Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pošli ho dál… ať si ho vezme zpět na převýchovu maminka, nebo jiná ženská.
@Anonymní píše:
Kdy jste resili u partnera alkohol? A jak? Kam si s tim zasel? ( praha)
Dochazi mi trpelivost, agresivni neni, kdyz nepije je to chlap naprosto k nezaplaceni… ale ted me nechal tesne pred terminem ikdyz jsem ho prosila, doma samotnou v bolestech a proste se vylil jak vaza. Pije uz dyl, problem v tom nevidi, ale tohle uz je upona bezohlednost.
Vim ze nas miluje, mame uz jednoho syna, neni to ze nas ma u zadku, proste v tu chvili se mu uplne prehazej priority. Slibil ze to bude resit, jen bych chtela slyset rady od nekoho kdo rssil to same. Kam si zajit? Nejaka ambulance? AA? Psycholog? Zas neni uplne notoryk co denne leje flasku vodky, kdyby dochazel nekam kde jsou tyto typy, bojim se ze by to melo opcny efekt, nez je ocekavany
Zkuste Ondřejov. Je to myslím P4.
@Anonym1059 píše:
Pryc jsme ted byli. Coz bylo poprve co jsem opravdu odesla a nekolik dni proste neprisla. Proto to chce i resit, do ted nechtel problem videt. Vi ze uz mam zarizene i bydleni jakmile to nebude fungovat.
Jak už tu bylo řečeno - protialkoholická léčba a abstinence nebo rozchod.
Jiné alternativy nejsou.
Tak hlavne je treba odstranit pricinu toho, proc zacal pít…jinak se muze lecit, jak chce…pak je taky dulezite, aby mel nejakou motivaci…velkou motivaci. U vetsiny to bohuzel byva az vlastni zdravi, ktere visi na vlasku. U alkoholika ten mozek uz funguje jinak, protoze alkohol pusobi na psychiku…nejde jen si rict, ted prestanu, protoze pit se nema…bez motivace a odstraneni priciny, to nepujde. Sklony k tomu ale bude dotycny porad…protoze mozek si ty prijemné pocity pri pití pamatuje. Je to dozivotni boj.
@Anonymní píše:
Dochazi mi trpelivost, agresivni neni, kdyz nepije je to chlap naprosto k nezaplaceni… ale ted me nechal tesne pred terminem ikdyz jsem ho prosila, doma samotnou v bolestech a proste se vylil jak vaza. Pije uz dyl, problem v tom nevidi, ale tohle uz je upona bezohlednost.
Vim ze nas miluje, mame uz jednoho syna, neni to ze nas ma u zadku, proste v tu chvili se mu uplne prehazej priority. Slibil ze to bude resit, jen bych chtela slyset rady od nekoho kdo rssil to same. Kam si zajit? Nejaka ambulance? AA? Psycholog? Zas neni uplne notoryk co denne leje flasku vodky, kdyby dochazel nekam kde jsou tyto typy, bojim se ze by to melo opcny efekt, nez je ocekavany
Zažité pravidlo jak vypadá alkoholik, denně nevipije flašku. Sama sobě lžete, že to není ještě tak hrozné, už dávno je to celé špatně.
Především musí chtít on sám něco dělat, ne vy, takto nic nevyřešíte jen ho vytočíte. Alkoholik má i fajn dny, ale i ty hodně špatné, které zničí všechno pěkné.
@Anonym1059 Můj muž pil. Zvládl to ambulantně u psychiatra, docházel tam asi rok a půl, první 3 měsíce byl teda doma na neschopence. Za chvíli to bude 7 let, co se alkoholu nedotkl. Co bylo nejdůležitější v léčbě, k tomu rozhodnutí musel dojít sám. I tvému manželovi bych doporučila jako první návštěvu psychiatra, ten pak může navrhnout další postup a hlavně napsat léky.
Poslala bych ho do poradny a kdyby nechtěl, tak do pekla slušně řečeno. Protože jinak v něm skončíš ty. Život s alkacem není možný.
@Sonarka Příčina? Chutná mu to třeba, líbí se mu sedět s kamarády a chlastat. Jak to odstranis?
Neposílala bych ho nikam. Pokud to chce změnit a zabojovat, musí sám. A součástí jeho boje musí být i to, že si tu pomoc najde. Neušlapávej mu cestičku.
@Veselej kluk píše:
Já myslím, že nadpis rovnou evokuje jasnou odpověď…
Napadlo mě to samé
![]()
@Anonymní píše:
Pokud sám nevidí problém a nechce, tak leda do tmy
jinak např anonymní alkoholici
Jestli se chce zmenit sam, protoze mu doslo, ze je neco spatne…tak at si hleda moznosti. Ne ty!-to je, ze ty chces aby se zmenil a vyresil to. On musi mit odpovednost, ty nejsi jeho matka a on je dospely. Jeste o sobe vi a neni v lihu nonstop, takze at si sedne ke googlu on a zacne hledat…Jinak to je porad jenom tvuj problem… tvuj ukol je pouze podpora(ktera nespociva v iniciative), a to ze si porad jeste pritomna(coz byt tebou dlouho uz nebudu)
Musi si najit psychiatra, ktery mu bude vyhovovat(nemusi to byt prvni na ktereho narazi-muze ho i odradit, musi hledat sam, to ty nenajdes), s nim pak vyresi nastaveni svych reakci na svoje problemy.