Kalorické tabulky - rozumíte jim?

Anonymní
17.4.20 13:14

Kalorické tabulky -rozumíte jim?

Dobrý den. Mám problém, potřebovala bych zhubnout. Snažím se o to už přes rok a začínám být bezradná. Snažím se omezovat sladké, jíst střidměji, ovoce, zeleninu. Všechno si zapisuji do kalorických tabulek, ale…nějak to nechápu. Podle fotky nejím dostatek bílkovin a vlákniny, coz chápu, ale nevim kde to nabrat když tuky i sacharidy už mám vyčerpané.
A za druhé nemám už takhle přijem vetší než výdej? To pak přece zhubnout nemužu.
Byla bych vám moc vděcná za pomoc. Děkuju :oops: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.4.20 13:15

Tady přikládam foto z mého dne.

• Citovat
  • Upravit
5245
17.4.20 13:30

To kolecko Celkem ti udava, kolik musis mit denne kalorii, abys nejedla pod bazalni vydej organismu (to je vydej, ktery bys mela, i kdybys cely den jenom lezela). Na 66 % je to z toho duvodu, ze jsi zaradila nejakou pohybovou aktivitu, ktera temer 900 kcal spalila, tim padem potrebujes jeste jist. Pokud bude tvuj kaloricky prijem pod bazal, zacne telo hladovet a ukladat si. Prijem a vydej obvykle nebudou 1:1 (pokud teda nepujdes nejakou brutalni horskou turu a podobne, to pak muze byt vydej i vyssi nez prijem) a ani nemaji byt.

Musis si dohledat, jake potraviny obsahuji hodne bilkovin a vlakniny a pak to nakombinovat tak, aby ti to v tom denni prijmu plus minus vyslo. Treba kdyz snis 200 g tvrdeho tvarohu, hned mas pres 40 g bilkovin a minimum tuku. Akorat ze dlabat jen tak neochuceny tvaroh neni nic moc, takze se zase musis zamyslet, s cim to nakombinovat, aby to pro tebe bylo pozivatelne. Jasne, ze kdyz spotrebujes vsechny tuky a sacharidy, tak pak se to vymysli spatne. To bys musela pak jist snad jenom samotne bilky a pit psyllium, abys do sebe zaroven s temi bilkovinami a vlakninou nedostala zadny tuk a sacharidy. Pokud si planujes jidelnicky dopredu, nemel by byt problem si to spocitat tak, aby ti to vychazelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
17.4.20 13:50

Podívej se např. na stránky f-sport…jsou tam články, tabulky, jídelníčky a vše co budeš k hubnutí potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.20 13:59

Tohle si myslím, že je přesně problém těch, co pořád hubnou, ale vlastně nehubnou. Když totiž spočítají sacharidy, tuky, bílokoviny za den, tak většinou i s omezením mají těch sacharidů strašně moc, přesně jako ty.

Hoď sem fotku toho, co ti udělalo ty sacharidy? Dneska už to nedoženeš, ale chce to ten jídelníček zanalyzovat, abys vvěděla co ne, případně kde ubrat.

• Citovat
  • Upravit
1694
18.4.20 07:31

Moc vám děkuju, tak já teda zkusím ještě poupravit ten jídelníček, je pravda, že masu moc neholduju, možná proto taky tak málo bílkovin. Ale přijde mi, že jím až moc. Přítel mi taky říká, že pořád jim :lol: Jdu to zkusit teda trochu překopat, abych se tam vešla celkově :) A děkuju za tip na stránku :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
18.4.20 08:14

Klikni na to kolecko se sacharidy a vyjede ti seznam kolik sacharidu je z jakeho jidla. To ti pomuze najit vinika :D.
Ja si planuji jidelnicek den dopredu a je to obcas narocne to vyvazit, ale casem uz budes vedet.
Na bilkoviny je dobry ten tvaroh, mne nastesti chutna jen tak trosku opepreny a s kouskem chleba.
V pripade uplne krize, se da doplnit proteinem ( kradu priteli, ma ho do fitka), ale tomu se vyhybam, protoze obsahuje umela sladidla a ta taky muzou brzdit hubnuti a nejsou zdrava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
18.4.20 12:58

@Simmcaa
Chleba, brambory, vločky, mléko…Já už teda nevím co jíst. Vždyt ty sacharidy jsou snad ve všem :? Tvaroh mi nevadi ani samotny, popřípadě třeba na snídani s domácí přesnídávkou, ale to abych za chvili jedla jen tvaroh, zeleninu, trochu ovoce každý den :roll: Oříšky jsou pro změnu zase tučný, stejně jako ten tvaroh, sýr…No jestli to někdy hezky zvládnu sestavit tak to bude fajn :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
18.4.20 13:03

@Tonick19 chleba, brambory a vlocky mas v jeden jeden?
Ja snidam muesli 70 gr se 100 ml mleka. K tomu jedno kiwi. Obed maso s prilohou. Svacina jablko. Vecer salat s 1 cottage a 100gr sunky. Kdyz neco chybi doladim ovocem nebo tvarohem. K tomu tak deci dzusu, to si davam do vody misto sirupu a asi 3krst Caro pokazde se 100 ml mleka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
18.4.20 13:18

@Simmcaa
No tohle je zrovna v den kdy. Ráno jsem měla špaldové vločky s ovocem a jogurtem k tomu kakao, dopoledne brambory jako přílohu a ten chleba byl k večeři s lučinou (1 krajíc 65g). To jsou největší položky. Ale je tam toho víc pokračuje to řepou, mrkví, tvarohem, cukr, balkan.syr, fazolky…no když tak na to koukám tak plácám pátý přes devátý :mrgreen: Nejím to teda celý den, ale normalne snidane, svacina, obed, svacina, vecere. Nekdy vynecham dopoledni svacinu, protoze snidam treba az kolem 8-9h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.20 13:18

@Tonick19

Koukni na FB na tuhle stránku https://www.facebook.com/groups/jsemlc/?…

Je to teda hodně radikální cesta ohledně sacharidů. Tou se dávat nemusíš, ale je tam spousta inspirace na bezva nízkosacharidový jídla.

• Citovat
  • Upravit
5074
18.4.20 13:21

@Tonick19 a kolik gramu tech vlocek? Ja kdybych si dala 100 gr muesli coz pro mne neni problem, tak to taky presvihnu.
Proste holt musis poladit mnozstvi tech potravin. Bud najit nizkosacharidovejsi veci nebo snizit mnozstvi tech sacharidovych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
18.4.20 13:22
@Svítící žárovka píše:
@Tonick19

Koukni na FB na tuhle stránku https://www.facebook.com/groups/jsemlc/?…

Je to teda hodně radikální cesta ohledně sacharidů. Tou se dávat nemusíš, ale je tam spousta inspirace na bezva nízkosacharidový jídla.

Low carb je taky super, na ten nedam dopustit, ale je to proste jina cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
18.4.20 20:29

@Svítící žárovka
Děkuju, už jsem zažádala o přidání :)

@Simmcaa
Tech vlocek mam 60 g. Nejak to poladim snad, zkusim se trochu inspirovat low carb a treba ty sacharidy pujdou dolu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
18.4.20 21:16

re

Jíst zdravě a nepřejídat se zvládneš i bez tabulek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková