Kam vyléváte nočník?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jinak je ale fakt, že co nám tady udělali kanalizaci, tak za vodné a stočné platíme skoro i 6 tisíc za tři měsíce, je nás doma 7, kdyby jsme všichni přestali splachovat po malé, to by teda byla úspora… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@artepka píše:
Jinak je ale fakt, že co nám tady udělali kanalizaci, tak za vodné a stočné platíme skoro i 6 tisíc za tři měsíce, je nás doma 7, kdyby jsme všichni přestali splachovat po malé, to by teda byla úspora…
No počkej! Vodoměry měřící vodné (to co přítéká) evidentně jsou, o tom žádná. Ale dosti pochybuji, že by někdo měřil TO,co odtéká!
Zvažovala bych spíše splachovat vodou ze střechy apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou jsem šla do obchodu a v podchodu, kudy musím projít bylo taky natentováno, řešili to všichni v obchodě a teda shodly jsme se, že je smůla, že v podchodu nejsou kamery, pěkně vyvěsit video na stránky obce, to by si přístě dotyčný rozmyslel a došel by aspoň někde za keř, když už to měl tak akutní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mgdln píše:
No počkej! Vodoměry měřící vodné (to co přítéká) evidentně jsou, o tom žádná. Ale dosti pochybuji, že by někdo měřil TO,co odtéká!Zvažovala bych spíše splachovat vodou ze střechy apod.
Ano, to nikdo neměří, zaplatíš za stočné to samé, co ti natočí vodoměr na vodném… a jinak pokud nemáš vyřešenou pro vodu ze střechy vsakovací nádrž, tak ti tam ještě připočítají paušál za odvod dešťové vody do kanalizace, ale je fakt, že když s ní spláchneš, tak ji alespoň smysluplně využiješ, i když tedy mám-li barák, tak s spíš zaleju zahradu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@artepka Jinak 6 tis za 3 m, to je sen, na 7 lidí!
To je (edit zn. vínečko) necelých 300kč/osobu měíčně.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mgdln píše:
No počkej! Vodoměry měřící vodné (to co přítéká) evidentně jsou, o tom žádná. Ale dosti pochybuji, že by někdo měřil TO,co odtéká!Zvažovala bych spíše splachovat vodou ze střechy apod.
no dokud nebyla kanalizace, platilo se jen vodné, od té doby co obec vykopala kanalizaci, platí se i stočné, teda to co odteče a paradoxně se za stočné platí skoro stejně jako za vodné… a když nesplachneš po malé, tak stejně šetříš tu pitnou vodu přece… (pokud by to bylo nějak vytaženo z kontextu, nemáme to v plánu) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mgdln píše:
@artepka Jinak 6 tis za 3 m, to je sen, na 7 lidí!
To je (edit zn. vínečko) necelých 300kč/osobu měíčně.![]()
jo? kolik platíte vy? já mám teda jinačí snění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně si myslím, že to teče do stejného odpadu z umyvadlo nebo z WC, takže jsem vylévala kamkoliv, však to pak umyju, tak o co jde. Byla jsem jednou s dvouletou dcerou na JIP po úrazu hlavy, nikde nikdo, nevěděla jsem, kam to vylít, tak jsem to šupla do umyvadla a vydrhla desinfekcí nočník i umyvadlo a sestra mě sjela na tři doby. Nejlepší na tom bylo, že tam s malou ležela ještě jedna stejně stará holčička také s úrazem hlavy (!!!) a klidně tam přinesli asi sedmiletého kluka s těžkým virovým průjmem, asi rotaviry nebo podobný sajrajt, a ošetřovali ho na podložce asi tak 50 cm od postýlky mojí dcery, lehátko omyli až druhý den ráno a to na něm asi po půl hodině od toho klučiny chtěli ošetřit moji dceru, což jsem hrubě odmítla. Takže asi tak s hygienou. Nemyslím si, že když vyliju nočník do umyvadla, tak jsem prase, je to o přístupu v každé situaci. Neumýt umyvadlo v MC je prasárna. Já si myslím, že jsem na čistotu spíš až přehnaně úzkostlivá, řekla bych, že někdy až paranoidní, ale nikdy jsme neměli průjem z jídla ani z ničeho podobného a průjem jako takový už asi 4 roky, a to nás je doma 6.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
At zije bidet!
Okamzite oplachnuto i umyty nocnik, rychle, ciste, minimalni spotreba vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majdula1 píše:
At zije bidet!
Okamzite oplachnuto i umyty nocnik, rychle, ciste, minimalni spotreba vody.
My máme teď po rekonstrukci bidetovou spršku a nemůžu si to taky vynachválit, zezačátku jsem to moc nepoužívala, ale teď už bez ní nemůžu fungovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@artepka píše:
jo? kolik platíte vy? já mám teda jinačí snění
400,– měs. a to nijak neresime, kolik vody proteče, prostě máme decka, je náš 5 tak je spotřeba. Chytat destovku nebo nesplachovat nehodlame
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
400,– měs. a to nijak neresime, kolik vody proteče, prostě máme decka, je náš 5 tak je spotřeba. Chytat destovku nebo nesplachovat nehodlame
Hm, já vůbec nevím, kolik platíme za vodu, ale tuším že to je kolem 800 měsíčně, je nás 6 a zalívám kytky a jednou ročně napouštíme bazén (6 kubíků)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@artepka píše:
no dokud nebyla kanalizace, platilo se jen vodné, od té doby co obec vykopala kanalizaci, platí se i stočné, teda to co odteče a paradoxně se za stočné platí skoro stejně jako za vodné… a když nesplachneš po malé, tak stejně šetříš tu pitnou vodu přece… (pokud by to bylo nějak vytaženo z kontextu, nemáme to v plánu)
JAsně, proto jsem navrhovala dodávat vodu do systému od pána Boha. ![]()
My platíme plus mínus co ty, ale (viz. výše) omezujeme se jak za krále Klacka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co je toto za diskuzi?
Ani by mě nenapadlo, že to někdo leje někam jinam než do záchodu..
To je stejné, jak když tady byla nedávno diskuze, jestli je normální, když chlap čurá do umývadla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanyny píše:
Co je toto za diskuzi?
Ani by mě nenapadlo, že to někdo leje někam jinam než do záchodu..
To je stejné, jak když tady byla nedávno diskuze, jestli je normální, když chlap čurá do umývadla
![]()
vítej!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit