Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hmmm, to zni taky dobre, jsi byla nekde v restauraci, nebo sis to donesla dom? a kde se v Jihlave da koupit dobre indicke jidlo?:-)
Jjj, sportuj mamko, at jsi pak na litani s kocarkem natrenovana:-)
Teplomer znacku nevim, ale je digitalni s tou ohebnou hlavickou, i kdyby nic, tak se hodi pro nas, pro psa… no a lih - na ten pupik urco - a kdyz ne, tak jako dezinfekce domu se to hodi vzdycky! Ja treba nesnesu na kuzi ajatin, takze tohle v pohode…
No ja koupila dva, pac byly v te akci:-)) a pac jsem si rikala, ze za rok se urcite spotrebujou:-) Nevim jak moc podlehaj zkaze, kdyz je clovek sikovnej a umi to dite prebalit aniz by zasvinil pul prebalovaku…ale myslim, ze se sejdou…ja prave vse kupuju po malu - tak tohodle jsem si udelala zasobu:-)
No jako Milan na nakupy taky neslysi, ale uz musel k holici a potreboval kalhoty na zimu no a ty ho samotnyho vybirat nenecham…takze jsme to aspon sfoukli vse naraz a mame na chvilku klidek…
Jj, husu jsme jeste nemeli, max kachnu, tak se tesim:-) Pokud jeste budu:-) No, myslim, ze lektvar na zeli by mi tak rozhybal streva, ze by mala vyjela bez jediny kontrakce:-)))
A jinak seminarku samozrejme nemam, napsala jsem pul strany…tak ale zitra uz
![]()
Vsechno jsem nakoupila v Tescu ![]()
Jenom s ryzi by to taky bylo dobry, ale chtela jsem to co nejverohodnejsi. Jeste k tomu mel byt papadam (nevim, jak se to pise),ale za ten uz se mi nechtelo utracet a asi bychom jej ani nespotrebovali.
Me se prave neco plete, ze svagrovka detem potirala pupik tou gencialkou, ale fakt se mi to treba plete. Ten teplomer tedy taky koupim. Mame jen obycejny rtutovy. A mas nejaky zasyp/pudr na prdelku? Opet nevim, jestli se to jeste pouziva ![]()
Ja husu taky jeste nedelala. A mate celou bebo treba jen stehna?
Ted zacina na ct1 porad o tehotenstvi a zvlastnostech…treba trojcata atp.
Bys pak malou chytala pri prdnuti ![]()
Tak uz jsi pokrocila? ![]()
Hmm, tak to asi budu muset do toho Tesca vážně zajet, my ho máme z ruky teda, ale indický jídlo mě láká:-)
No paní říkala že na pupík líh, genciálku moc neznám, teď někde na miminu psali, že se od ní upouští, že je karcinogenní, ale bůhví jak…tak předpokládám že důležitá je dezinfekce a to je jedno, jestli je fialová, nebo čirá…
Pudr nekupuju, asi dřív se dával na opruzeniny, ale teď to zastanou ty krémíky, ty maj vysušovací schopnosti, jen je to holt jiná forma…
Mame celou, kdyz uz tak uz, aspon jeste pozvu nase na svatecni obed…:-)
No a k dnesni kontrole - ozvy v pohode, doktor tam byl nejakej totalne neprijemnej, toho bych snad u porodu odmitla, fakt des!!Musim si ho vygooglovat.
Jsem zavrena nejvic jak to jde a porod se teda rozhodne nechysta, v pondeli mam znovu kontrolu a pak se teda uvidi…takze tyhle novinky me moc nepotesily, jsem pekne otravena:-( Uz jsem doufala, ze mi reknou, ze za par dni to muze prijit, ale tohle vypada na dlouho, takze se v ty porodnici asi potkame…:-)Do nedele jeste vydrzim a vecer vylokam litr lektvaru na ex:-)
To jo, vrele doporucuju:-)
Ta tva kontrola me hrozne mrzi ![]()
Ja tam znam jenom Kozmona, takovy mlady a holohlavy. Dej vedet, az zjistis jmeno.
Neboj, zkus na to tolik nemyslet…vim, lehko se to rika ![]()
A treba toho Hamiltona ti nenabidl?
No tak na lektvar nakoupeno a jdu na to:-))
doktora jsem na stránkách nenašla, páč je mají v rekonstrukci, ale je to cizinec, takovej starší, těžko říct jak se jmenuje páč ani nezabučel a se mnou se nebavil vše říkal sestře - velmi příjemný…:-)Takze sestre Hamiltona nenabídl a upřímně od něj bych fakt nechtěla…
No počkám, teď jsem načetla jednu diskuzi, kde ženský píšou, že třeba jeden den byly úplně zavřený a za 2 dny porodily, že to o ničem nevypovídá, tak se nechám překvapit:-)
Tak jak dopadl lektvar? Je to dobry?
Ok, tak na cizince si dam pozor. Vis jake byl narodnosti?
Treba priste budes mit stesti na nekoho jineho a toho Hamiltona si promysli.
Ja o nem dost premyslim. Maly bude mit pres 3,5 a bojim se porodu velkyho miminka.
To jsou ty prekotny porody, ze jo? Tech pripadu je fakt strasne moc. Urcite to tak budes mit taky… Prijde mi, ze kdo prenasi, tak to ma pak rychly.
Jinak dnes jsem byla v City parku pokouknout po vanocnich darcich a zase jsem nakoupila jen pro Vlastu a malyho ![]()
Byla jsem vcera totalne mrtva takze se mi vubec nechtelo strouhat se se zazvorem…:-) Ale dneska uz:-)
Hele podle me nejaky arab, ale nevim, takovej hodne tmavej typ..
No ja prave nevim, jestli mam s tim Hamiltonem zacinat, si rikam, ze to porad chci nechat na tom miminu az si to rozmysli, ale je pravda, ze tim jak je malinky, tak nebude na skodu, kdyz tam bude o neco dyl…ale ty prenaset nebudes, mas brisko dolejs nez ja a urcite si to planuje malej na termin:-)
No, porody pekny, taky bych chtela takhle…ale fakt hodne holek kolem me to mely bez poslicku a pak behem par hodin venku, tak doufam..:-)
Jinak - pokud jim to das k vanocum, tak jsi nakoupila dobre:-))) a co meli pekneho pro mimi?
Jinak ja vcera nakupovala pyzama a povleceni v lidlu, meli teda ruzove, ale fleecove teple na zimu:-)
Tak pak dej vedet:-)
Vubec ho nemam dole. Zalezi, jak se zrovna najim, ale vetsinou je furt nahore. ![]()
Chapu, ze to chces nechat na ni. To je pro me taky jedina zabrana.
Musime verit, ze to je pravidlem ![]()
No Vlastovi jo, ale mimcu uz to dam hned:-) Malymu jsem koupila nejakou vibracni zirafu, teplomer do vanicky (vim, ze to je zbytecnost
) a olej do koupele Manufaktura (krasne voni hermankem).
Jako pro dospele? Ted maji neco v akci? Ja koukala na pyzama v Tescu, moc hezky, ale nevhodny na kojeni, tak nevim…
Tak lektvar výbornej, dala jsem ho i drahému na nachlazení:-) Jen jsem tam dala asi 4 lžičky třtinovýho cukru do litru a citrón, aby to mělo šmak…fakt dobrota:-) Zázvoru tak 3 cm.
Me prislo, ze ho mas celkem dole…nebo aspon ve srovnani se mnou vis jak:-)
Jéé, co je vibrační žirafa?? Jako hračka jo?
Jo, pro dospělý, ale bylo na dvoulůžko a fakt teploučký a za ty prachy nekup to:-)
a pyžamo taky není moc kojící…ale bylo kalhotový teploučký, no tak holt se vždycky vykašu..:-( v košili přes zimu stejně spát nemůžu, páč bych umrzla…
Tak kdyz je to tak dobry, tak jdu do toho taky:-)
Chichi, to proto, ze jsem o hlavu mensi ![]()
Jo jo, hracka, kterou pripevnis na kocarek, postylku, vajicku a kdyz za ni zatahnes, tak chvilicku vibruje.
Ty jo, tak to se tam kouknu. Tos ale nebyla tady na brezinkach, ze?
Taky jsem to cetla, mazec:-) Zatim se ale moc nerodi, vid?
Byl tam i jeden smutny pribeh, je tam nemocny miminko
Chjo, to vubec nemuzu cist.
Jo a pry ten hamilton ma smysl, kdyz ses aspon trochu otevrena, takze za me je to vyresene ![]()
Jsem zvedava, kdy to propukne u tebe, ale evidentne malicka ceka na husicku ![]()
Jo, je to dobrý, přes den dám zas maliník a zítra druhý chod:-))
Aha, tak to zní zajímavě, no, okoukneme to u tety (tebe) a uvidíme, já tyhle připevňovací blbinky zatím neřeším a uvidím co to bude za dítě a kolik se mi toho sejde:-)
Jo, oni všichni maj termíny později a je teda dost císařů…
to smutný jsem taky četla, brrr, takhle před porodem to nebyl dobrej nápad, pořád na to musim myslet…hrůza
Aha, takze se loucim s Hamiltonem uplne:-) Noo, doufam, ze da husu a v noci se rozhoupe:-)Pořád si říkám, že to zavření fakt nic neznamená a může to být klidně dneska…:-)
Večer jdu teda na takovej menší třídní sraz, tak snad ne tam:-)
Tak ingredience nakoupeny i u nas, dnes si to uvarim ![]()
Jo a koupila jsem si i to lneny seminko, to je dobry pry taky k hladsimu prubehu porodu.
Jasan, udelame prednasku o hrackach
Taky jsem nic kupovat nechtela, ale ![]()
Z tech cisaru jsem taky celkem paf, je jich fakt hodne.
To je spravny pristup, tak to ma byt:-) Treba mala bude zvedava a rozhoupe ji uz i ten sraz:-) Tak se hezky holky pobavte:-)
Jojo, cetla jsem to o nem, ale uz to fakt neresim:) me uz pomuze jen rychlej porod:-)
ted jsem byla nakoupit - no jako prisla jsem cela uricena, uz se ani neohnu k botam, kdyz si drepnu pichaj me zada - tohle mi to dite nemuze delat naschval!!!:-)
Tak naposledy se pobavim o nematerskejch vecech a pak uz konec:-))
tak pak dej vedet co dryak v tvem podani:-)
Ty se k tomu ohybas? Ja nosim uz jenom takovy hnusny baleriny, abych nic nemusela delat:-)
Taky jsem se vratila z nakupu, ale autem ![]()
Dam vedet, hezky vecer ![]()