Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@lucenka píše:
@Petule030 cd nemají moc dlouhou životnost. Po nějaké době přestanou být data čitelná. Pro mě je nejlepší kombinace externí disk a online úložiště.
Fotky nechávám dělat online.
Přesně tak, nemusí být vůbeš poškrábaná, nic a tak data prostě zmizí… řešili jsme v práci jednou podmínky pro nějaký digitální archiv a ty pravidla jsou fakt pakárna. Už si nepamatuju, jak často by se musela data přepalovat na nová media, ale určitě to nebylo víc jak 5 let.
Mám fotky v notebooku, už asi ve 3. A zatim po každém kolapsu toho původního, se podařilo našemu počítačovému expertovi ty fotky vytáhnout a uložit do nového. Pak je mám ještě uložené na externím disku. Tak 4× do roka uložené fotky projdu a vybrané nechám udělat, abych měla co dávat do alba.
@bimbama píše:
Tak to je snad 100% pojistka
To doufám
koneckonců jaká důležitější data než fotky člověk má ![]()
@j.a.n.i1 píše:
To doufámkoneckonců jaká důležitější data než fotky člověk má
No, určitě. Asi to taky budu muset více pojistit. Já to mám jen v notebooku, na externím disku a na flashce (tam jen ty nejdůležitější).
My je máme samozřejmě v PC, na externím disku a ještě je mám uložené na internetu.
Holky tak nevim no. Nechci prijit o tehu fotky a fotky miminka. Vyvolat vsechny fotky by vyslo draho.Jen ted jsem za fotky dala 800kc. A to jsem vyvolala minimum.
A to ulozeni na netu obnasi co? To ty fotky uvidi i verejnost?
@superma ne, funguje to podobne jako emailová schránka, tzn. je to jen tvoje soukromí a máš to na zálohovaných serverech, takže nehrozí, že o ty fotky přijdeš. Mrkni na https://plus.google.com/u/0/ , zaregistruj se, pokud nemáš emailový účet na gmailu a pak si tam nahraj fotky, místo je neomezené a nestojí tě to ani korunu, dokonce je možné nahrané fotky přímo v internetovém prohlížeči editovat, přidávat různé filtry apod.
@krakatice No tak to je super!!!Prece jen ztratit se da jak mobil tak tablet a prijit o fotky by me zabilo.
Jsou nenahraditelne, je to to jedine, co cloveku zustane.Cas se vratit neda.
@superma Nebo to prostě mít na více místech a pravidelně kontrolovat… já tomu onlinu nějak tak úplně nevěřím a hlavně pochybuji, že někde nabízí objem, který bych potřebovala ![]()