Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lleennttiillkkaa píše:
@monika32 ano jaké meze? To je správná otázka. Já totiž nechápu, že se lidi pořád bojí ozvat. Pokud zakladatelce přijde, chování kamaráda nesprávné, tak se má ozvat ne to řešit v tichosti doma a v anonymitě diskuze. Má mu to říct a poradit mu, jak to řešit… ne že doma manželovi řekne, že se s nima přestane stýkat…to prostě není řešení.
A ano fackování taky nepovažuju za normální věc…
S tím souhlasím, já bych kamarádovi přinejmenším taky jednu vrazila. A zakladatelko, zajímá mě, co jsi mu řekla na to, co má dělat.
Ale asi modřiny mít nebude, protože po fackách aby byly modráky by si sedla na zadek. Nevím, rozbít mu hubu ![]()
@Anonymní píše:
Jestli to ví maminka, tak to nevím. Když jsme někde všichni, tak jí dal facku jednou, ale chová se uplně jinak.
Jak píše lentilka. Nic mi do toho vlastně není a taky nemám ráda, když mi někdo kecá do výchovy, ale tohle už mi příjde přespříliš..ani nevím jestli jí mám něco říct, když sní budu, protože nechci ať se naštve, ale mám sto chutí to udělat. Taky nejsem dokonalá matka, ale to, že děcko fackuju na věřejnosti se mi prostě příčí
Zakl.
A ty se jich nějak bojíš? Já bych ho tedy seřvala na 3 doby. A zastaň se té malé, té by mi bylo líto.
Facka je strašně ponižující.
Vlepila jsem za poslední dva roky teď šestiletému dvě. V šíleném vzteku a cíleně, prostě jsem ho v tom afektu chtěla plácnout přes pusu, protože to, co mu z ní vycházelo, bylo fakt přes čáru. A v obou případech už v momentu, kdy moje ruka přistála na jeho tváři, jsem se cítila šíleně, jako totální idiot, který naprosto selhal v jednání s dítětem. ![]()
A taky mě děsí, co bude, až bude dítě v pubertě a „naprosté nepřípustnosti“ bude z pusy vypouštět běžně, to mi taky budou ujíždět nervy a budu ho fackovat? Hrozná představa. ![]()
Pro zakladatelku: promluvila bych s kamarádkou, pokud opravdu jste kamarádky, ne jen známé, co se kamarádkami nazývají. Řekla bych jí co se děje, jak na to nahlížím a načrtla nějaké možnosti, jak reagovat jinak, než reaguje otec holčičky (ale je fakt, že to bude asi těžké, protože z tvého popisu to vypadá, že to je otec-ignorant, který o zdravém vývoji a potřebách dítěte moc neví a vědět ani nechce.)
Né, nebojím se jich, ale potkávám se snima téměř denně, protože žijeme ve stejném domě, tak se snima nechci rozhádat.
V té situaci jsem mu neřekla nic, jen jsem se zvedla od stolu a šla napřed. Jak jsem psala, už jsem mu to říkala a on mi odpověděl co má dělat, když neposlouchá. Že rodiče ho taky mlátili a je v pohodě a takové ty řeči… Mě do toho vlastně nic není to už se opakuju, ale štve mě to, proto jsem napsala sem a ráda si poslechnu váš názor ať mu můžu něco říct! A facka to byla normální, žádné pohlazení po tváři normálně to „mlasklo“, malá jen chvíli seděla s hlavou svěšenou a za chvíli dělala jakože nic…
@Anonymní píše:
Jestli to ví maminka, tak to nevím. Když jsme někde všichni, tak jí dal facku jednou, ale chová se uplně jinak.
Jak píše lentilka. Nic mi do toho vlastně není a taky nemám ráda, když mi někdo kecá do výchovy, ale tohle už mi příjde přespříliš..ani nevím jestli jí mám něco říct, když sní budu, protože nechci ať se naštve, ale mám sto chutí to udělat. Taky nejsem dokonalá matka, ale to, že děcko fackuju na věřejnosti se mi prostě příčí
Zakl.
a fackování doma je v pořádku?
@Anonymní píše:
Né, nebojím se jich, ale potkávám se snima téměř denně, protože žijeme ve stejném domě, tak se snima nechci rozhádat.V té situaci jsem mu neřekla nic, jen jsem se zvedla od stolu a šla napřed. Jak jsem psala, už jsem mu to říkala a on mi odpověděl co má dělat, když neposlouchá. Že rodiče ho taky mlátili a je v pohodě a takové ty řeči… Mě do toho vlastně nic není to už se opakuju, ale štve mě to, proto jsem napsala sem a ráda si poslechnu váš názor ať mu můžu něco říct! A facka to byla normální, žádné pohlazení po tváři normálně to „mlasklo“, malá jen chvíli seděla s hlavou svěšenou a za chvíli dělala jakože nic…
To je přesně ono. Jeho mlátili, tak to považuje za normální. Nezná jiný modus. Opravdu si myslím, že to nepořešíš s ním, šla bych na to přes matku. Ví ona o tom, že malou bije? Dělá to běžně i před ní? Bije ji ona taky? Nebo tomu jen pasívně přihlíží? Co si o tom myslí? Atd. Myslím, že ženská se o takovýchto věcech lépe pobaví zase s ženskou… když navedeš ji na to, jak moc špatné jeho chování k dceři je, třeba začne něco řešit ona. A nebo taky ne
člověk nikdy neví. Každopádně to je asi ta jediná smysluplná věc, kterou můžeš v téhle věci podniknout ty. (Ostentativní ignorování nic nezmění.)
Kamaradce bych o jeho vychovnych praktikach urcite rekla, s nim bych se nestykala, ale duvod bych mu rekla primo, ne pres manzela. Kdyz teda podle nej neposloucha, tak at s ni nechod do spolecnosti a netluce ji s tak ubohym argumentem
Facky jsou hrozna vec, to radsi placnout pres zadek, kdyz uz…cimz nerikam, ze schvaluju i to, pouze v omezenych pripadech.
no hodila bych s nima rec, pokusila se jim vysvetlit, ze tim niceho nedosahnou " dcera stejne pak zlobi vesele dal", je to zbytecny vydaj enrgie, pak bych pridala ze i docela riskuje, staci narazit na nejakou agilni babku a muze mit docela problem ![]()
ale je to tezky, nekdy je se to neda vysvetlit ani mezi nejblizsimi cleny rodiny ![]()
Tak tohle mi jako normální taky npeřijde. Chudák holčička
. Nevím takoví rodiče dělají ze svých dětí dobrovolně zakomplexovné chudáky s problémy. Minimálně bych to řekla matce holčičky. Ale pokud ji takhle bije na veřejnosti jakoby se nic nedělo. Tak myslím, že je tam problém mnohem větší a matka o tom musí vědět. POchybuji, že by to dělal jentak ze dne na den z ničeho nic..a matka si celou dobu ničeho nevšimla
Tohle fakt nechápu…a rozhodně bych tomuhle nepřihlížela. Co bude dělat až fakt něco vyvede v pozdějším věku…opravdu chudák dítě ![]()
Fůj z toho chlapa mi je na blití! Fakckovat, tak malou holčičku. Ubožák jeden!!!
Proč si nefackuje někoho sobě rovného?
Tohle bych já tedy nevydržela a to co bych mu řekla, by si za rámeček nedal..
No mě spíš zaráží proč ji do té hospody vodí, když holčička zlobí a on to evidentně těžce nese. Osobně děti v restauracích nemám ráda, tedy myslím děti uječené, pobíhající a jinak mě vyrušující.
Hele teď se na mě nezlobte, s tím tatínkem ROZHODNĚ nesouhlasím, ale je normální, že ta holčička si z toho nic nedělá? Že začne po chvíli znova?
To asi nebude neposlušnost.
V pořádku to neni, ale je to jeho věc i když špatná, kdy bych se nemíchala do výchovy druhých…
Moje švagrová pužila vařečku taky u 3 letého a to si mylsím, je horší jak vařečku a co pomohlo, že jsem řekla, nebo naznačila, že já bych to neudělala, tak mi řekla, že já jsem na děti měkon a že nám přerůstá přes hlavu a je rozmazlený a bylo vymalováno.. ![]()
Možná pokud jste dobré kamarádky s maminkou, tak ji říct, že toto se ti zdá už divné..
Jinak fackuje taky ož okolo 3 roku
@péťaskléňa já bych řekla, že reakce je normální… děti od švagrové dostanou facku třeba dvakrát, dkyž jsme u nich na návštěvě a prostě jich to nerozhází, a nebo mě přijde, jakože to berou součást života či co..
Já jenom řeknu, že dostane kluk na zadek a už má strach - nebiji ho, dostal rukou dvakrát má 4 roky, nepoužívám vařečku, nefackuju, ale dvakrát dostal rukou po zadku tak ví a stačí mu říct dvakrát..
Tak prostě něco provedou facka oni se zarazí a za 5 minut hurá a ani nepláčou..
Jinak dětem je už 7 a 4, ale to tam měli už i dřív
@kvaček píše:
@péťaskléňa já bych řekla, že reakce je normální… děti od švagrové dostanou facku třeba dvakrát, dkyž jsme u nich na návštěvě a prostě jich to nerozhází, a nebo mě přijde, jakože to berou součást života či co..
Já jenom řeknu, že dostane kluk na zadek a už má strach - nebiji ho, dostal rukou dvakrát má 4 roky, nepoužívám vařečku, nefackuju, ale dvakrát dostal rukou po zadku tak ví a stačí mu říct dvakrát..
Tak prostě něco provedou facka oni se zarazí a za 5 minut hurá a ani nepláčou..
Jinak dětem je už 7 a 4, ale to tam měli už i dřív
To je špatný, že to součást jejich života..Holčička je zřejmě také zvyklá…Ale od jejich otce je to hnus..