Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, kam chodíte nakupovat? My jezdíme na nákup jednou za týden, protože bydlíme na vesnici. V týdnu akorát dojdeme jednou pro pečivo a tím to hasne. Máme na stejno hypernovu, tesco, lidl i kaufland. Jezdíme do hypernovy, ale mám pocit, že je tam strašně draho. Tesco výjde na stejno, tam zase jezdí rodiče, takže vím, že to nemá smysl moc měnit. Zajímá mě spíš ten Lidl, slyšela jsem na něj samou chválu, ale zajímá mě, jestli opravdu mají tak svělé ceny a kvalitu? Po tom sdražení utratíme měsíčně cca o 500Kč více a to kupujeme stejné věci, nebo jsem dokonce i něco přestala kupovat. Slibují další zdražení a mě berou mory. Od října mi zkrouhnou i rodičák, a tak se děsím, jak to zvládneme. Budu ráda, za každou radu a názor. Děkuji ![]()
Ahoj,
zde je odkaz na skupinu ""o Lidlu"":https://www.emimino.cz/…o-nakupovat/
chodím do alberta,ve výsledku mi je levnější než tesco,billa,kaufland. A mívají super věci v akcích.
Ahojky, tak ja mam nejradeji Kaufland - prijde mi nejlevnejsi a jsem s nim a kvalitou surovin velice spokojena. Pravda ze maso kupujeme u ceskyho reznika. A paj jezdime do Globusu, ale ten mi prijde dost drahej ![]()
Já jsem z Brna, takže obchodů na výběr je hodně, ale preferuji albert- hypermarket.
Mají bezva akce, i albert výroby jsou super. Tesco nemusím- mají tam fajn takovýty exotičtější věci, ale třeba ovoce a zelenina je sílený a vůbec celkově na mě působi nehezky a draze.
Lidl nemám ráda, přijde mě že tam chybí spousta výrobků co znám a nepůsobí na mě dobře…
my nejvíc nakupujeme v Bille - u nás je z okolních krámu nejčistší a má nejlíp vypadající ovoce a zeleninu, dají se tam nakoupit kvalitnější potraviny - sice bych si to dovedla představit ještě lepší, ale to už snad v ČR ani nejde, bohužel…ALbert tu máme šílený - vše olezlé, krám působí špinavě…Lidl mám po cestě ze hřiště, tak tam občas zajdeme pro pečivo (lepší než v Bille - tam mají hnusný chleba), některé výrobky mají super…ale výběr je omezený …jenže je to město od města a obchod od obchodu - záleží hodně na vedoucím i na tom kolik zákazníků do krámu chodí…
![]()
Ja to stridam podle nalad. Prijde mi, ze v kazdem suprmarketu je levnejsi ak valitnejsi neco jineho.
Kdyz chci rychle nakoupit, tak jedu do Kauflandu. Kdyz mam nakupovaci naladu tak do Intersparu. A pokud chci mrazene hotovky nebo cistici prostredky, tak jedu do Lidlu.
My už jezdíme skoro výhradně do Německa, na místní obchodní řetězce jsme rezignovali. Kvůli neustálému zdražování, nízké kvalitě a nižšímu výběru potravin nakupujeme v ČR minimálně.
Ahoj,
já jezdím jednou týdně do Globusu, jsem z Brna. Hlavně kvůli uzeninám a kvalitním potravinám obecně. Zato zelenina a pečivo je tam děs běs, to kupuju u nás u zelináře a pekaře. Ale jinak maximální spokojenost, hlavně s cenou. Kde nechám v Bille 1000,–, Globus mě vyjde tak na 800,–, takže i s cestou se to vyplatí.
@Pajule1 píše:
My už jezdíme skoro výhradně do Německa, na místní obchodní řetězce jsme rezignovali. Kvůli neustálému zdražování, nízké kvalitě a nižšímu výběru potravin nakupujeme v ČR minimálně.
Závidím tu možnost ![]()
Nejvíc nakupujeme v Kauflandu. V Tescu jen v případě nouze (sdílím názor Dice). Občas Interspar. Jednu dobu jsme nakupovali hodně v Lídlu, ale už znám jejich sortiment a vím, co mi chutná a co ne.
Jednou - dvakrát do týdne nakupujeme v místním vesnickém obchůdku, kvalita slušná a cenově občas velmi příjemně překvapí.
No mi příjde právě Hyper albert drahý a maso stojí za psí štěk o uzeninách ani nemluvím. Kupuji tam sice salámy, jenomže poměr masa mají jen 80% což je nic moc teda.
@Partes tak málo? A máš děti? Nebo jste sami s chotěm? My utratíme mnohem více a štve mě to. PRotože kromě piva pro manžela a jednou za čas víno nekupujeme nic na víc. Jen snídaně obědy svačiny večeře a stejně tam necháme sumu jak blázen. Samozřejmě ovoce a zeleninu.
Tesco má otřesné ovoce i zeleninu.
@chuanitka u nás místní nepřekvapí, věčně nic nemají a ceny otřesné.
My máme nejblíže Penny, jsem spokojená… Když něco dojde, dokupuju u nás v ZKD (COOP). Většinou kombinuju oboje zmíněné: něco je levnější v jednom, něco v druhém ![]()
Od nás ale moc velké tržby nemají
Zeleninu, ovoce, džemy a kompoty máme ze zahrady, drůbeží, vepřové a skopové taky z našeho chovu… vejce taky vlastní, to samé med…
Vlastně dokupujem jen to, co nejde doma vyrobit či vypěstovat ![]()
Takové, jako jsme my, nemají obchodníci rádi…
![]()
Já chodím nejčastěji do Alberta (supermarket) i když ten u nás je hrozný, věčně fronty a tak ale jinak dobrý. A něco v Lidlu. Tyto dva mám nejblíž. Pro chleba chodím do no name sámošky, tam mají jediný co nám chutná (z Věchnova), uzeniny v řeznictví a uzenářství s vl. výrobou. Maso Kaufland nebo Globus. Tesco a Billa mě přijde drahá a Interspar je u nás plný nejmenované menšiny a s frontama. taky jsem si tam jednou koupila načatou limču a tak ![]()