Jsem zoufalá z dětí 4 a 1 rok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16302
29.5.17 23:02
@Anonymní píše:
ja se taky snazim „ukolovat“ ale to zabere na pet minut..mala ve voziku nevydrzi normalne se vysouka a stoupne si v nem na ten plastik a to mi prijde dost nebezpecny, tak ji soupnu dovnitr do voziku taky vydrzi jen minutku a malej do toho zlobi a u nas v obchode si uz mysli ze jsem uplnej blbec s prominutim..ale fakt neni zpusob..jak dam lizatko starsimu mala dela sceny chce taky, kdyz dostanou bombony sezerou je za minutu :D takze zase nic, rohliky zahazujou po chvili..no proste je to des bes..

Já moc nechápu, že se považuješ za přísnou a důslednou matku, ale na zvládnutí dětí v obchodě používáš: přesunutí ze sedátka do vozíku, bonbóny, lízátka, rohlíky (které děti dokonce zahodí). Já nevím, ale přísná a důsledná matka by podle mě jednomu dítěti chytla vespodu nohy (pak je fakt ze sedátka nevytáhne), druhému by dala batůžek s vodítkem, které by držela nebo natvrdo přidělala k vozíku, a rázně oznámila „buď bude klid a venku rohlík/lízátko, nebo klid nebude a venku nedostanete nic“.
Asi mám jiná měřítka, ale mně přijde, že prostě pokaždé otestuješ něco jiného, nezabere to, tak zkusíš zase něco dalšího, a ty děti ví, že si v podstatě můžou dělat, co chtějí :think:
Jak třeba můžeš napsat „malá odmala nesnese bryndák a musím ji x-krát převlíkat“ - to si vzteky ve čtyřech měsících sundávala bryndák u první lžičky mrkve? Podle mě prostě jednoho dne zkusila, jestli projde jídlo bez bryndáku, a když to prošlo, tak proč by si teda něco kolem krku uvazovala. Schválně jí zkus dát bryndák u toho večerního nebo ranního kojení se slovy „mlíko bude, ale s bryndákem“ - buď si zvykne na bryndáky, nebo zrušíte kojení, oboje chceš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
29.5.17 23:03
@Anonymní píše:
no, on tatinek je totiz stejnej..v tomhletom..nevazi si veci ani trochu, takze jak mi to stvalo na nem ted to mam i od deti..

Tak to je ale průser s prominutím. Pokud to tak dělá tatínek, těžko to naučíš dítě, tak to je blbá situace. A troufám si říct, že takových střetů budete mít víc, proto to všechno.

Jinak, to čtení pohádky - nevím, zda třeba nebude lepší nechat to tatínka v takovém případě dočíst a říct mu to mezi 4 očima, než před dítětem podrývat jeho autoritu, to taky nedělá dobrotu. Ale tatínek asi taky nebude mít moc velkou autoritu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.17 23:04
@tamata píše:
Důslednost, nic jiného ti nepomůže. Ty píšeš, že dělají tohle a tohle a ty podle nich skáčeš. Protože přece nemůžou jít chudáčkové ven bez ponožek a nemůžou být chudáčkové doma za hezkého počasí, když se odmítají oblékat a oblečeš je nakonec ty a jdou za odměnu na hřiště. Oni řádí a ty skáčeš podle nich. Zavedla bych vojenský režim :D Jsi s nimi doma, takže nikam nutně nemusíte na čas. Nechtějí se oblékat, nikam se nejde. Nechce holka bryndák, nebude jíst. Jakmile neposlouchají, tak musí něco následovat. A z toho, co jsem vyčetla, tak následuje tvoje výmluva, proč nějaký trest nemůže přijít. A tím nemyslím mlácení.
A nečetla jsem všechno, ale píšeš, že krmíš i toho čtyřletého? Myslím, že 4leté dítě hlady neumře, ale až bude opravdu zle, tak prostě zvedne lžičku/ruku a to jídlo si vezme. Jenže ty děti ví, že máma není vytrvalá a jsou naučení, že polevíš a stejně je nakonec oblékneš/nakrmíš/vyvenčíš. Nemáš už zas tak malé děti a evidentně mají víc rozumu než si myslíš. A hezky toho využívají.
Nepolevovala bych a neustupovala v ničem. Pár dní budete bojovat a oni pak zjistí, že máma už neskáče podle nich a že to myslí vážně. Ale když je nakonec po jejich, tak příště budou vyvádět znova, protože budou vědět, že zase po nějakém čase polevíš a oni vyhrajou.

ja rpesne vim jak to myslis, taky to tak vetsinou u nas probiha, ale jim je to proste sumak, teda malymu hlavne..o tom bryndaku, s tim jsem polevila davno ja, proste jsem urcite par jidelnich tricek a mala ma misto bryndaku proste spinavy triko co se furt dokola pere, to vsak ty bryndaky se taky musi..ale taky jsou proste nekdy dni, ze kdyz se dve a pul hodiny pachtim s nejakym dobrym jidlem tak chci aby to proste aspon ochutnal a kdyz proste fakt naplanuju ze pujdem nekam a chci tam dojit tak si to vzdycky nemusim nechat zkazit tim, ze se malej nechce oblikat. to by si taky mohl zvyknout, ze kdyz nebude chtit jit se mnou treba na nakup nebo kamkoliv jinam, ze se proste neoblikne a basta..ja fakt nevim, prijde mi, ze na nej kdyz jsou spolu se segrou nezabira fakt nic…a to ze se rozcilim az po nekolika pokusech :) dusledna se fakt snazim bejt ale ono kdyz ti pak ty deti nektery dny fakt bojkotujou uplne vsechno tak uz na to nemas..

• Citovat
  • Upravit
3371
29.5.17 23:05
@Anonymní píše:
mala mi ted po celym byte beha a cmare voskovkama a kridama!!! vzdycky to nekde objevi proste, nemuzu celej byt schovat ke stropu, ze jo..takze prijdem z venku malej vysype tasku mala capne kridu a nez si umeju ruce jsou zdi pomalovany..veci taky nici prijde mi uplne naschval..ja v zivote neznicila nic, byla jsem taky vyhcovavana tak, a uplne mi to drasa nervy tohleto..obzvlast kdyz je to vec na kterou setrim, treba hezka jidelni zidlicka pro malyho, a on pak jde a otriska ji prvni den tak, ze proste je to videt na dalku..

A jak tedy reaguješ na situace, kdy kreslí po zdi? Sebereš věc? Nebo ji to necháš? Když ničil židličku - zasáhla jsi nějak. A křídy a voskovky, prostě to uklidit někam, kam ani starší nedosáhne, nedostane se tam. Nekompromisně uklízet a dávat si pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.17 23:07
@Gituš píše:
Tak to je ale průser s prominutím. Pokud to tak dělá tatínek, těžko to naučíš dítě, tak to je blbá situace. A troufám si říct, že takových střetů budete mít víc, proto to všechno.Jinak, to čtení pohádky - nevím, zda třeba nebude lepší nechat to tatínka v takovém případě dočíst a říct mu to mezi 4 očima, než před dítětem podrývat jeho autoritu, to taky nedělá dobrotu. Ale tatínek asi taky nebude mít moc velkou autoritu, že?

no ja kdyz slysim ze proste mu zakazal pohadku a pak treba jde a rika no tak prectem pohadku tak jdu kolem a reknu treba Ahaaa a ja myslela ze dnes zadna nebude.. ale jako ne nijak rejpave jen proste informativne..jako mu to pripomenu..a on si vzpomene ze ji zakazal a hend hele maminka blabla :D uz se do toho zamotavam..jako tohle je blby no, s tim partnerem, ale on fakt jinej nebude, asi ho to doma taky nenaucili..autoritu taky moc nema no..on je docela nervak..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.17 23:10
@Gituš píše:
A jak tedy reaguješ na situace, kdy kreslí po zdi? Sebereš věc? Nebo ji to necháš? Když ničil židličku - zasáhla jsi nějak. A křídy a voskovky, prostě to uklidit někam, kam ani starší nedosáhne, nedostane se tam. Nekompromisně uklízet a dávat si pozor.

seberu ji to reknu ty ty ty to nesmis a tak, uklidim..ona rve ale jako prestane protoze vi ze nesmi, parkrat si pro to bezi znova, zase tytyty a pak toho treba necha..ja nemuzu malymu ale zabavit uplne vsechno vis co..jako aby mu nezustaly ani pastelky :D a navic navrseno kam deti nedosahnou mame fakt vseho dost..taky potrebuju aby malej byl trochu samostatnej kdyz malou krmim svacou nebo proste neco, takze behat za nim a sundavat mu kazdy auticko a pastelku to fakt ne..navic on je schopnej si na skrin postavit zidli a na tu vysplhat.. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
3371
29.5.17 23:11
@Anonymní píše:
no ja kdyz slysim ze proste mu zakazal pohadku a pak treba jde a rika no tak prectem pohadku tak jdu kolem a reknu treba Ahaaa a ja myslela ze dnes zadna nebude.. ale jako ne nijak rejpave jen proste informativne..jako mu to pripomenu..a on si vzpomene ze ji zakazal a hend hele maminka blabla :D uz se do toho zamotavam..jako tohle je blby no, s tim partnerem, ale on fakt jinej nebude, asi ho to doma taky nenaucili..autoritu taky moc nema no..on je docela nervak..

Tak se vykašli na připomínání. To si myslím, že je nejmenší problém. Prostě to pak proberte až mezi 4 očima, takhle mu podrýváš autoritu a hlavně sobě, když to pak tatínek svede na tebe - myslím si, že i z tohoto důvodu tě má syn na háku, tatínek tě shazuje, to radši řešte mezi sebou. NE PŘED DĚTMI - a to je rada obecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
29.5.17 23:12
@Anonymní píše:
ja rpesne vim jak to myslis, taky to tak vetsinou u nas probiha, ale jim je to proste sumak, teda malymu hlavne..o tom bryndaku, s tim jsem polevila davno ja, proste jsem urcite par jidelnich tricek a mala ma misto bryndaku proste spinavy triko co se furt dokola pere, to vsak ty bryndaky se taky musi..ale taky jsou proste nekdy dni, ze kdyz se dve a pul hodiny pachtim s nejakym dobrym jidlem tak chci aby to proste aspon ochutnal a kdyz proste fakt naplanuju ze pujdem nekam a chci tam dojit tak si to vzdycky nemusim nechat zkazit tim, ze se malej nechce oblikat. to by si taky mohl zvyknout, ze kdyz nebude chtit jit se mnou treba na nakup nebo kamkoliv jinam, ze se proste neoblikne a basta..ja fakt nevim, prijde mi, ze na nej kdyz jsou spolu se segrou nezabira fakt nic…a to ze se rozcilim az po nekolika pokusech :) dusledna se fakt snazim bejt ale ono kdyz ti pak ty deti nektery dny fakt bojkotujou uplne vsechno tak uz na to nemas..

tak už na to nemáš, důslednost jde do háje a děti vyhrály. To ti pak asi nepomůže žádná ráda :nevim:
Jinak tedy v roce a půl moje děti neznaly bonbony a lízátka, což je tvoje věc. Ale jakmile by bojkotovaly jídla jako ty tvoje, tak se lízátka a bonbony vyřazují z jídelníčku. Já je mám naučené, že nejdřív se jí normální jídlo a tohle je navíc. Ne denně a ne místo hlavních jídel.
Ven chodíme denně. Kluk kdysi zamlada házel na hřišti kamínkama. Řekla jsem, že když to bude házaet, tak se jde domů. Napomenula jsem jednou, podruhé a potřetí se šlo domů s řevem a scénama. Situace se pak opakovala ještě jednou jiný den. Kluk zase házel kamínky a smál se mi, když jsem říkala, že se půjde domů. Napomenula jsem jednou, podruhé a opět s řevem domů. Od té doby kamínky nehází a ví, že jak máma řekne, že se jde při zlobení domů, takže to platí.
Opravdu nehledej výmluvy. Ty děti z tebe mají legraci a neberou tvoje připomínky vůbec vážně. A není to dobré ani pro ně, protože se jednou chováš přísně a jindy ustoupíš. Děti potřebují hranice a potřebují mít jasno, co kdy bude následovat. A jsou pak i klidnější. Což neznamená, že roční dítě bude sedět na místě. Zdravé roční dítě na místě sedět podle mě nemá :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.17 23:15

Tak jsem se aspon vykecala, trochu uklidnila :D jinak ja nevim s tou skolkou jestli se to zlepsi, mam pocit, ze az se skolou..on jako furt prahne po informacich a ve skolce se jim individualne nevenujou furt ze jo, tak ho to ani moc nebavilo..chapu, ze ma malo pozornosti nez byl zvyklej, ale bohuzel se nerozkrajim..snad si zvykne..snad jee to jen blby obdobi..malej snad vyrostou vsechny zuby uz a moooozna zacne bejt privetivejsi :) a na malyho pujdu fakt vic cestou logickych dusledku..dobrou noc

• Citovat
  • Upravit
3371
@Anonymní píše:
seberu ji to reknu ty ty ty to nesmis a tak, uklidim..ona rve ale jako prestane protoze vi ze nesmi, parkrat si pro to bezi znova, zase tytyty a pak toho treba necha..ja nemuzu malymu ale zabavit uplne vsechno vis co..jako aby mu nezustaly ani pastelky :D a navic navrseno kam deti nedosahnou mame fakt vseho dost..taky potrebuju aby malej byl trochu samostatnej kdyz malou krmim svacou nebo proste neco, takze behat za nim a sundavat mu kazdy auticko a pastelku to fakt ne..navic on je schopnej si na skrin postavit zidli a na tu vysplhat.. :pocitac:

No zase pozor, autíčkem ti nezničí zeď - ne tak, že na ní budou čáry! Tohle jsou výmluvy. Prostě pastelky, voskovky, vodovky, křídy mít pod dohledem a malovat se s nimi bude taky pod dohledem - má určitě miliardu hraček, bez volně přístupných pastelek to syn přežije.

Neexistovalo by, že by si šla pro to znovu - prostě by to neměla k dispozici, nic takového a nazdar bez debat, předcházení situaci a dalším komplikacím, tečka.

Ještě chvíli popisuj situace, myslím si, že brzy přijdeme na to, co děláš tak kontraproduktivního, protože už mi to začíná docházet - ale zatím to nedokáži zformulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
@Anonymní píše:
seberu ji to reknu ty ty ty to nesmis a tak, uklidim..ona rve ale jako prestane protoze vi ze nesmi, parkrat si pro to bezi znova, zase tytyty a pak toho treba necha..ja nemuzu malymu ale zabavit uplne vsechno vis co..jako aby mu nezustaly ani pastelky :D a navic navrseno kam deti nedosahnou mame fakt vseho dost..taky potrebuju aby malej byl trochu samostatnej kdyz malou krmim svacou nebo proste neco, takze behat za nim a sundavat mu kazdy auticko a pastelku to fakt ne..navic on je schopnej si na skrin postavit zidli a na tu vysplhat.. :pocitac:

když krmíš malou, tak staršímu oznámíš, že si prostě chvíli počká než dokrmíš a nazdar. A ne že odběháváš od malé a skáčeš zase podle staršího jak on píská. Mně opravdu přijde, že celý den skáčeš podle nich a proto jsi tak vyřízená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
29.5.17 23:17

