Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ani jedno. Na to, aby ses stala matkou jsi měla dost času. Teď už je pozdě.
Ležela jsem v nemocnici často s druhým těhu a bylo tam hodně maminek mezi 45 až 50 lety a rodilý zdravé děti, je to na tobě…
Ahoj. Mám dva syny díky DV. Prvního jsem rodila ve 40 a druhého ve 43,5 letech. Otěhotněla jsem hned po transferu.
Mám kamarádku, která poprvé rodila ve 46 letech, také s darovanými vajíčky.
Na nich není nic špatného, jsou kvalitní a je to efektivní.
@Snorlaxik píše: Více
Proč by mělo být pozdě? ![]()
Nikdy asi není pozdě, poradila bych se v centru asistované reprodukce, udělala si vyšetření, folikumetrii a vyhodnotila pak riziko. Já bych chtěla tedy zkusit určitě svoje.
Moje sestřenice porodila teď první dítě ve 40,5 letech ![]()
Centra asistované reprodukce
IVF
Příspěvek upraven 25.09.24 v 20:44
@lucynka25 píše: Více
Je pozdě. Vždyť v době maturity svýho dítěte bude v důchodu ![]()
@Kelsey1 píše: Více
Já se už neangažuji, nicméně jsou věci, které popřít nelze, ať se lže sebe více.
@Snorlaxik píše: Více
Takhle argumentovat nemůžeš, důchodový věk se neustále posouvá ![]()
@Anonymní píše: Více
Zdravé dítě rozhodně nepoznáš na pohled, můžou mít spoustu vad co nejsou vidět
@pikola možná výjimka. Moje prababička porodila poslední dítě ve věku 45 let. Je zdravé. Tehdy to zase taková výjimka nebyla. Rozhodně si na ni neukazovala půlka vesnice.
A tedy nebyla jediná. Dožila se 94 let. Některé své děti přežila.
@Dollorres píše: Více
Než otěhotní a porodí, tak ji bude přinejmenším 46, spíš víc. Stačí, aby mělo dítě odklad a už se dostane při maturitě svého dítěte na důchodový věk.
@kocourGarfield píše: Více
Ja jako matka ve 38 co má dítě nakonec se skrytou vadou už jsem na takový tvrzení opatrná. 45 už je hodně.
Moc bych si přála další dítě ale je mi 45 let tak bude asi lepší Ivf s darovanými vajíčky? Nebo zkusit přirozeně bojím se vývojových vad prosím poradíte