Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@radkka píše:
Vidíš to a já bych jí řekla, že prostě nestíhali a jestli se jí to nelíbí, ať si Honzíčka vodí do školy sama. Ona to dělá jen, ze své dobré vůle.
Tak ať se domluví na 7:40. Ale když jsou domluveni na 7:30, tak si prostě nemůže chodit kdy chce. Kdyby to bylo opačně, že by šel kluk ještě na poslední chvíli každé ráno na záchod a oni tam stepovali od půl, tak je to špatně jen proto, že vyzvedává ona, tak jsou jí zavázáni? Blbost, dohoda je to oboustranná. ![]()
@Litta píše:
Tak ať se domluví na 7:40. Ale když jsou domluveni na 7:30, tak si prostě nemůže chodit kdy chce. Kdyby to bylo opačně, že by šel kluk ještě na poslední chvíli každé ráno na záchod a oni tam stepovali od půl, tak je to špatně jen proto, že vyzvedává ona, tak jsou jí zavázáni? Blbost, dohoda je to oboustranná.
Pochopila jsem to tak, že jednou nestíhali, to se stát může. Ona není jejím zaměstnancem a pokud vyběhnou o chvíli dýl, tak to Honzíkova maminka buď přežije, protože sama není schopná ho tam dovect nebo se zařídí jinak. Zakladatelka jí pomáhá z dobré vůle, nic za to nemá, nevidím důvod, aby jí prosila na kolenou o odpuštění, když se pár minut zdržela.
Jenže známe jenom verzi zakladatelky. Umím si ale představit, že ta druhá jí volá ne proto, aby buzerovala, ale aby zjistila, co se děje. Co když dítě té první onemocnělo a do školy vůbec nejdou a HonzíK taM bude jak trubka stát před vchodem celé dopoledne?
@Black Cat píše:
Jenže známe jenom verzi zakladatelky. Umím si ale představit, že ta druhá jí volá ne proto, aby buzerovala, ale aby zjistila, co se děje. Co když dítě té první onemocnělo a do školy vůbec nejdou a HonzíK taM bude jak trubka stát před vchodem celé dopoledne?
Tak snad by zakladatelka zavolala, ne?
@radkka píše:
NO A CO KDYŽ NE??? Co když horečkovali celou noc a ráno prostě spí? Stát se mohlo všelicos a když jsou domluvení na 7.30, tak by to měli dodržet. Případně neslibovat nemožné…
@radkka píše:
To nevíš právě. Třeba by zavolala až v 7:50. Nemá povinnost to říkat včas, když ta druhá po ní něco chce.
Ne, OK, to už přeháním. Ale jinak známe jen tuhle verzi. Která připouští, že se to dělo celý týden, protože prostě nestíhají. Jednou v pohodě, ale celý týden, to už bych dítě poslala ve 45, aby mi tam další týden nemrzlo.
@Black Cat píše:
NO A CO KDYŽ NE??? Co když horečkovali celou noc a ráno prostě spí? Stát se mohlo všelicos a když jsou domluvení na 7.30, tak by to měli dodržet. Případně neslibovat nemožné…
V tom případě by měla důvod být naštvaná. Ale vyvádět kvůli tomu, že vyběhli z domu o pár minut později.. no promiň.
To by tu pak zase byla diskuse, že jsou domluvení na 7.30 a kamarádka je natolik drzá, že posílá svoje dítě až v 7.45 a musí čekat oni. ![]()
@Litta píše:
To nevíš právě. Třeba by zavolala až v 7:50. Nemá povinnost to říkat včas, když ta druhá po ní něco chce.Ne, OK, to už přeháním. Ale jinak známe jen tuhle verzi. Která připouští, že se to dělo celý týden, protože prostě nestíhají. Jednou v pohodě, ale celý týden, to už bych dítě poslala ve 45, aby mi tam další týden nemrzlo.
Máš pravdu, že přeháníš, protože nic takového jsem neřekla. Pokud by nemohla přijít, musí zavolat včas, to udělá každý slušný člověk. Ale pokud chvátá po nějakém malém zdržení, ví, že to stihne, jen tam chlapec bude stát o pár minut později, tak snad nemusí hned žhavit telefon. Navíc by se tím akorát ještě víc zdržela. f
Pokud to dělá zakladatelka soustavně, tak si s ní promluvím, abychom si ujasnily čas nebo si prostě dítě vodím sama.
@radkka píše:
V tom případě by měla důvod být naštvaná. Ale vyvádět kvůli tomu, že vyběhli z domu o pár minut později.. no promiň.
ééééé, představ si, že jsi v práci a nevíš, jestli tvoje dítě náhodou pořád nestojí někde před barákem na schodech. Co teď? Budu muset sednout do auta a dovézt dítě do školy sama? Jak to udělám? Co mi na to řekne šéf? Ty bys byla jako úplně v pohodě jo?
@radkka No mně právě týden už soustavně přijde a už bych to s ní řešila, jestli se tedy chce domluvit na později. ![]()
@Blekota píše:
Prosímtě, přestaň se starat o cizí děcko, a starej se o své. Jde vidět, že tě kámoška jen využívá, narozeniny pro svého syna neudělá, nikoho nepozve.
Ty jí hlídáš děcko a ona ti tvé ani jednou nepohlídala? Já bych měla jasno, honzíček si bude muset chodit do školy sám, nejsi jeho máma, nejsi povinna jej vyzvedávat.
Souhlas.
Dělat „kamarádce“ vola jen odcad pocad jak se říká. A jak jí to říct? Tak nějak působit nevinně. Promin, ale budeš muset asi vodit kluka sama, my to ráno fakt už nestíháme, tyjo, takže už ho zejtra nevyzvednem…
@Veromila píše:
Souhlas.Dělat „kamarádce“ vola jen odcad pocad jak se říká. A jak jí to říct? Tak nějak působit nevinně. Promin, ale budeš muset asi vodit kluka sama, my to ráno fakt už nestíháme, tyjo, takže už ho zejtra nevyzvednem…
No asi by to bylo upřímnější, než jí něco slíbit a nedodržet. ![]()
@Black Cat píše: ééééé, představ si, že jsi v práci a nevíš, jestli tvoje dítě náhodou pořád nestojí někde před barákem na schodech. Co teď? Budu muset sednout do auta a dovézt dítě do školy sama? Jak to udělám? Co mi na to řekne šéf? Ty bys byla jako úplně v pohodě jo?
Na to, aby mi někdo vodil dítě do školy bych si našla natolik zodpovědnou osobu, které bych mohla věřit a nemusela jí neustále volat, jestli se zadařilo a dítě je včas ve škole. Pokud by soustavně čekal, tak bych si prostě našla někoho jiného nebo se o to postarala sama. Jednorázové selhání bych pochopila, pokud by se to dělo soustavně, je to něco jiného.
Ještě ve starém bytě jsem vodila dítě sousedce a také nejsem neomylná, naštěstí byla sousedka ráda, že jí někdo pomůže a neremcala, když se mi za tu dobu 2× povedlo zaspat.
Děkuji.
Ano, od této chvíle už ho sama od sebe hlídat nebudu (jen pokud by mě o to poprosila)a na výlety už ho taky brát nebudeme.
No on nám ráno nemůže jít naproti, protože ona ho samotného nepustí na krok.