Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jessikka píše:
Ty punčocháče mě zaujaly… Jak to řešíte v zimě? Mně právě přijde super, že přijde do školky, stáhne ze sebe kalhoty, je v punčocháčích, na ven si opět jen natáhne kalhoty… Kdyby měl tepláky, tak to má strašně složité. Nebo necháváte tepláky a přes ně dáváte kalhoty na ven? To mi přijde takové nešikovné, můžou se vyhrnout a bude zima na nohu.
když je jo zima, tak punčochy má, ale preferuju ty bez ťapek-v případě propocení/navlhnutí stačí vyměnit ponožky. Ale letos měla převážně termolegíny z Lidlu (prostě silnější legíny, taková teplákovina upnutá), na to natáhne šusťáky a stejný účel to plní taky.
@Any11 My máme klučičí spodky z HM, Topolina, taky je dělá Tchibo.
@MisaHanuska Ja ale je proste v tom eshopu HM nevidim, uz jsem to tam prohledavala dvakrat. POtrebovala bych primo link. Tchibo ted taky nic nema. (Nebo jsem slepa.)
@Any11 Možná tam teď nejsou, ale dají se koupit přes MMB, např. tady: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… nebo tady: http://www.mimibazar.cz/foto.php?… (tyto přesně máme, má je v zimě místo tepláků a na to pak rovnou zimní kalhoty).
@Any11 Mívá je i Lindex v duopacku, většinou nakoupím v létě v outletu a jsou levnější.
@MisaHanuska píše:
@Any11http://www.tchibo.cz/search?…
Ty zimní jsou ale hodně hrubé, je pak v nich horko (aspoň našim klukům). Ale zase na velkou zimu fajn.
Tak snad ponožky a spodní prádlo každý den nové jsou součástá základní hygieny, ne?
Triko do školky dávám takové, kterého mi nebude líto, až se zmatlá rajskou a polije polévkou. Občas ho po obědě učitelka i převlékala, protože byl od polívky durch.
Punčocháče má kluk jen v zimě (ano, stejně jako ostatní děti chodí pak ve třídě jen v punčochách a tričku, ale u 2-3 letých dětí to neřeším), abych ušetřila učitelkám práci s oblékáním (když jsou ven, natáhnou se na to jen kalhoty a pak se zase sundají). Když je venku přijatelně, má jen tepláky a ponožky.
Do státní školky skladbu oblečení možná lehce poupravím, aby bylo lehce oblékatelné.
@MalVera Též mi přijde, že to zbytečně řešíš moc dopředu
. Však ono se to vyvrbí a poznáš sama, co je pro vás nejvhodnější.
O tech zimnich vim, v tech se mi uz ted upece. (mame zimni termoleginy a uz je nosit nemuze)
Díky za tip na ten Lindex, se tam podivam.
@Oter Tak to jsem asi prehlidla, ze by je tam meli. Priste to omrknu. Díky.
@bramburka81 oni sice u těch prvních (šedé a pruhované) píší zimní, ale když to rozklikneš, zjistíš, že jsou normál bavlněné. Máme je a jsou fakt příjemné ne tak naducané jako ty termo ![]()
Co se týče oblečení, tak ponožky, trenýrky a tílka jsou nové každý den samozřejmostí. Trika a tepláky záleží na umazání. Mikinu, pyžamo a ručník každý týden nový. Punčocháče jen když je velká zima, jinak max. podvlíkačky.
@Any11 - Určitě hlídej. Já cca 4 týdny zpátky kupovala malému i partnerovi…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.