Jste při prodejích poctivé?

7323
19.7.16 22:36

Jste při prodejích poctivé?

Tohle téma mě napadlo už dřív, ale dneska mě nakoplo něco, proč ho zakládám. Kolikrát narazím na bazárcích na věci, nad kterýma mi zůstává „rozum stát“. Například dvě totožné věci, dva prodejci, kdy jeden ji prodává za jednou takovou cenu co druhý. Nebo zboží za pár korun, zato šíleně vysoké poštovné. Nebo jsem zakoupila nějakou věc a nebyla kompletní, v aukci to uvedeno nebylo. Apod. Ptám se, býváte „poctivé“ při prodeji věcí?

Co mě k založení tohoto tématu vedlo, je toto:

http://aukro.cz/…9778865.html

Holky, tento „kočárek s panenkou“ se prodává u nás v cukrárně, jsou u toho v pytlíčku bonbonky a stojí 41,–! Máme doma, nedávno jsem ho malé koupila. Je to klasická cukrovinka s „hračkou“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35761
19.7.16 22:45

Já jo, někdy až moc :roll: ale pak zase problém, že prodávám kvalitní věc za víc a nikdo to nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
19.7.16 22:46

Tak že někdo prodává něco za dvojnásobek ceny, to mi nepoctivé nepřijde, když to někdo koupí…
Jinak ano, jsem poctivá, max. si zaokrouhlím o pár korun poštovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
19.7.16 22:48

@Pomka no, možná každé zboží má svého kupce :nevim: Já kolikrát v inzerci narazila na věci, co jsem jinde koupila levněji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
19.7.16 22:51

Jo, jsem tak „blbá“, že vše 100× prohlédnu, jestli jsem nepřehlédla pidiflíček, věcičky odžmolkovávám, jsou vyprané, vyžehlené, jen třeba déle uložené v uzavřeném pytly ve skříni, mám sáhodlouhé popisky, jsem ochotná odpovídat na dotazy, při větší objednávce dát slevu..jen nedávno mi kdosi napsal na inzerát a fakt už oprskle se ptal, zda mu danou věc nechám snad o 200 kč naciněji, než byla cena…to jsem ho teda odpálkovala…zatím byla se „mnou“ nespokojená pouze jedna paní, kterou jsem teda nechápala, a těch pár drobných jsem jí radši poslala na účet zpět, než se s ní hádat, poštovné si teda hradila sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.7.16 22:53

Já bych neměla ani to svědomí, prodat něco za víc než jsem koupila já :think: Většinou dávám za symbolickou cenu. Prostě si myslím, že cena by měla být trochu reálná. Souhlasím s tím, že kdo koupí, tak koupí. Pokud na dané zboží narazím jinde levněji nebo člověk má představu, kolik by za to dal a jak se to pohybuje. Jenže někdy netuší, jak to v reálu vypadá a třeba tahle ptákovinka, na kterou jsem dala odkaz, se jeví jako normální hračka, přitom… To pak aby se kupující chytl za hlavu, když na to narazí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
19.7.16 22:54

Já myslím, že poctivá jsem, prodávám tedy minimálně, ceny dávám podle mě příznivé, protože je mi blbé za použitou věc chtít majlant (který často lidi chtějí, když skouknu podobné inzeráty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3630
19.7.16 22:54

Prodavam vetsinou jen ty,,lepsi" veci. Horsi dávám na charitu.
Me nejvíc dostávají inzeráty, kde prodávající prodává něco treba s dírou nebo flekem. Zajímalo by me, zda to někdo opravdu ( za ty ceny) kupuje. A často jsem se ted setkala, s cenou použitého zboží a nove me vyjde v podstatě stejne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
19.7.16 22:56

Já teda nakupuju a prodávám z 90% na FB na dvojčatových bazarech a tam člověk není anonymní, takže vždy je vše v pořádku-nebo jsem hold měla štěstí. Nevím jak je to jinde, ale tam se dokonce přidávají do balíku i věci navíc…vetšinou na doma o což se taky snažím. Takže já poctivá jsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
19.7.16 22:59

Jestli někdo koupí dané věci 2× tak dražší než jinde, tak je s prominutím blbec, já když něco vybírám, tak i na bazárku koukám, od koho co stojí, pokud beru víc věcí, řídím se nejdražší věcí…já sama když prodávám, tak taky koukám, za kolik se daná či podobná věc prodává a podle toho dám cenu, když mi to dlouho visí, zlevňuji…rozhodně na použitých věcech nevydělávám, spíš je to příjemný příspěvek na další věci, které pro děti potřebuji nakoupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
19.7.16 23:57

@Adinka_2012 no naprosto presne to mam ja taky… :lol: jsem prehnanej poctivecek, ale jinak to neumim a zavidim tem, co umi a maji to na haku, usetri si cas i nervy :mrgreen: mam to tak ve vsem :roll:

• Citovat
  • Upravit
561
20.7.16 00:02

ano

Ano, samozřejmě, podle mě je to vůbec stupidní dotaz. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
20.7.16 00:37

Ano, jsem absolutne poctiva..a mam z toho v zivote jen prusvihy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
20.7.16 01:12

Už vidím ty hromady uživatelek „ne, poctivá vůbec nejsem, jinak bych z prodeje nic neměla. Musím to vyfotit, dobře prezentovat, zabalit poslat a ještě doufat, že kupující bude spokojený. Je s tím moc práce a tak lžu co nejvíce, poštovné natahuju jak se dá. I když krabici někde splaším, tak ten papír už není zadarmo… Bla bla bla.“ :mrgreen:
Nezlob se na mě, ale to fakt čekáš že někdo napíše něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.7.16 07:41

@trpaslinka jo, cekam. Treba anonymne. Je jich vic nez dost, staci se podivat na plno inzeratu. Spis nechapu hlavne postovne treba stovku za jeden kousek hadru apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák