Svatba se Španělem v Česku - dokumenty

4
18.1.22 21:45

Svatba se Španělem v Česku - dokumenty

Dobrý večer, rada bych se zeptala, zda má někdo zkušenosti se zařizováním papíru ke svatbě v Česku se Španělem a poradit jaká je nejjednodussi cesta k zařízení potřebných dokumentu. Dle informaci je třeba přeloženy 1) rodný list, 2) pas, 3) Doklad o právní způsobilosti k uzavření manželství a 4) Potvrzení o osobním stavu a pobytu, pokud tyto informace nejsou obsaženy již v dokumentu 3).
Jsme v kontaktu se Španělskou ambasádou, ale nedaří se nám zjistit, zda jsou schopni nám vydat doklad 3) a 4). Mate někdo s tímto zkušenosti? Předem děkuji!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
19.1.22 00:11

Dle mých zkušeností (vdávala jsem se v Mexiku) tyto papíry ti ambasáda nezařídí. Všechno jsem si zařizovala v místě bydliště. Také ty papíry musí být ověřeny a přeloženy tady v Čechách soudním překladatelem. Platnost těch dokumentů je 6 měsíců. Ale zase nevím, jestli pro občany EU nejsou jiná pravidla. Kontaktovala bych cizineckou policii, tam budou mít přesné informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.1.22 06:17

Dobrý den, pokud si dobře vzpomínám, vdávala jsem se před 10 lety za Španěla, svatba v Čechách. Tak jsme si museli vse vyřídit přes matriku ve spanelsku. Měla to ten samy proces, jako bychom se brali tam. + soudní překlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
19.1.22 10:19

Švagr čekal na papíry z matriky v Kanadě, ambasáda u nás nic nezajistí. Jo a u obřadu musel být překladatel s patřičným povolením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
2.2.22 13:26

Ano, všechno tohle potřebuješ. Měly by ti to vydat příslušné orgány. My jsme s manželem byli na radnici, kde nám je vydali. Přes ambasádu to samozřejmě taky vyřídit jde. Jo a taky je musíš mít přeložené. Takže si najdi soudního překladatele v místě (kraji), kde bydlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí