Jsem zoufalá z dětí 4 a 1 rok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.5.17 17:14
@Ilwimia píše:
Ahoj, no hele, jsou to pokladi.
Já to měla dost podobné, akorát holčička byla už po dvou letech a po dalších dvou letech zase chlapeček, tentýž model.
Jak už radila Whooro, musíš vyřadit nepotřebné. Chlapečka bych přestala krmit, bez debat, ten můj vydržel den, pak už to šlo samo. To samý oblíkání, teď je teplo, tak bych ho nechala jít nahatýho/ve spoďárech akorát bych mu připoměla, že na svačinku do cukrárny nepůjdeme, neb do města chodíme oblečení, to samé až si sedne na trávu, bude ho píchat zadek…pro to nosíme kaťata, že jo.
Na holčičku bych pořídila Manducu, jo bude to boj, neb není zvyklá, ale nedostane se z toho a ty budeš mít volné ruce na chlapečka. Nám to pomohlo hodně, musela jsem odstínit ten řev, ale po 10 dnech zhruba se to uklidnilo a dost si to oblíbil i si myslím, že to trochu potřeboval se ‚násilím‘ pomazlit.
Ty vodítka je taky supr nápad, já měla ještě na kočár klasický kšíry a to byla taky pecka, dítě viselo hlavou dolu sice, ale já nakoupila bez přidaných hodnot.
Výrazně bych omezila pobyt na hřištích. Jak to popisuješ, tvoje děti si musí sociální dovednosti ještě osvojit. Máte park/les/louku se stromem? Já je vždycky vyvalila do lesa a vypustila, oni lítali, jak zběsilí, sbírali klacky, tloukli jima o zem a do stromů a úplně bylo vidět, jak upouští páru.
U nás je to momentálně tak, že nejstarší (6,5) je stále zběsilej, ale zřejmě se jedná o aspergera, takže veselo ještě bude, ale i přes to se ho teď tak nějak podařilo uklidnit.
V neposlední řadě je jasné, že ty děti odráží atmosféru rodiny. Zkusila bych se poohlídnout po nějaké rodinné terapii. Nám to dost pomohlo a otevřelo obzory (klidně se ozvi do SZ, napíšu ti, kde jsme byli ;) )
A kup si čokoládu a nos ji vždycky s sebou… až je vypustíš v tom lese :jazyk:
Neboj, bude líp, seš dobrá, hlavně se hoď do klidu, děti jsou nerozbitný a omyvatelný ;) :pankac:

dekuju, pak napisu, ted jsem jen prolitla ocima..  :kytka:

• Citovat
  • Upravit
36504
30.5.17 17:19
@Luca82 píše:
No to tedy koukam…
Nahánět 4leteho, aby se milostive napapal?
No tak to ani nahodou. I kdyby nemel jist cely den…
Nechces se oblekat? Tak odchazim sama. To zkousela dcera, kdyz jsme potřebovali odejit do skolky pro kluka. Scena, ze si nebude brat boty.
Odesla jsem sama (jasne stala jsem za dvermi), ale velmi rychle si to rozmyslela.
Nevim, ve 4 letech uz mi přijde dost velky.
Cmarani pastelkami po zdi? Neznam.
Pokud by to zkouseli, schovala bych vse nahoru.
Kdyz by si syn chtel malovat, proste pocka, az dodělám konkretni vec.
Ono mu to neuskodi…
Jako pardon, ja z deti taky kvetu, maji 5 a 3, ale toto, no to teda by me hrablo.
Jo a ona jedna vychovna v adekvatni situaci by asi tez nebyla od veci.

ty děti, resp. starší je prostě rozmazlenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
30.5.17 17:59

Mám dvě dcery 38m a 20m. Náročné to je, taky jsou hodně akční.
Na nákupy využívám kočárek, kde obě sedí. Menší přikšírovaná, taky se jí to nelíbí, ale za chvilku se uklidní, protože ví, že nepovolím. Starší sedí na kočárku na nánožníku a dolů prostě nesmí. Zabavuju ji tím, co si pamatuje, že máme koupit, mladší na všechno ukazuje „co to“… Občas taky uplácím ;) někdy to jinak nejde.
Obě ví, že když mi utečou venku a neposlechnou, čeka je „vodítko“. Starší se musí úkoly a přání presne definovat, skulinu odhalí ihned. Např. Zastav a čekej na rohu. Když řeknu jen zastav na rohu, zastaví a za pár vteřin jde dál…
Pokud jde o „rvaní“, funguje u nás kouzelné slůvko „střídat“. Musím teda hlásit jména, ale opravdu jedna čeká…
Doporučuji dělat předvídatelná rozhodnutí. Nesmíte jednou povolit, podruhé se zlobit. Ne musí být opravdu ne. A hlavně to chce klid. Když začnu ztrácet nervy, jdou obě do kočárku, v krámě je nechávám ležet na zemi, doma se snažím zasahovat minimálně. Jídlo u nás problém není, nechceš jíst, nejíš, neřeším a nekrmím pokud si o to neřeknou. Dojí se ovocem a zeleninou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
30.5.17 18:25

