Kamarádka mé dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
849
4.8.19 16:41
@Anonymní píše:
@Mialina třeba, kdysi měli menší incident, kvůli hračce mou malou začala škrtit, ale bylo to dávno, mohly jim být tak píše: Více

Aha. No v holčičce evidentně agrese je, když takhle ubližuje. Byla bych opatrná. Nic jiného asi nezmůžeš… Má dcera i jiné kamarádky? Není v sousedství někdo jiný, na koho by mohla obrátit pozornost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 16:47

@dayry jistě jsem úplně primitivní, víte co soudit někoho z jedné popsané situace také není úplně normální, chtěla jsem rady, některé rozumné jsem dostala budu se dle nich řídit, ale dělat ze mě blbou krávu je fakt přes čáru, moc mě mrzí jak se některé chováte. Kritiku snesu, možná je mé jednání neadekvátní, ale proč za každou cenu musí někdo z někoho kdo chce slušně poradit dělat blbce? Vážně mě tahle věc štve, věř že tu štve více lidí, holčičku tu napomínání, což mi nepřijde nejlepší nebo ji okřikují. Já to nedělám. Předevčírem jsme společně pekli dort. Holky byli obě zlaté. Ale vychovávat nebo spíš prevychovavat ji nebudu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 16:52

Zakladatelko, my máme podovné dítě v rodině. Je agresivní, zlá na děti, hodně je bije, je ji jedno kam, taha je za vlasy, kouše, už prošla první třídu, odmítá spolupracovat s učitelkami, naposledy prý řekla, že tyhle blbosti dělat nebude, není soustředěna, děti jí nadávají, “ ty debile,” a všechna psychologická vyšetření jsou v pořádku. Já ji taky nesnesu dýl, jak 10 min., a to mam taky dítě. Prostě to nejde, je jí 7 a je to tak rozpatlaný dítě, že to prostě nedávám. Vím, že ona sama za to nemuze a bude mít těžký zivot, ale já vím, že to nemohu ovlivnit a vychovavat, tak radši omezuji kontakt…
Prosím anonym, citlivé info rodiny.

• Citovat
  • Upravit
ontar
4.8.19 16:55

Chudák holka…takové vemeno mít za mámu… :poblion:

• Citovat
  • Upravit
607
4.8.19 16:57

To te chápu, taky bych nikomu dítě neprevychovavala, ani mu nedělala psychologa. On ti tu někdo napsal, ze jsi blba nafoukana kráva?? Primárně si myslím, ze jsi spoustu ženských “namichla” již zmiňovanou vahou toho děvčete. Není to vůbec podstatný. V životě jsou podstatný daleko jiný věci. A to například ty, ze mala se k tvy dceři chová hezky. To detinsky navádění jsme dělali všichni. Dnes se vsechno moc řeší. Vidím to kolem všude. Hrozny kraviny rodiče řeší…myslím si, ze se v pubertě těmto “problemum” zasmejes. Tak hlavu vzhůru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 17:09

@Dorotka101 ano jsem podstatná pro svou dceru a proto ji budu chránit, nic špatného na tom nevidím. V pubertě si to vyřeší sama, v šesti letech asi tezko

• Citovat
  • Upravit
27633
4.8.19 17:13
@Anonymní píše:
@lucenka @Kaileee věřte, že by vám tohle chování také vadilo. Nezdá se mi normální abych napomenula dceru a dotyčná kamarádka si ji chytla a řekla, neboj já ti ty bonnbonky dám, nebo počkej až zaleze půjdeme tam ( když ji třeba zákážu někam jít) rozhodně nejsem ta, která chce svému dítěti zakázat se s někým bavit, ale nepřeju si, aby casem dcera trpěla

no a třeba je tý holčičce líto tvojí dcery to tě nenapadlo? Upřímně mě jí je líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.19 17:15
@Anonymní píše:
Předevčírem jsme společně pekli dort. Holky byli obě zlaté. Ale vychovávat nebo spíš prevychovavat ji nebudu.

Je otázka, jak se na to člověk kouká, jestli to opravdu bere jako převýchovu, výchovu a nebo jako snahu o ukázání směru té holčině. Já jsem třeba byla ráda, když jsem tehdy potkala mou náhradní mamku - vyloženě jen neformální název - starší známá ke které jsem přilnula. A že se mě snažila dát a ukázat i jiné fungování v rodině, jinou výchovu, kterou praktikovala na své dcery atd., rozhodně to bylo cenné a rozhodně jsem ráda, že jsem to jiné fungování viděla, protože mi to dalo do života strašně moc. Jsem ráda, že to neškatulkovala jako převýhovu a že se tomu nevyhýbala, díky tomu jsem získala jiný náhled na svět.

Každopádně, pokud „převychovávat nechceš“ máš dvě možnosti - zakázat holce styk s kamarádkou, nebo to tolerovat (a ve svém vlastním zájmu se nerozčilovat) a neřešit. Pokud nemáš zájem o jiné přístupy, tady prostě není co víc poradit.

Anonym patřící furt k té konvalince, nebo co to je.

• Citovat
  • Upravit
76445
4.8.19 17:15
@Anonymní píše:
@Dorotka101 ano jsem podstatná pro svou dceru a proto ji budu chránit, nic špatného na tom nevidím. V pubertě si to vyřeší sama, v šesti letech asi tezko

mně akorát napadá, jak budeš řešit kamarádství ve škole, kam tvá holčička buď za měsíc nebo možná až za rok půjde? Budeš za ní chodit do školy, do jídelny, do družiny a sledovat a hlídat, s kým se kamarádí? Je to hrozně těžké, ale my matky musíme nechat děti v určitém věku se pomalu od nás odpoutávat…
kdysi jsme se s mou mámou bavily, co bylo na mé výchově nejhorší moment - víš co řekla - že když jsem poprvé jela sama na kole - že věděla, že mně musí nechat a pustit, ale ten šílený strach, co když se něco stane, no ale pustila mě
taky budeš muset svou holčičku pustit samu na kole, pustit do školy a pustit s kamarádkou, fakt jí nemůžeš celý život chránit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41981
4.8.19 17:19
@Anonymní píše:
@Dorotka101 ano jsem podstatná pro svou dceru a proto ji budu chránit, nic špatného na tom nevidím. V pubertě si to vyřeší sama, v šesti letech asi tezko

Stále jsem nepochopila, před čím dceru chráníte. Před dítětem, které jí neubližuje (teda jednou před 2 roky ano), které má ráda. A vztahy si musí řešit sama i v 6 letech - něco jiného by bylo, kdyby jí ubližovala, nebo byla starší a využívala ji. Ale dvě šestileté holčičky, které si rozumí, by si měli vztahy pořešit samy. Jinak je to pro dceru do budoucna medvědí služba. Jak jsem psala výše, vysvětlovat, co smí/ nesmí a proč, hlídat, ale nechat je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
4.8.19 17:26

@Havlova přesně tak :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
4.8.19 17:40
@Anonymní píše:

Pamatuju se, že nejsměšnější a nejvíce otloukané byly děti, kterým maminka stála neustále za (_I_)…medvědí služba poblázněné mámy…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.19 17:47

@ontar za zadkem ji nestojim, i když skolkove dítě by tu mámu zatím zadkem mít mělo, celkem se mi příčí nechat ji tu běhat samotnou jako tu běhají jiné děti

• Citovat
  • Upravit
607
4.8.19 18:15

Proste ta mala ti nezapadá do škatule děti, které by sis pro holku ty sama vybrala. Priznej si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
4.8.19 19:53
@Anonymní píše:
@dayry jistě jsem úplně primitivní, víte co soudit někoho z jedné popsané situace také není úplně normální, chtěla jsem rady, některé rozumné jsem dostala budu se dle nich řídit, ale dělat ze mě blbou krávu je fakt přes čáru, moc mě mrzí jak se některé chováte. Kritiku snesu, možná je mé jednání neadekvátní, ale proč za každou cenu musí někdo z někoho kdo chce slušně poradit dělat blbce? Vážně mě tahle věc štve, věř že tu štve více lidí, holčičku tu napomínání, což mi nepřijde nejlepší nebo ji okřikují. Já to nedělám. Předevčírem jsme společně pekli dort. Holky byli obě zlaté. Ale vychovávat nebo spíš prevychovavat ji nebudu.

Takhle to tady chodi no, urazet zesmesnovat, klasika :nevim: Nektere komentáře jsou fakt sila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová