Jsme dnešní náctileté tlusté?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14630
17.2.23 22:29

Já si myslím, ze jste tlusti asi jako my, za nas byl v každé třídě jeden tlusty kluk a jedna tlustá holka, u syna ve třídě je to taky taky když jsem před par lety ucila rok na základce, bylo to taky tak v té mé třídě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nevim, kde ti tlusti jsou, kolem mě určitě ne :lol:

Jestli někdy potkávám na ulici nějaký tlusty, tak jsou to hlavně vesměs chlapi 60+ s pupkama, kde nosí tak minimálně prvnaka :lol:

Jinak samozřejmě záleží, jaký zhlédlo kdo bere jako tloušťku, že. U žen na výšku 170 beru jasnou tloušťku tak od velikosti 48/50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
17.2.23 22:31

@Marty 066 prosím tě bylo to pro nás normální, když to za nás nebylo nemělo nám co chybět když jsme to neznali. Dnes už si to taky nedovedu představit ale tehdy.. Normalka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28915
17.2.23 22:31
@FlorenceF Jenkins píše:
Jo, detstvi jsem nemel žadny, protoze nas v chalupe bylo 11, a na cestu do skoly jsme si my deti pujcovaly dřeváky, vid :lol:

Tak na co takhle přehánět :lol: Ale mrzí mě, že jste se měli tak blbě :mavam:

Dětství jsem měla úplně normální jako většina vrstevníků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
17.2.23 22:33

Dcera je ve druhé třídě a ve třídě je silný jeden chlapeček. Jinak jsou děcka úplně normální. Totéž v ostatních třídách. :nevim: Ale u puberťáků jsem si toho všimla. Ani ne tak u kluků, jako u holek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
17.2.23 22:39

Potkávám různé lidi. Některé dívky jsou třeba trochu při těle, ale ne obézní, a u některých si zase říkám, jak se proboha dožrali až takhle daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11652
17.2.23 22:50

Kdo je silnej, ma se dobre:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
17.2.23 22:52

Ano. Naštěstí tu máme free dobu bodypositivity, takže pohoda, nikdo vám to nezazlívá. Za mojí puberty i plnoštíhlý holky dostávaly bídu od spolužáků. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
17.2.23 22:54

@Zwetta vy jste byli hubenější než my? :mrgreen: se divím 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
17.2.23 22:58

Ano

• Citovat
  • Upravit
2933
17.2.23 23:20

Problém dnešní doby je ten, že dřív jak nebyly mobily, tak se děti víc družily třeba ve sportovních aktivitách, na každém sídlišti byl kolotoč, prolézačky, sice ve stavu, které by rozhodně v dnešní době neodpovídaly normám, nicméně byly a nikdo to neřešil. Před třiceti lety, jsme my děti od cca 6 let do pubertálního věku trávily každý den odpoledne venku, zima, nezima, snad u každého paneláku byl vidět hlouček děti, který sportuje, hraje si, vzpomínám na tu dobu, kdy jsem chodila každý den hrát ven volejbal, vybiku, každý den na prolézačkách, mohla jsem se cpát čím jsem mohla a moje fyzická aktivita to všechno vydala. V dnešní době to bohužel není, hřišť je málo na to, aby se tam všichni vešli a proč taky, když už to nikoho nezajímá. Ano, z toho důvodu si myslím, že dnešní děti jsou tlustší než za mých dětských let. Záleží taky na tom, jaký postoj je rodičů a dětí. Děti mohou navštěvovat sportovní kroužky, to by však musely mít zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15292
17.2.23 23:28

@Marty 066 Ano v dnešní době je víc tlustých lidi ve všech věkových kategoriích. Zrovna dnes jsem viděla z jedné střední školy v rámci tělocviku vyběhnut třídu děvčat, velkéj zadek měla polovina. Za mého mladí v 16-17letech měly takovou pr.del ve třídě maximálně dvě holky. Zase na obranu musím říct, ze je v dnešní době i spousta krásných mladých lidi, kteří cvičí a dbají o sebe. Taky se mi zda, ze ženy kategorie 40+, velká část z nich vypadá hodně dobre v tomto věku oproti minulým generacím, dříve to byly po 40 baby s trvalou a v zastere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
17.2.23 23:31

Mě občas štvou některé obézní ženské, kterým leží v žaludku můj štíhlý syn. Mají proslovy k jeho štíhlosti. Já jejich obézní děti nekritizuji. Mám je někde a nevšímám si jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
17.2.23 23:38

Subjektivně bych napsal, že ano, jste tlustší, ale co je horší, tak vaše morbidita a úmrtnost je větší, přestože máme zdravotnictví na mnohem vyšší úrovni.

Objektivně máme BMI tabulky a různé statistiky. Takže se to dá určit mnohem přesněji.

• Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
17.2.23 23:39

Vy je ale nechápete, ony nejsou obézní, ony jsou krev a mléko.

@topazio píše:
Mě občas štvou některé obézní ženské, kterým leží v žaludku můj štíhlý syn. Mají proslovy k jeho štíhlosti. Já jejich obézní děti nekritizuji. Mám je někde a nevšímám si jich.
  • Citovat
  • Upravit
Prostě Vodnář
17.2.23 23:44

Pokud jsou na to finance, pak ten tablet s internetem vyjde levněji.

@Zoe1 píše:
Děti mohou navštěvovat sportovní kroužky, to by však musely mít zájem.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová