Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@péťaskléňa píše:
@monika32 svoje čekám první, ale mám blízko 3 neteře a 2 synovce a slovem bránit se nemyslím že ti jednu vrátí, ale když věděli, že něco vyvedli (po prvním upozornění - stejně jak píše zakladatelka) tak už uhejbali a zdrhali. A znovu to nezopakovali dost dlouho. A zdůrazňuju, že fackování se u nás nikdy neprovádělo, ale jedno lehký lupnutí na zadeček tak za měsíc padlo. Třeba když vyvádělo v obchodě nebo u jídla.
No jo, ale to je ono, je to jen občas. Kdyby je někdo mlátil pořád a za všechno, tak to tak už neberou ![]()
@K.Black píše:
No mě spíš zaráží proč ji do té hospody vodí, když holčička zlobí a on to evidentně těžce nese. Osobně děti v restauracích nemám ráda, tedy myslím děti uječené, pobíhající a jinak mě vyrušující.
@AmyLee píše:![]()
přesně a pak se tomu rodiče dementně smějí a „on se Pepíček (příklad) potřebuje rozvíjet“.. jo tak ať se laskavě rozvíjí doma třeba skákáním mamince po plicích.. ale né v restauraci
![]()
Souhlas ![]()
@péťaskléňa píše:
Hele teď se na mě nezlobte, s tím tatínkem ROZHODNĚ nesouhlasím, ale je normální, že ta holčička si z toho nic nedělá? Že začne po chvíli znova?To asi nebude neposlušnost.
tak co to je? ![]()
přesně a pak se tomu rodiče dementně smějí a „on se Pepíček (příklad) potřebuje rozvíjet“.. jo tak ať se laskavě rozvíjí doma třeba skákáním mamince po plicích.. ale né v restauraci
![]()
přesně! pak je ještě možnost že je děťátko hyperaktivní nebo osobnost, tohle označení miluju ![]()
![]()
Taky s tebou souhlasím nemám ráda rozmazlené děcka, když někam dojdu a švihnou sebou o zem a rodiče se smějí jak praštění místo, aby zakročili
.
@AmyLee i já souhlasím
ted jde o to, jestli ty které souhlasí to tak dělají i v reálu u svých dětí ![]()
Příspěvek upraven 09.02.13 v 17:53
![]()
No vidíš a kdybys vstala a nalepila mu žvýkačku do vlasůa řekla, že jsi pro rozvíjení svobody, že jsi v tom duchu taky vychovaná…To by byl mazec
![]()
Holky, ale ono je to teď naprosto normální, kamkoliv přijdu tak jsou takovýhle děti, u doktora, v autobuse, v obchodě jsou prostě všude
![]()
Neříkám že mé nikdy neudělali scénku, jasný že jo, ale reaguji a řeším, protože proč by lidi měli poslouchat řev mého dítěte, nebo se bát že jim zvrhne kávu v restauraci. A ještě miluju když někde jsem a kouří se tam, a nějaký rodiče tam mají dítě a dělají rypáky nebo upozorňují jak je to hrozné
přitom nekuřáckých restaurací je dost. No je to prostě trend „já jsem matka, kdo je víc“ ![]()
@AngelLilly píše:
@AmyLee i já souhlasímted jde o to, jestli ty které souhlasí to tak dělají i v reálu u svých dětí
Příspěvek upraven 09.02.13 v 17:53
já jo, mám totiž citlivý sluch a nesnáším řev dětí ![]()
@MartinaVALL píše:
No vidíš a kdybys vstala a nalepila mu žvýkačku do vlasůa řekla, že jsi pro rozvíjení svobody, že jsi v tom duchu taky vychovaná…To by byl mazec![]()
![]()
to si zapamatuju…
tohle by mě nenapadlo - asi by se rodiče hooodně divili
![]()
Příspěvek upraven 09.02.13 v 17:59
@K.Black píše:
Holky, ale ono je to teď naprosto normální, kamkoliv přijdu tak jsou takovýhle děti, u doktora, v autobuse, v obchodě jsou prostě všude![]()
Neříkám že mé nikdy neudělali scénku, jasný že jo, ale reaguji a řeším, protože proč by lidi měli poslouchat řev mého dítěte, nebo se bát že jim zvrhne kávu v restauraci. A ještě miluju když někde jsem a kouří se tam, a nějaký rodiče tam mají dítě a dělají rypáky nebo upozorňují jak je to hrozné
přitom nekuřáckých restaurací je dost. No je to prostě trend „já jsem matka, kdo je víc“
nojo, ale omezuješ jeho rozvoj a jak je zvykem v dnešní době - tak raději dítěti vysvětlovat xy hodin, že dělá něco špatně, než jedna dobře mířena.. Dneska se to označuje za týrání..
![]()
Příspěvek upraven 09.02.13 v 17:59
@K.Black píše:
tak co to je?
Nejsem dětský psycholog, ale být její maminka tak bych tam asi zašla, protože to právě může být „reakce“ na časté bití. Návštěva psychologa není ostuda, dnes jej navštěvuje tolik dětí, až se to stává běžností. Navíc pokud dítě skutečně nějaký problém může mít, tak mu pomohou. Třeba by i otci po poradě s odborníkem fackování zakázala.