Kam jsme se dostali s manželem..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
18.7.18 14:24
@vulpes píše:
@Bídžej tak „udělat haló“, na tom není nic chytrého ani odvážného. Udělat může. A on stejně tak se může z minuty na minutu sbalit a odejí a posílat 3tis alimenty. Takových hrdinných matek je tu v diskuzích docela dost (jak vyjít s rodičovským příspěvkem, kam jít bydlet, jak to udělat s prací, když mi dítě nevezmou do školky a jsem na něj sama…).
Asi je lepší to řešit jako dospělí.

Napiš, jak to řeší dospělí. Počkám si.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.18 14:26

Hele, ja mam takovyho hulvata doma taky. Ja jedu podle pravidel, on porusuje a prijde mu to desne vtipny. Decka jsou zmateny. Nebo takhle..byly zamteny. Ted uz jsou vetsi, chodi do skoly a tak jako vidi, ze tatka je tak trosku nestandartni. Tak je jim to lito, kdyz bezduvodne rve. Nu co s nim. Zabit ho nemuzu. Protoze nosi love. Jo a stydim se. Diky za anonym.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.18 14:26

A víš co? Pokud by ses dostala do bodu (jako já, po přesvědčování jak to miminko chce a jak to zvládneme a jak mi bude pomáhat), že se sebereš a půjdeš, tak z něj bude nejlepší tatínek. Začne se rvát o střídavku a dokazovat, že se umí postarat stejně dobře jako ty. Do té doby bude lempl línej zhnilej a 90% výchovy a poletování kolem dítěte budeš obstarávat ty.
Bohužel, soud nebude zajímat, že tatínka péče dřív obtěžovala, protože dítě má přece nárok na péči obou rodičů a hurá, tatínek se nám NAJEDNOU chce starat, musíme ho v tom podpořit a tak mu přiklepneme střídavku!! A tvoje vypiplané dítě bude najednou půlku času pryč a ty se z toho budeš moct třeba zcvoknout. Ať žije spravedlnost.

• Citovat
  • Upravit
7883
18.7.18 14:31
@Kobliha51 píše:

tak drž kost a čekej!

Sorry, ale na imperativ kdejaké takové nemám zapotřebí reagovat. Ten si trénuj třeba doma na toho svého, jestli on je na to povaha. To je právě rozdíl té formy komunikace. Obsah může být podobný, ale forma hraje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
18.7.18 14:35
@vulpes píše:
tak drž kost a čekej!Sorry, ale na imperativ kdejaké takové nemám zapotřebí reagovat. Ten si trénuj třeba doma na toho svého, jestli on je na to povaha. To je právě rozdíl té formy komunikace. Obsah může být podobný, ale forma hraje…

Souhlasím. Člověk může být vytočený do vývrtky,ale po zlém se se zlou též potáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
18.7.18 14:37

To čtu tak bych si měla začít více vážit svého chlapa. Dcera má 2roky. Já chodím do práce, na poloviční úvazek. Pracuji pár odpolední v týdnu a hlídá chlap. Má tedy nachystané vše oblečení na kupkách, na ven, na zahradu, na doma… nachystanou svačinku, uvařenou polévku na večeři. Doma uklizeno, vypráno. Ale dceři se max.věnuje to odpoledne, hrajou si, bere ji na bazén, jezdí na hřiště, do lesa. A to mu kolikrát večer vyčtu proč nevyklidil myčku, to tak nějak vždy po něm chci ať se špinavé nádobi nekupi ve dřezu… no prostě chlapi. Ty joo už budu mlčet. Díky bohu že se věnuje dceři. Zkuste asi poradnu, tvůj muž to nezvládá. A bude hůř…bude větší a budeš poslouchát ale u tatínka můžu a tatínek mi to koupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18001
18.7.18 14:39
@Lainaire8 píše:
No to asi chce ale :lol: :lol: víš jak se mu uleví? :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je hnuuusný :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
18.7.18 14:40
@Kobliha51 píše:

Kdykoli jsme se s manželem dostali ve výchově do nějaké kolize - oba jsme měli na něco svůj názor, každý vzešel z jiného vzoru a oba jsme si mysleli, že je to tak dobře - tak jsem to řešila tak, že před dětmi jsme tu situaci nechala dojet a pak jsme si nad tím sedli sami dva. Řekla jsem manželovi, co a proč se i nelíbí a vysvětlila, co z jeho přístupu pro děti plyne. Protože nikdy nebyl idiot, vysvětlení přijal. Nebo já - i to se stalo. Já si taky myslím, že hulákat a domáhat se něčeho imperativy je na nic a je nedospělé. Otázka je, jestli je zakladatelka s manželem nějakého rozhovoru schopni, protože vzájemná tolerance a snaha ve vztahu a výchově táhnout za jeden provaz je klíčová. Když není - buď poradna, nebo rozchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
18.7.18 14:40
@Veru1987 píše:
To čtu tak bych si měla začít více vážit svého chlapa. Dcera má 2roky. Já chodím do práce, na poloviční úvazek. Pracuji pár odpolední v týdnu a hlídá chlap. Má tedy nachystané vše oblečení na kupkách, na ven, na zahradu, na doma… nachystanou svačinku, uvařenou polévku na večeři. Doma uklizeno, vypráno. Ale dceři se max.věnuje to odpoledne, hrajou si, bere ji na bazén, jezdí na hřiště, do lesa. A to mu kolikrát večer vyčtu proč nevyklidil myčku, to tak nějak vždy po něm chci ať se špinavé nádobi nekupi ve dřezu… no prostě chlapi. Ty joo už budu mlčet. Díky bohu že se věnuje dceři. Zkuste asi poradnu, tvůj muž to nezvládá. A bude hůř…bude větší a budeš poslouchát ale u tatínka můžu a tatínek mi to koupí…

No vida,jak jsou dobré takové diskuze. :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
18.7.18 14:41
@Anonymní píše:
A víš co? Pokud by ses dostala do bodu (jako já, po přesvědčování jak to miminko chce a jak to zvládneme a jak mi bude pomáhat), že se sebereš a půjdeš, tak z něj bude nejlepší tatínek. Začne se rvát o střídavku a dokazovat, že se umí postarat stejně dobře jako ty. Do té doby bude lempl línej zhnilej a 90% výchovy a poletování kolem dítěte budeš obstarávat ty.
Bohužel, soud nebude zajímat, že tatínka péče dřív obtěžovala, protože dítě má přece nárok na péči obou rodičů a hurá, tatínek se nám NAJEDNOU chce starat, musíme ho v tom podpořit a tak mu přiklepneme střídavku!! A tvoje vypiplané dítě bude najednou půlku času pryč a ty se z toho budeš moct třeba zcvoknout. Ať žije spravedlnost.

Tak v tuhle chvili to bude jeste horsi nez ted. Dite se ti bude vracet totalne naruby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
18.7.18 14:41
@vulpes píše:
tak drž kost a čekej!Sorry, ale na imperativ kdejaké takové nemám zapotřebí reagovat. Ten si trénuj třeba doma na toho svého, jestli on je na to povaha. To je právě rozdíl té formy komunikace. Obsah může být podobný, ale forma hraje…

Promiň, jestli jsem se tě dotkla, ale to jsou tvoje slova. Tak napiš jak to má vypadat. Jestli je to pro tebe problém, tak příště napiš něco, o čem něco víš. To by mě fakt nenapadlo, že to bude pro tebe takovej problém. Někdo dokáže poradit tak, že s tím třeba někdo jiný nesouhlasí, ale poradí.
Tak dej se do toho vysvětlení jak to má řešit dospělý člověk. Můžeme se všichni poučit.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
18.7.18 14:44
@hanka.br. píše:
Kdykoli jsme se s manželem dostali ve výchově do nějaké kolize - oba jsme měli na něco svůj názor, každý vzešel z jiného vzoru a oba jsme si mysleli, že je to tak dobře - tak jsem to řešila tak, že před dětmi jsme tu situaci nechala dojet a pak jsme si nad tím sedli sami dva. Řekla jsem manželovi, co a proč se i nelíbí a vysvětlila, co z jeho přístupu pro děti plyne. Protože nikdy nebyl idiot, vysvětlení přijal. Nebo já - i to se stalo. Já si taky myslím, že hulákat a domáhat se něčeho imperativy je na nic a je nedospělé. Otázka je, jestli je zakladatelka s manželem nějakého rozhovoru schopni, protože vzájemná tolerance a snaha ve vztahu a výchově táhnout za jeden provaz je klíčová. Když není - buď poradna, nebo rozchod.

Můžeš mi dát odkaz na někoho, kdo se v této diskusi něčeho domáhá hulákáním a imperativy? Já jsem to asi přehlédla. 8o

• Citovat
  • Upravit
30422
18.7.18 14:45
@Kobliha51 píše:
Můžeš mi dát odkaz na někoho, kdo se v této diskusi něčeho domáhá hulákáním a imperativy? Já jsem to asi přehlédla. 8o

Chtěla jsi vědět, jak to řeší dospělí. Tak jsem ti to napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
18.7.18 14:48
@hanka.br. píše:
Chtěla jsi vědět, jak to řeší dospělí. Tak jsem ti to napsala.

Aha, tak o tom hulákání a imperativech to bylo řečeno obecně. Já si toho totiž u nikoho nevšimla. S tvým řešením samozřejmě souhlasím. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7883
18.7.18 14:49

Zakladatelko, podle toho popisu, já bych neodsuzovala tak zhurta. Jasně, nenarodil se jako dokonalý otec, ale není to zas ten nejhorší otec ani partner. On může mít taky svoje obavy, frustrace, třeba by to sám chtěl jinak a nemá na to nervy nebo sílu a samotného ho to štve a o to pak reaguje víc nepřiměřeně.
Většinu toho, co popisuješ uz jeho reakcí, tak se v tom plácá i velká část rodičů, včetně těch, kteří na sociálních sítích tvrdí opak. Být důsledný a vychovávat nejlépe, jak to jde, stojí hromadu energie a ty jsi ochotna ji dávat, protože to je teď tvoje práce, tvůj program a snažíš se v tom být přirozeně dobrá. On s tebou sice může i souhlasit (ten souhlas předem, to je vždycky snadné, když o nic ještě nejde), ale má program jiný (práci) a na víc asi nemá sílu a chce doma klid - sám to tak řekl. Já bych ho za to neodsuzovala jako člověka, jen to chce nějak k němu dostat tu informaci, že ho sice chápeš, ale když to tak půjde dál, tak dítě bude nervák a ty se zcvokneš a že on tu sílu někde vzít prostě musí a trochu to s tebou koordinovat.
Jestli to nevezme od tebe, tak klidně nějaká poradna. Já bych to navlékla tak, že TOBĚ už ta výchova taky přerůstá přes hlavu a ráda by ses poradila s odborníkem, jak v některých situacích nejlépe postupovat.

Jediné teda, co mě v tom popisu zarazilo, bylo to, že se divil, proč jsi mu taky nevzala mikinu ;) Na to nějak nemám okno… To mi dělala exmanžel a to bylo fakt otravné a v mých očích ho to celkem degradovalo. Teď se běžně děje, že na výlet musím děti vypravit jen já, stejně jako připravuji proviant pro všechny…OK, to se dá, ale abych ještě partnerovi řešila oblečení, na to už fakt zas nemám sílu já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí