Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Pomka píše:
Tohle téma mě napadlo už dřív, ale dneska mě nakoplo něco, proč ho zakládám. Kolikrát narazím na bazárcích na věci, nad kterýma mi zůstává „rozum stát“. Například dvě totožné věci, dva prodejci, kdy jeden ji prodává za jednou takovou cenu co druhý. Nebo zboží za pár korun, zato šíleně vysoké poštovné. Nebo jsem zakoupila nějakou věc a nebyla kompletní, v aukci to uvedeno nebylo. Apod. Ptám se, býváte „poctivé“ při prodeji věcí?Co mě k založení tohoto tématu vedlo, je toto:
Holky, tento „kočárek s panenkou“ se prodává u nás v cukrárně, jsou u toho v pytlíčku bonbonky a stojí 41,–! Máme doma, nedávno jsem ho malé koupila. Je to klasická cukrovinka s „hračkou“
A co je na tom nepoctivého? Prodává férově (popřípadě neférovosti nejsou vidět), ale předraženě. Podvod v tom nevidím. Hloupý, kdo koupí.
A na to, že tutéž věc prodávají různí prodejci za různé ceny, sis už mohla taky zvyknout. Kdyby to prodávali za stejnou cenu, tak by se mohli (když to přeženu) dostat do hledáčku protikartelového úřadu (dohoda o ceně).
Příspěvek upraven 20.07.16 v 07:58
@Pomka to se nečekáš. Protože já kdybych něco prodávala a podváděla, nepřináší to ani anonymně že strachu, že se stejně přijde na to, kdo jsem. Admini to vidí a uživatel stačí, aby byl trošku zkušenější a zjistí si to také. On totiž Net není tak anonymní, jak si asi myslíš.
@trpaslinka a co ze to uvidi admini? Mluvim obecne, ne o praktikach tady. Treba jsem cekala zkusenosti jinych, s cim se napalili, prohloupilj, unahlili s nakupem.
Mozna jsem tomu dala blby nazev. Misto poctivost je mozna lepsi vycuranost. Nechytat za slovo.
@trpaslinka píše:
Už vidím ty hromady uživatelek „ne, poctivá vůbec nejsem, jinak bych z prodeje nic neměla. Musím to vyfotit, dobře prezentovat, zabalit poslat a ještě doufat, že kupující bude spokojený. Je s tím moc práce a tak lžu co nejvíce, poštovné natahuju jak se dá. I když krabici někde splaším, tak ten papír už není zadarmo… Bla bla bla.“
Nezlob se na mě, ale to fakt čekáš že někdo napíše něco podobného?
napadlo me totez, otevrela jsem, abych si precetla ty sebemrskacske prispevky zverejnene pod pravym nickem
![]()
Jo mě už se povedlo koupit zmetek zboží i v obchodě, konkrétně Lindex. Poprvé jsem objevila díry vevnitř zimních rukavic -stály 600 Kč, reklamace, peníze vráceny. Podruhé mi je koupila dcera v Praze v.4-6 let a kluk do nich ruku nedá a ještě mají díru zvenku které si dcera nevšimla
Stály 400 Kč softshellové. Takže se chystám vrátit. A po netu už raději kupuju věci nové, protože top stav je pro některé jako šak se v tom dá chodit ne, tak co chci
Žmolky, reflexní prvky napůl smazány a sem tam nevypratelny flek.