Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Vyzvědačka píše: Více
Mě je taky jedno, ze nevěříš moji kamarádce ![]()
@Alušáček píše: Více
A mě je jedno, že je ti to jedno.
Nedebatuju tu jen s tebou a aspoň na jednoho chápajícího člověka už jsem tu narazila ![]()
No ja myslim, ze je to spis tim, ze vetsina zen uz do 40 deti ma a dalsi nechce. Nebo nema a nechce. Tudiz vetsina ani nezkousi, zda by jeste otehotneli
co ja znam kolem sebe, tak kdo chtel, tak to vetsinou i po te 40 slo. @Vyzvědačka
Příspěvek upraven 26.09.24 v 12:11
@Leontodon píše: Více
Taky pravda, resi to se znacnym zapalenim. ![]()
K tomu tajeni, taky bych to neroztrubovala kdekomu (ono, koho by to taky zajimalo), ale je dost velky rozdil kdekomu a hrat nejakou dlouholetou habaduru na kamaradku. U kamaradek jde o dlouhodobe veci, situace, tvrzeni, jeste pred tim otehotnenim. To neni jen kratke popreni, mam to prirozene, neplanovane. Plus jeste predstava, ze kamaradka bude hrat divadlo s tezkym dilematem, nechat si to ci nenechat, to je fakt napad hodny magora. ![]()
@veria píše: Více
Na to jsou jednak data z CARů ikdyž tam to bude z zkreslené a jednak statistiky dělané na starých populacích.
A ne každý kdo se snaží o dítě a nejde to ti to bude vytrubovat.
A ono je taky dost rozdíl těsně po 40, kde je ra šance heště slušná a po 45, tam už musí mít člověk fakt kliku.
Ja neresim ty lidi co reprodukují, ale ty co bezmezně věří tomu, co ostatní tvrdí.
V drubém odstavci totiž pšeš přesně to, co jsem chtěla říct.
To asi jo no. Po 45 kdo by mel dite osobne neznam. Jen Basikovou a Pizingerovou z celebrit. ![]()
@Lenka_Hal píše: Více
I jamarádka se může někde prokecnout, třeba nechtěně.
Já třeba tajemství držím, ale vím o pár situacích, kdy mě dost svrběl jazyk.
Popravdě něco ani radši vědět nechci.
Příspěvek upraven 26.09.24 v 12:22
Tak určitě.
Ani s hlídáním se, bohužel, nepřetrhla. Ale to je na jinou diskuzi.
Měla jsem třetí dítě krátce před 41. narozeninami. Otěhotněla jsem přirozeně. Okolí to příliš nadšeně nebralo (ba naopak), my s tatínkem
jsme měli radost.
V těhotenské poradně jsem nebyla nejstarší (ostatně, sama mám ve svém okolí i starší matky, než jsem já), během těhotenství můj gynekolog nějak extra můj věk neřešil (vzhledem k tomu, že mi testy ve 12 týdnu těhotenství vyšly bez problémů, nevnucovali mi ani žádné podrobnější genetické testy nebo screeningy). Těhotenství bylo plus mínus podobné jako ty dvě předchozí (něco lepší, něco horší). Porod bez problému.
Je ale pravda, že v porodnici už z toho věku trochu vycukaní asi byli, protože sem tam ho do nějaké zprávy psali a zdůrazňovali (dokonce i malému do jeho zdravotního průkazu s vykřičníky)
.
Ani mezi tím, jak jsem zvládala mateřství tehdy a teď nevidím příliš rozdíl. Je pravda, že ale i moje životní situace je jiná (celkově obtížně srovnatelná). Momentálně bych snad připustila, že jsem možná víc náchylná na všelijaké infekční choroby, co nosí malej ze školky. Ne, že by to bylo s těmi staršími dvěma jiné, ale zdá se mi, že teď to odnáším hůř. ![]()
Jak to mám s plodností teď v cca 43 letech nevím. Na poslední kontrole mi jen doktor říkal, že na přechod to ještě nevypadá, ale jestli bych byla schopná otěhotnět, na to jsem se vůbec neptala. Raději beru antikoncepci
. S tatínkem nejmladšího jsme se shodli na tom, že už další nechceme, nejen teda kvůli našemu věku, ale celkově s ohledem na situaci.
V případě zakladatelky příliš nechápu, proč chce darovaná vajíčka. Do těch bych šla leda v případě, že by se mi nedařilo přirozeně otěhotnět po dejme tomu půl roce a mělo-li by jít o moje jediné dítě. Ale to je samozřejmě na každém z nás, jakékoli rozhodnutí v tomto směru mi nepřísluší hodnotit.
@veria píše: Více
Já znám osobně takové osoby jenom dvě a oběma se povedlo
. Z toho jedna si našla toho pravého teprve ve 39 nebo 40 - a vždy říkala, že dítě moc chce. Mysleli jsme, že bude hned co nejrychleji zkoušet, ale ona nee. Nejdříve ho poznat, pak svatba a teprve pak dítě. Ještě jim do toho vlezl covid. Ona si za tím stála a zkoušet začeli až v její 42 po svatbě a povedlo se. Měli jsme to jako telenovelu a tipovali o výsledku (což od nás nebylo hezké - přiznávám). Ale já tipovala za to, že se povede
.
Pak znám hodně lidí, co tvrdí, že to nejde, ale nikdy nezkoušeli.