@tamata Já jsem vyřízená a to to jenom čtu :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.17 23:19
@tamata píše:
tak už na to nemáš, důslednost jde do háje a děti vyhrály. To ti pak asi nepomůže žádná ráda :nevim:
Jinak tedy v roce a půl moje děti neznaly bonbony a lízátka, což je tvoje věc. Ale jakmile by bojkotovaly jídla jako ty tvoje, tak se lízátka a bonbony vyřazují z jídelníčku. Já je mám naučené, že nejdřív se jí normální jídlo a tohle je navíc. Ne denně a ne místo hlavních jídel.
Ven chodíme denně. Kluk kdysi zamlada házel na hřišti kamínkama. Řekla jsem, že když to bude házaet, tak se jde domů. Napomenula jsem jednou, podruhé a potřetí se šlo domů s řevem a scénama. Situace se pak opakovala ještě jednou jiný den. Kluk zase házel kamínky a smál se mi, když jsem říkala, že se půjde domů. Napomenula jsem jednou, podruhé a opět s řevem domů. Od té doby kamínky nehází a ví, že jak máma řekne, že se jde při zlobení domů, takže to platí.
Opravdu nehledej výmluvy. Ty děti z tebe mají legraci a neberou tvoje připomínky vůbec vážně. A není to dobré ani pro ně, protože se jednou chováš přísně a jindy ustoupíš. Děti potřebují hranice a potřebují mít jasno, co kdy bude následovat. A jsou pak i klidnější. Což neznamená, že roční dítě bude sedět na místě. Zdravé roční dítě na místě sedět podle mě nemá :jazyk:

malej ma lizatka a bombony, tomu uz byly ctyri roky, tak to snad takovej hrich neni ne :D mala by to chtela taky prave jsem psala..a ja kdyz reknu udelas to a jde se domu tak proste se taky jde domu, to si nemylsi, jen ne vzdy proste to reknu, protoze ne vzdy muzu (jdeme nekam on se nekde zastavi a lumpaci jeste nez to vyridime apod..) a to ze na to nemam pisu tady, kde jsem cekala, ze se to pochopi, jasne, ze to nerikam detem

• Citovat
  • Upravit
13073
29.5.17 23:19
@Gituš píše:
@tamata Já jsem vyřízená a to to jenom čtu :lol: :lol: :lol:

to mi povídej. Ty pastelky už by u nás letěly do koše a byl by pokoj :lol: Tady je výmluva, že ti chudáčkové to přece musí mít k dispozici. Tak když musí, tak ať si vymalují zdi, to se pak nedá nic dělat, když musí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.17 23:21
@Gituš píše:
No zase pozor, autíčkem ti nezničí zeď - ne tak, že na ní budou čáry! Tohle jsou výmluvy. Prostě pastelky, voskovky, vodovky, křídy mít pod dohledem a malovat se s nimi bude taky pod dohledem - má určitě miliardu hraček, bez volně přístupných pastelek to syn přežije.

Neexistovalo by, že by si šla pro to znovu - prostě by to neměla k dispozici, nic takového a nazdar bez debat, předcházení situaci a dalším komplikacím, tečka.

Ještě chvíli popisuj situace, myslím si, že brzy přijdeme na to, co děláš tak kontraproduktivního, protože už mi to začíná docházet - ale zatím to nedokáži zformulovat.
:P auticka tam byly, protoze mala z nich ozira kolecka :D :D ona vsechno strka do pusy proste..ja treba uklidim kridy a ona si bezi pro pastelku nebo takhle..navic opravdu nestiham uklizet neustale vse, deti si uklizi pred spanim vecer nebo pred odchodem ven..ale ja fakt v byte nemam misto abych mela vsechno kam se deti nedostanou :)
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML