Jsem zoufalá z dětí 4 a 1 rok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
561
30.5.17 02:10

ahoj

Podle mého názoru je asi moc rozmazluješ, hlavně holčičku (uspávání na ruce, apod.), vím, že je to ještě miminko, ale na druhou stranu takhle se z toho můžeš za chvíli tak akorát zbláznit. Chce jim to nastavit přesná pravidla - hlavně i časově (jídlo, spánek) a snažit se, aby vše dodržovaly. Snažit se nevybuchovat-to platí i na manžela, protože syn asi opakuje to, co vidí u vás a je z toho nešťastný. Do obchodu jedině za ruku, ven jedině za ruku nebo aby se držel kočáru. Vím, že to není snadné, ale chce to přečkat, myslet na to, jak je máš ráda (srdcem), vysledovat to, co jim dělá dobře a dělat to, ale nerozmazlovat je. (například je zabavit nějakou hrou, četbou, apod.) a aby se zapojil víc tvůj muž a vezmi si určitě nějaký den i pár hodin volno, ať hlídá on!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
30.5.17 06:32

Ty musíš být pro děti autorita. Tvůj čtyřletý se chová, jako by mu byly dva roky. Čtyřleté dítě už má mít období vzdoru za sebou a má šlapat jak hodinky. Synovi řeknu, ať se jde obléknout a on je za 5 minut oblečenej… a aby utíkal?? To dělal naposledy před 2 lety.

Podívej se na YouTube na seriál Supernanny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
30.5.17 06:58

No jo, výchova nevýchovou, respektující přístup a podobný pitominky. Ještě chybí, aby Tě začali bít a kopat. Mají Tě těžce na háku, jsou rozcapený. Sedni na gauč, dej si kafčo, a mládež ať se třeba přepůlí. Nediskutuj, nech je, nevšímej si jich. Jasně, že budou provokovat, když by to už bylo na hraně, bez řečí jednu lupnout a dál se vůbec nebavit a uvidíš, jak budou čučet. JInak skončíš v ústavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
30.5.17 07:01

To je síla, děti Tě mají na háku a proč ne. stejně nakonec dosáhnou svého :palec: 4leté dítě se snad nají samo ne? nechceš jíst, ok ale nedostane do svačiny nic a určitě ne cokoliv sladkého. Dcera by se taky jen cpala sladkostmi ale řeknu že až po obědě ;) a zjistila že když nesní oběd tak žádné lízátko nebo bonbony nedostane :palec:. malá se obléká ráda, někdy až moc ale řekla bych že když se neobleče nikam se nejde a dodržela bych to ale pokud v že nakonec stejně ven jdou tak proč by se rychle oblékli? A to jsou malí, tohle se spíš bude zhoršovat, ne lepšit :? Chybí tam důslednost a pokud něco řeknu musím to dodržet aby pochopila že to i dodržím a ne že nakonec ustoupím. To by taky zkoušela kde co. když řeknu at uklízí že jinak vypnu pohádky a ona se směje a nic, opakuji znova a dám nějaký časový limit a když ne vypínám televizi. Ted už si uklízí sama, jen přijde nahlásit že je hodná holčička a má uklizený pokoj a at se jdu podívat :lol: :lol: Fakt to chce trvat na svém a při neoblíkání říct ok dokud se neoblečeš nikam se nejde a nejít ;) no je to přestane během pár dní bavit, zvlášt jestli na hřiště chodí rádi ;) V krámu nezájem, určitě by nedostávali cukrovinky, malá si vybere 1 věc a ví že až doma. Bylo období kdy utíkala, z kočáru za jízdy vystoupila ale koupila jsem sponu na autosedačku a paráda :mrgreen:, moc přísná nejsem ale jsou určité věci co jsou dle mého, vždyt z tebe mají tak jedině srandu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
30.5.17 09:57

@Tamtama Já bych ho buď neoblékala vůbec nebo bych ho do pěti minut oblékla proti jeho vůli.
Ale rozhodně bych se s ním nepárala tolik hodin. Nikdy.
Proto jsem se ptala, co ji vede k tomu, aby to dělala.
Aby si uvědomila, že její přístup je úplně mimo.
Ale upřímně.
Co si myslet o člověku, který dovolí dítěti štípat ho bolestivě do bradavek a asi to radši vydrží, než aby zakročil? ¨Možná má trošku živější děti.
Ale jak tak čtu každou její reakci, tak celkem věřím tomu, že by měla celkem normální děti, kdyby nevolila ta v daném okamžiku nejjednodušší řešení, které ale vedou k tomu, že jí ty děti skáčou po hlavě.
Vždyť se tu jen nesmyslně obhajuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
30.5.17 12:13

@Sany80s já jsem třeba slabá žena a pětiletého už prostě nepřeperu.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
30.5.17 12:29

@Tamtama Pochybuji, to bys musela být nějak fyzicky omezená(vážná nemoc…).
Nebo je ta tvoje neschopnost daná spíš psychicky.
Já třeba nerada používám násilí, malé děti tímto většinou netrpí. Živě si pamatuji, jak na táboře malé děti přepraly o 7 nebo 8 let starší puběrťáky.
Prostě proto, že těm puběrťákům bylo blbé šít do nich tak, jak to dělaly ty malé děti.
Já mám 40 kilo i s postelí.
Když chci, přeperu i starší dítě.
Protože jsem chytřejší.
Jen se prostě nesmím bát být trošku hrubá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
30.5.17 12:47

Vsechno je to o vychove a duslednosti..Zakladatelka tady vylozene hleda duvody proc je nejde ukaznit a to je spatne..Za sebe muzu rict, ze tohle bych svym detem netrpela ani omylem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
30.5.17 13:01

@Sany80s fyzicky omezená nejsem jen prostě syn je jak želé, dvěma rukama nejde chytit, a když se dostane do ráže, tak má neuvěřitelnou sílu (ale je u něj podezření na ADHD, tak třeba je to tím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
30.5.17 13:35

Zakladatelko

S tou školkou si nedělej naděje. Sice se kluka na chvíli zbavíš, ale děcka se tam od sebe učí samé ptákoviny a syn se odtud vracel úplně naspídovaný. Když tam nespal, byl protivný, doma mi nespal. Když ve školce spal, tak měl energie za 3 děcka. On je hodně živý, ale to co se vrátilo byl zajíček energizer.
Musíš ho zvládnout dřív, než tam nastoupí.
Když maloval po nábytku, zárubních, dostal hadr a musel to umýt. Vzal to i se zdí. Ten řev u toho. Bylo to pro něj horší, než kdyby dostal na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
30.5.17 13:36

Nečetla jsem celou diskusi, ale podobné exempláře mám doma taky. Připadá mi, že tvoje děti nemají stanovené hranice, přísná na ně podle toho, co čtu, nejsi. Já jsem na ty svoje důsledná od začátku - nevím, jak by to šlo s tím 4letým, musí se fakt od začátku - cca od toho roku a půl. Chodili mi oba jedině za ruku - každý za jednu. Chvíli trvalo, než pochopili, že je jinak než za ruku nepustím. Scény např. válení se na zemi venku, když jsem je nepustila lítat v provozu, jak chtěli, jsem řešila tak, že když se mi dítě začalo válet vzteky na chodníku, že za ruku nepůjde, tak jsem ho přenesla vedle do trávy, ať se válí tam - po max. 30 minutách ho to přešlo a šli jsme. A pokaždé jsem na podobnou situaci reagovala stejně, na podesáté to už konečně pochopil a už se to neopakovalo.

Pokud nechtějí za ruku, smůla - stojíme, dokud nepůjdou (to bylo dřív, stáli jsme třeba i hodinu jednou, ale celou dobu fakt stáli za ruku, ne že bych je nechala pobíhat okolo a oni si hráli - po této zkušenosti už se to neopakovalo). Když byl jeden ještě v kočáru (připoutaný bez povolení z kočáru vylézat), druhý chodil buď pouze za ruku, nebo později se sám přidržoval kočárku, když už neměl tendence utíkat.

Teď už chodí za ruku pouze mladší (jen někdy, kde je velký provoz). Starší (je mu už 7) má občas ještě nápady, že třeba jde 3 metry přede mnou, ale v tom případě - nereaguje-li na volání, aby na nás počkal - na něj houknu, že se otáčím a jdu jinudy. Pak přiběhne a společně pokračujeme původní trasou.

V obchodech je jeden v nákupním vozíku (nenapadlo ho vylézat), druhý byl za ruku nebo se držel vozíku. Pokud utíkal, držela jsem ho za ruku a vozík druhou rukou. Rozhodně jim nedávám v obchodě jíst, dokud to zboží nezaplatím - to nemám ráda ani u ostatních rodičů, když to vidím, že učí děti, že si můžou cokoliv v obchodě vzít a začít to hned konzumovat.

S oblékáním válčíme doteď, tak moc neporadím. Pokud se neoblékl všas, nikam jsme nešli. Jednou jsem ho v pyžamu odnesla do školky a to byla pro něj pěkná ostuda, když se mu děti smály. Od té doby se už v relativně rozumné době sám převlékne.

Kojení je v pohodě, tam by bylo nejlepší, kdyby mléko došlo časem tak nějak přirozeně a když nic nepoteče, tak holt pro dcerku smolík :)
Jestli ti po bytě čmáře voskovkama a křídama, seber jí voskovky a křídy (na několik dní - nebo aspoň zbytek dne a den další). Když kdokoliv cokoliv rozbíjí, sebrat a podobné věc nedávat, preventivně třeba sebrat i jiné hračky (naši takto měli sebrané jednou skoro všechny hračky z pokojíčku kromě knížek). Prostě stanovovat pravidla a hranice a dodžovat je vždycky.

Nevím, jestli jsem to napsala srozumitelně. Mám víc dětí s věkovými rozestupy 1,5 - 2,5 roku. Některé děti jsou hodnější a pravidla respektují přirozeně. Dva z nich vyžadovali tento režim a ten mladší je teď úplně v pohodě hodný, v útlém věku akorát napodoboval zlobícího sourozence. Starší je stále problémový, je potřeba pořád mu stát za zadkem a hlídat dodržování pravidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
30.5.17 13:45

A ještě jsem zapomněla napsat, že důležité je vysvětlovat a vysvětlovat stále dokola, PROČ ty věci dělat nesmí. Nevím přesně, kolik je té mladší, ale vysvětlení typu „tytyty“ nebo pouze „ne“ nejsou k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
30.5.17 14:16

Ahoj, no hele, jsou to pokladi.
Já to měla dost podobné, akorát holčička byla už po dvou letech a po dalších dvou letech zase chlapeček, tentýž model.
Jak už radila Whooro, musíš vyřadit nepotřebné. Chlapečka bych přestala krmit, bez debat, ten můj vydržel den, pak už to šlo samo. To samý oblíkání, teď je teplo, tak bych ho nechala jít nahatýho/ve spoďárech akorát bych mu připoměla, že na svačinku do cukrárny nepůjdeme, neb do města chodíme oblečení, to samé až si sedne na trávu, bude ho píchat zadek…pro to nosíme kaťata, že jo.
Na holčičku bych pořídila Manducu, jo bude to boj, neb není zvyklá, ale nedostane se z toho a ty budeš mít volné ruce na chlapečka. Nám to pomohlo hodně, musela jsem odstínit ten řev, ale po 10 dnech zhruba se to uklidnilo a dost si to oblíbil i si myslím, že to trochu potřeboval se ‚násilím‘ pomazlit.
Ty vodítka je taky supr nápad, já měla ještě na kočár klasický kšíry a to byla taky pecka, dítě viselo hlavou dolu sice, ale já nakoupila bez přidaných hodnot.
Výrazně bych omezila pobyt na hřištích. Jak to popisuješ, tvoje děti si musí sociální dovednosti ještě osvojit. Máte park/les/louku se stromem? Já je vždycky vyvalila do lesa a vypustila, oni lítali, jak zběsilí, sbírali klacky, tloukli jima o zem a do stromů a úplně bylo vidět, jak upouští páru.
U nás je to momentálně tak, že nejstarší (6,5) je stále zběsilej, ale zřejmě se jedná o aspergera, takže veselo ještě bude, ale i přes to se ho teď tak nějak podařilo uklidnit.
V neposlední řadě je jasné, že ty děti odráží atmosféru rodiny. Zkusila bych se poohlídnout po nějaké rodinné terapii. Nám to dost pomohlo a otevřelo obzory (klidně se ozvi do SZ, napíšu ti, kde jsme byli ;) )
A kup si čokoládu a nos ji vždycky s sebou… až je vypustíš v tom lese :jazyk:
Neboj, bude líp, seš dobrá, hlavně se hoď do klidu, děti jsou nerozbitný a omyvatelný ;) :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.17 17:07

Nestiham ted docist vsechny prispevky..jen s tim malovanim po zdech, to dela malinka rok a pul, ne ctyrletak..ten mi to pomaha po ni umyvat sam od sebe..hranice nastaveny maji, jednou jsem psala, ze nez jsem byla tehotna s malou tak byl vycepovanej dost, i kdyz zlobil a byl neunavnej, ale u silnice za ruku apod apod apod proste bez debat..trochu to polevilo kdyz jsem ja v tehotenstvi nemohla, a mela ho casto na starost babicka, ktera zrovna v tu dobu nemela praci, takze byla k dispozici casto..mela jsem fakt blby tehotenstvi, byla jsem silene unavena vlivem spatnyho pusobeni hormonu a k tomu fakt spatne psychicky, proto na mne mala tak lpela a dodnes nesnese kdyz na ni mluvi cizi lidi, hned se boji a bezi ke mne, je u me jedine v bezpeci..probirala jsem to s ruznymi doktory (gynda, pediatr, moje dr, psycholozka) a vsude mi potvrdili, ze to souvisi se spatnou psychikou v temer celem tehotenstvi..manducu jsem neporizovala kvuli financim..dost dobre jsem ji zvladala na jedny ruce a ted uz by v ni nevydrzela..jinak co tu nekdo povidal, ze hledam vymluvy, jen reaguji na to proc urcita rada v moji situaci nemela uspech, neni to vymluva jen vysvetleni, ze uz jsem toto zkousela a kvuli necemu to nevyslo. zkousela jsem uz opravdu leccos..a rezim maji deti si myslim hodne, neznam v okoli popravde maminu, ktera by tak dodrzovala jako u nas, maly na rezimu hodne lplel uz od mimi, takze od tri mesicu ma nastaveno to co jedeme dodnes, vlastne uz 4 roky s drobnyma zmenama co se tyce veku, a pritel si na nej zvykl ze na nem uz hodne lpi i on, takze opravdu dodrzuju. kazdy den rano hygiena po probuzeni, snidane atd, v pul 12 obed, po dvanacte po obede odpocinek, oba mi jeste spi cca hodku, vecer v sedm koupani a uklizeni od pul osme zbytek hygieny a v osm jsou obe deti v postylce mala se koji maly ma pohadku a usinaj. takze kdyz vam to popisu takhle, tak to taky zni tak super jako zde opevuji lecktere maminy svoje umeni vyhcovy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.17 17:09

Dokonce kdyz jsme byli na dovolenej a chteli jsme dat malyho o hodinu dyl spat tak delal sprasky a chtel jit spat proste v osm..myslim, ze na rezim fakt zvykly takhle jsou dost, hlavne oon, precejen uz ho dodrzuje nekolik let

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML