Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Chocoloco píše:
Kure se nema myt?
Ja oplachnu kazdou drubez a nez ji dam do trouby, osusim.
Já také omývám…hlavně nejvíc zevnitř. Br…já bych to jen tak do trouby dát nemohla. ![]()
Myla jsem ji jen zvenku, proste jsem u toho nepremyslela… ale je fakt, ze by se spravne kurata myt nemely, tak mozna i kachny, ze pry se tim kontaminuje kuchyn. Tak myslite, ze se tim neotravime, kdyz to snime? Detem ji radsi davat nebudu.
@sisin1 píše:
Ahoj vsem, asi to nekomu prijde vtipne, ale omylem jsem zacala pect kachnu i se vsemi vnitrnostmi, tak jak jsem si ji prinesla z obchodu, Nebyla vubec vykuchana, ale delam kachnu poprve a nejak me to proste nenapadlo. Uz je v troube asi hodinu a pul nez jsem si toho vsimla, ted jsem ji teda otevrela a vsechny vnitrnosti vytahla, myslite, ze to bude k jidlu? Stalo se to taky nekomu?
Počkej, tak já tomu nerozumím - ona nebyla ani na břiše rozřízlá a zůstalo v ní všechno? Jako střeva a vole? No v tom případě, kdybys to za půl hodiny vyndala, rozřízla a vymyla, pak bych jí dala péct znovu - za půl hodiny v troubě se nic nestane. Ale já teda taky drúbež omývám, nevím jestli uvnitř není nějaký zbytek, prohlédnu. Jednou se mi stalo že v kuřeti byla taková ta trubice v krku a vole, nevšimla jsem si toho, to bylo pak nechutný teda.
@Proto02 píše:
Počkej, tak já tomu nerozumím - ona nebyla ani na břiše rozřízlá a zůstalo v ní všechno? Jako střeva a vole? No v tom případě, kdybys to za půl hodiny vyndala, rozřízla a vymyla, pak bych jí dala péct znovu - za půl hodiny v troubě se nic nestane. Ale já teda taky drúbež omývám, nevím jestli uvnitř není nějaký zbytek, prohlédnu. Jednou se mi stalo že v kuřeti byla taková ta trubice v krku a vole, nevšimla jsem si toho, to bylo pak nechutný teda.
ano, bylo v ni vsechno. Vole nevim jak vypada, pro jistotu jsem urizna cely krk… neotravime se? zas kdyz o tom premyslim kdyz vymyjete vodou vnitrek tak stejne jestli tam jsou bakterie tak jen vodou se nesplachnou..
@Ya-ya píše:
promin, ja se tsdy řežu smichy
toho by sis snad vsimla ne?
u blondyny nikdy nevis ![]()
Bydlim v Italii, tady je to bezne, tady v obchodech maji casto i slepice nebo kraliky s hlavou. Vsak ta kachna mela i hlavu, tu jsem si nechala odriznout, mohla jsem ho nechat i ji vycistit rovnou, ale proste me to nenapadlo, ze tam bude mit vsechno, kdyz i kurata se kupuji uz bez vnitrnosti. No blblec
@murkyf píše:
Ja bych to nejedla, pokud tam byli streva, zluc, zaludek..
Přesně…
Já kachnu solím i zevnitř, takže tohle by mi tedy taky fakt neuniklo
a okrajuju jí kolem prdele tu převislou kůži, takže… ![]()
@Krasavicaa píše:
Vyhodila bych to… Max bych to nechala pro psa.![]()
![]()
ted jsem ji chutnala, a chutna dobre, vubec se mi nezda horka… proc bys ji vyhodila?
To je krute, uz se na ni tesim snad 14 dni, zeli mam, knedlik taky hotovy a ted to vyhodit?