@deimoska Chtěla jsem napsat, ale po tvém příspěvku už je to zbytečné. Přesně tak.- děcka mi přijdou totálně bez pravidel. takže důslednost a pevnost matky je základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
30.5.17 18:37
@Celina píše:
@Bebuše 38m :roll:
:potlesk: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
30.5.17 19:16

Milá zakladatelko, všechno souvisí se vším, děti potřebují milující rodiče, klidné rodinné prostředí, odpočinutou maminku, důslednou, ale láskyplnou výchovu, nastavená pravidla, pochvalu, mazlení atd. Sama píšeš, že to nemáte doma růžové, ty tušíš, jak by to mělo být správně, ale nedokážeš toho docílit, protože děti jsou náročnější a jsou dva kroky před tebou. Zaznělo tu hodně dobrých rad, režim možná nastavený máte dobře, ale důsledná nejsi. V tomto věku vydrží starší tak 10-15minut pozornost, pak musí změnit činnost, mladší musí být neustále pod dozorem a spíš jde o to uhlídat, aby si neublížila. Nákupy bych pořešila jedním větším a pečivo do mražáku, odbourala bych všechny sladkosti, můžeš přeci odměňovat nakrátým ovocem. Pokud ti odběhne starší od stolu, tak mu jídlo po prvním napomenutí vem. Uděláš to tak dvakrát a věř, že už neodejde a vrat mu to nejdřív za dvě hodiny. Pastelky apod patří ke stolu nebo ke společné činnosti, tu ukončíš a dítě pastelky uklidí. Pokud je bude mít v tomto věku běžně k dispozici, tak se nediv tomu, že je budeš mít na zdi. Pokud budeš dítě krmit za poklusu, tak mi prosímtě řekni, co bude dělat chudák paní učitelka ve školce? Myslíš, že bude za malým lítat taky? Ne, bud se přizpůsobí nebo bude hlady. Hold tvrdá realita a tak je to se vším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
30.5.17 19:50

Nestíhám číst celou diskuzi, protože mám stejně staré děti, taky starší kluk mladší holka a občas je to na palici :-D Co bych poradila? Večer si říct, co jste dělali a co bude druhý den. Ráno si o tom povídat. A rozhodně před nimi neříkat, že se pořád mydlí a tak. Spíš je co nejvíc chválit. Je to těžké, mě z nich občas taky hrabe, ale já vždycky hledám chyby v sobě. Takže když jsou děti rozjívené, řeším co dělám blbě (většinou je to jasné, vyžadují pozornost…). S oblékáním bych se nepárala - co třeba večer v klidu připravit společně, co si vezme druhý den na sebe? prostě zapojovat do všeho. A kdyby se nechtěl oblékat, tak bych oblékla mladší a šla ven, on by si (podle mě) pak pospíšil (případně teď v těch vedrech může jít v podstatě i bosky jen v trenkách :-D). My takhle měli scény na podzim s bundou, nechtěl si ji oblékat a scény byly vážně únavné, naprosto každý den. No tak jednou šel bez bundy, nastydl a od té doby si ji velmi poctivě zapíná až ke krku… Prostě někdy je zapotřebí je nechat se ponaučit z vlastních chyb. Přeji hooodně trpělivosti a zároveň lásky a pochopení :srdce:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
30.5.17 20:46
@inkakřivák píše:
@deimoska Chtěla jsem napsat, ale po tvém příspěvku už je to zbytečné. Přesně tak.- děcka mi přijdou totálně bez pravidel. takže důslednost a pevnost matky je základ.

Pekne jako na vojne :-D :-D promin, ale kdyz se vytrhne z kontextu jen par rad, ktere zde byly zminene, je to fakt jak cist o vycviku bojovych psu :-D ne pece o deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
31.5.17 07:39
@Celina píše:
@Bebuše 38m :roll:

Je to rychlejší než psát 3r2m :D Trénink na povinnou maturitu z matematiky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
31.5.17 08:03
@Anonymní píše:
Dobry vecer. Musim uz se vypovidat nebo vyslechnout nejakou radu. Jsem naprosto zoufala ze svych deti, kluk 4 a 1/4 roku a holka 1 a pul..porad se jen perou, utikaji, jeci, delaji strasnou ostudu vsude kam vlezu. Hrozne ale hrozne zlobi neposlechne me ten starsi ani jediny slovo, mala ho napodobuje, on se sebere kamkoliv utece prestoze na nej stokrat volam, ona uz to zacla delat taky, ani se neotoci a jde si proste daleko kamkoliv..Nejde s nima jit ven, rozutecou se kazdej na jednu stranu a ja pak nevim za kym driv bezet, nejde sn ima jit do kramu, tam delaji strasny sceny, malej na VECHNO saha vsechno bere POKAZDY kazdej den kdyz jdem treba i jen pro piti, je to strasny, mala zas nevydrzi v kocaru vylejza vsude, jak neni po jejim je to peklo. Spolu se perou strkaji do sebe, mala taha deti cizi za vlasy mlati je na pisku hrackama, proste sileny, uz nevim co s nima. Malej ma snad obdobi vzdoru od roka a pul az doted, a s malou jsme si vyzrali snad vsechno neduhy, co jdou. V noci se budi dotedka, uspavat slo vzdy jen na rukou nebo v kocaru u vysavace, vsechno strka do pusy a ji, vsechno trha a nici schvalne, vsechno vsem bere, jakmile ma neco nekdo jinej, musi to mit taky, ve vterine, cizim lidem na hristi bere i jidlo atd a dela strasny sceny kdyz se ji to zakaze, utika, neposedi ani vterinu je hrozne aktivni, vsude splha leze, nevydrzi sedet, v kocaru nevydrzi vubec, v autosedacce, v jidelni zidli ani omylem, vyzkouseli jsme asi ctyri druhy takze naobedvat se je u nas teror, vsem bere z talire a svoje nechce a presedava ze zidle na zidli..do toho malej, vzali jsme ho po domluve reditelky ze skolky (spatny nacasovani nastupu) takze toho zas musim krmit aby se vubec aspon malicko najedl..mala do pul roka nesnesa bejt u nikoho jinyho nez u me, jinak silenej rev, ani u taty, ani odlozit do lehatka, na zem, nikam proste..pisu asi zmatene, ale uz jsem uplne nestastna, uz na deti i rvu, hlavne na malyho, nekdy zlobi fakt naprosto celej den od rana do vecera kazdejch pet minut a to nejenom z nudy doma, ale i kdyz jdem treba do zoo, na detskej den nebo na prochazku kamkoliv pro nej proste tak nejdriv ho musim stokrat nahanet doma nez se oblece, musim ho ja celyho oblict, jinak po dvou hodinach si treba nevezme ani ponozky..vypravujem se klidne od pul devaty do pul jedenacty jen ven na hriste protoze oba behaj a furt dokola se svlikaj a utikaj mi (maly to nikdy nevidelo, ted to chytla od nej..co udela on tak ona taky, jenze ona vubec nevi proc to dela, ze jo, nema jeste z toho rozum z tech lumparen..kdyby nemela vzor starsiho tak byva i docela hodnejsi klidnejsi, ale skolku mame az od zari, na osukromou ani nahodou nemame a hlidat mi chodi my rodice, ale taky jeste pracujou, a mamka treba nezvladne hlidat ze zdravotnich duvodu oba dohromady, je to fakt total zahul..urcite vas napadne, ze je to situaci v rodine, ze tak zlobi a mate pravdu, ze na ruzovym oblacku s partnerem, otcem deti, teda nejsme, ale bohuzel neni jen na mne tohle ovlivnit. partner je hodne vybusnej urazlivej, chodili jsme i na terapie ale moc to nepomohlo. ale prosim neradit at se rozejdeme, to neni nase reseni. byt spolu chceme. uz prestavam doufat, ze je to jen obdobi u tech deti.. :( malej ma malo pozornosti, byl zvyklej ode me na veskerou, kdyz byl sam..uz jako malinkej byl taky hodne narocnej akcni a tak, oba zacli chodit v deviti mesicich a od ty doby byly vsude, je hodne upovidanej, ale proste si musi zvyknout, ze neni na svete sam a musi mit taky trpelivost. jsem uz z toho psychicky uplne vyrizena..

ahoj, mam dcerku 3roky 3mesice a druha 19mesicni, je to u nas uplne to same, az nekdy, am strach, zda se nevyvratim, uplne jako pres kopirak, akorakt, ze ja nemam vubec zadny hlidani, manzel pracuje a ja jsem na ne porad sama.taky krmim starsi, aby se aspon najedla, mladsi uspavam na rukach, mladsi za boha nebude v kocare, do voziku v obchode nevleze, taky od narozeni jen rve a modlim se, at to nekdy prejde, kolikrat uz jsem dala na rid vychovnou, smeje se tomu, dusledna jsem,nepomaha.radu nemam, jen snad, dej detem vic prostoru a mozna prave nebyt v nekterych situacich tak dusledna, ja rvu snad od rana do vecera po nich, az mam strach, ze sousedi na me zavolaji socialku :),kolikrat vecer brecim, ze uz nemohu.mala se mi v noci budi co dve hodky,…musime vydrzet a doufat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
31.5.17 09:11
@mattez píše:
Pekne jako na vojne :-D :-D promin, ale kdyz se vytrhne z kontextu jen par rad, ktere zde byly zminene, je to fakt jak cist o vycviku bojovych psu :-D ne pece o deti

Nevím, kdes na tohle přišla. Ale děcko, které matka honí po bytě, aby je nakrmila, je rostě nevychované - a vina je na straně matky. Takže nechápu. Totéž je s oblékáním. Totéž venku, utíkání, totéý počmárané zdi. Takže znova - ona musí být důsledná - a jistěže, má to něco společného s výcvikem psa - to dítě stejně jako ten pes musí pochopit, že máme nějaká pravidla, že něco se zkrátka nedělá, o něčem nerozhoduje ono ale matka. Takže, když to vezmu postupně. Jídlo - nelítžat po bytě. Tady máš oběd. Uteče od stolu, znovu posadit zpět s důrazným varováním, a pokud zdrhne znovu, jídlo vzít a hotovo. Dát až další, třeba svačinu. Vyřadit mlsy a sladkosti - ty jen občas, za odměnu, třeba jeden bonbon. Místo sladkého dávat ovoce.
Oblékání - včas upozornit, že půjdeme tam a tam, aby si děcka stačily dohrát. Pak obléci, pokud se začne vysvlékat, znovu s napomenutím, a pokud to udělá zase - dobře nejdeme nikam - a večer bohužel nebude pohádka, třeba. Anebo dnes nebude odměna. Bere venku lidem věci? Vrátit, omluvit se a dítě upozornit, že toto ne - a pokud to udělá znovu, jdeme domů. Vzteká se na ulici? odnést na trávu a nechat být. At zuří. Ale - nebude nic sladkého dnes, vzteklouni nedostávají nic.
Pastelky patří ke stolu, pak se uklidí. Prostě matka má sice denní řád, ale výchovu ne. tam je chyba. Ona skutečně musí nastavit pravidla a na nich trvat.
takže jo, děcka je třeba taky vycvičit. jako toho psa. nevychované děcko je totéž jako ten bojový pes bez výcviku.
A obchod? zase - mladší do vozíku, straší za ruku vedle. maximálně mu říkat dej do pytlíku salát, dej do vozíku tohle a tohle - ale aby bral zboží a dělal bordel? jakmile začne, důrazně a klidně říci, to se nesmí, běž to dát zpět - a pokud ne, tak k pokladně a pryč. A zase - příště nepůjdeš se mnou, a nebude sladkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
31.5.17 11:47

@inkakřivák a co když je dítěti jedno, že nepůjde ven a pro pastelky si vyleze třeba v okamžiku, kdy jde matka na záchod? Po pár dnech nebude doma nic k jídlu a co pak? Že dítě příště nepůjde do obchodu, to ho nechá doma samotné? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
31.5.17 12:36

Hádám není samoživitelka takže nakoupí chlap. A když nepomůže to, že nejde ven - což si moc neumím přebrat, pak tedy bych nasadila - nebyls venku, nebyude pohádka. A schovat třeba ty pastelky tak, aby si pro ně dítě 1,5 roku nevylezlo hádám nebude takový problém.
Ale ono je to takhle - kdyxž to bude někdo chtít vyřešit, způsob si najde. Když nebude chtít, bude hledat důvody, proč to nejde - že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
31.5.17 12:43

@inkakřivák dobře, já mám prakticky stejné problémy s pětiletým jako má zakladatelka, jsem samoživitelka. Že není pohádka/sladkost/cokoliv je klukovi ukradený, vyleze všude, s dětskou pojistkou si poradil dokonce dřív než já. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
31.5.17 12:44
@Tamtama píše:
@inkakřivák a co když je dítěti jedno, že nepůjde ven a pro pastelky si vyleze třeba v okamžiku, kdy jde matka na záchod? Po pár dnech nebude doma nic k jídlu a co pak? Že dítě příště nepůjde do obchodu, to ho nechá doma samotné? :think:

Jistě sama cítíš, že je tvůj komentář zrochu dětinský. Větší problém postupů @inkakřivák bych viděla v nespravedlnosti k druhému dítku, které se chová ok a stejně je vypakovano. U nás funguje na starší domluva. Domluva předem, co čekám. Trestem jí jsou moje dotazy, proč porušila domluvu, že se mi to nelíbí a jí by se taky nelíbilo, kdybych jí něco slìbila a nedodržela… spravedlnost, na tu slyší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí