatelka má samojedinou pravdu.A zakladatelko - nikdo neřekl, že je to dítě blbé - jen že se chová nevhodně.

Jsem pro přizvat do diskuse švagra ať se vyjádří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
8.8.16 20:24
@Aubrys píše:
@lucenka Ona neotravuje život ostatním, jen kvůli jednomu pánovi se neumí ovládnout protože měl špatný den.

takže ona neotravovala život tvé matce, že si ti musela na tvou dceru postěžovat? 8o

• Citovat
  • Upravit
53190
8.8.16 20:26

Je mi z téhle diskuze ouzko a souhlasím s většinovým názorem. Ty jsi rodič, ty jsi zodpovědná za chování své dcery. Plně!! Může být povahově temperamentní a divoká, ale zároveň by ve čtyřech letech už měla jevit jasné známky vychovanosti. Ta tvá nejeví. Jeví pouze známky toho, že jsi na ní hrdá za její svéhlavé chování. Že jí hájíš proti všem. Že odsuzuješ výchovný názor, který je odlišný od tvého. Skutečně popřemýšlej, zda to nepřeháníš.
Sebevědomé a neušlápnuté dítě nevychováš tak, že ho budeš chválit za jeho průbojnost hraničící s drzostí. Musíš nastavit hranice. Není nutné, aby po tvém napomenutí stála hodinu v koutě jako trubka. Bohatě stačí, když jí informaci podáš tak, aby pochopila, že dělá něco špatně.
Já bych se musela hanbou propadnout, kdyby moje děti na někom loudily cokoli! Maximálně tak ještě u babiček, se kterými jsou tak jednou do týdne. Kdokoli vzdálenější je prostě tabu!
A jakmile vidím, že mé dítě někoho obtěžuje i třeba svou přítomností (například dcera je velmi družná a na hřišti si vždy vybere nějakou maminku, které nosí „kafíčka“ a „zmrzlinky“,což ne každému je příjemné)-tak prostě dítě odvedu, zabavím jinak a adekvátně jeho věku vysvětlím, proč takhle ne.
Dloubání v koláči jsi podle mě s postupující diskuzí přibarvila. Nejprve ji několikrát napomenul, ať se v jídle nedloube, nakonec z toho byla úplná kovbojka, jak si chudinka unípla rozinku a dostala za to čouda. Tady už ti moc nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
8.8.16 20:26
@Aubrys píše:
@lucenka Ona neotravuje život ostatním, jen kvůli jednomu pánovi se neumí ovládnout protože měl špatný den.

a ti ostatní lidé z úvodního příspěvku, co se s tím neumí vyrovnat, ti se najednou vypařili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí