Kamarádky syn mlátí mého syna 1,5

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7209
2.3.21 15:24

Vysvětlování nepomáhá, takže dat přes prdel.Od jeho matky samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.3.21 15:28

Jasně, 18 měsíční dítě odhadne a chápe, že druhé dítě je pomalé a například při běhu nejsité a je potřeba ho obcházet raději dvoumetrovým obloukem. Tak a teď tu o Karkulce. :mrgreen:

Proste si kamarádka i ty budete muset své děti hlídat, ideálně si vedle nich dřepnout a po celou dobu návštěvy/pobytu venku se jim věnovat, korgovat, vysvětlovat, ukazovat, nežádoucím situacím a reakcím aktivně předcházet. Tak totiž probíhá výchova. Ne, že batole koučuju z dvoumetrové vzdálenosti od kafička.

Ještě mě napadlo, co ty jako od kamarádky čekáš? Krom toho, že svému děcku naplácá?
Proč třeba nenaplácáš ty svému dítěti, aby bylo víc asertivní nenechalo si štourat oko a nebrečelo, když kolem něj druhé dítě proběhne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
2.3.21 15:39

V 18 měsících? 8o z každého dalšího příspěvku jen víc a víc vyplývá, jak toho klučíka nemusíš. Vážně nechápu, proč se s nimi stýkáš. Jen na okraj, s těmi svými představama, co 18měsíční dítko „ví“ a dělá naschvál, jsi opravdu mimo. Nemusíš tu věřit nám, ač to tu pár holek už napsalo, ale zkus si k tomu něco odborného třeba načíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.21 15:45

Ona sním nechce chodit mezi ostatní děti, protože je taky mlátí. chodime jen do přírody, kde se nepotká s dětmi, může se proběhnout a nemusí se asi bát, že někomu ublíží.
Bylo to už od začátku, že mu pokaždé něco udělal, tak se ho bojí. Ale když je Vojta s dětmi, které treba nezná, tak si s nimi hraje, dá namky nebo půjčí hračky, tak je v pohodě, nehlida mě, protože ví, že tam není ten její syn a nemusí se ničeho obávat, že ho majzne něčím po hlavě.

• Citovat
  • Upravit
33005
2.3.21 15:51

A co dělaš ty jako matka pro to, aby se tvé dítě nemuselo bát? Jako upřimně si nedoveu představit, že bych své batole jen tak nechala někde jen tak pobíhat a opakovaně do něj (byť třeba neúmyslně) strkat, žďuchat, brát mu hračky… Svým batolatům jsem vždy stála za zadkem pokud tam bylo i jiné dítě a korigovala jsem buď to svoje nebo to cizí děcko, aby nedocházelo ke strkanicím, tahanicím o cokoliv a úrazům. :nevim:
Mimo svůj okamžtý akční rádius jsem je pustila až v okamžiku, kdy jsem si byla jistá, že neublíží sobě ani ostatním. A i teď, když už jsou poměrně velcí a lecco si vyřídí samy, tak pokud na hřišti zmerčím dítě, které se chová nevhodně/rizikově, tak monitoruju situaci, abych mohla zasáhnout a rozhodně si nedovolím mobilovat nebo s někým kecat a nevědět, co se okolo dětí děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.21 15:52

Ono z toho určitě není kdovíjak odvařena ani tvoje kamarádka. Ale nekdy s tím prostě nic nenadelaš, i kdyz se snažíš vychovávat. Holt velká část kluků jsou divocí, ať se je snažíš kočírovat, jak chceš (to nechápou obvzlášt maminky „hodných holčiček“ ale i „hodnych chlapecku“), rádi bojují, lítají, řádí, střílejí apod. U dcery (mohla soutěžit o titul nejhodnější holčička roku) jsem se tak jako ty, pohoršovala a divala skrz prsty na matky, které dle mého nedokazaly ukočírovat své divoké dítě. A pak se mi narodil syn, který se z hodneho mimina stal před druhym rokem vztekloun, divoch a taky mlátil ostatní děti. Z toho naštěstí vyrostl. Ale ta živost v něm pořád je, prostě povaha. V tom kritickym věku, jsem si ho na hřištích pořád hlidala, abych předešla nejakym konfliktům,. Ale stejně tomu člověk na 100 % nezabrání.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.21 16:03

Jde krok přede mnou ja vezu kočár, jelikož malej chodi jen cca 2 měsíce sám a kamarádka s malým hned za náma.
Hlídám ho, ale je to taková rychlost, když ten její syn běží k mému synovi, že nestačím ani zareagovat.
A samozřejmě, že na ni to taky vidím, když se mu to snaží vysvětlit, že se tohle nedělá apod.kdyz uz to dělá třeba po druhé, tak na něj i zavře a on se jí vysměje. Vím, že to sním nemá asi lehký.

• Citovat
  • Upravit
33005
2.3.21 16:06

Tak kamarádka může trvat na tom, že její dítě bude chodit pouze za ruku, aby ho měla pod kotrolou.
Nebo spolu prostě nikam nechodďtě, dokud ten její nepobere trochu rozum a tvoje dítě nebude tak vykolejené z každého žďuchňutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
2.3.21 16:11
@Anonymní píše:
Ono z toho určitě není kdovíjak odvařena ani tvoje kamarádka. Ale nekdy s tím prostě nic nenadelaš, i kdyz se snažíš vychovávat. Holt velká část kluků jsou divocí, ať se je snažíš kočírovat, jak chceš (to nechápou obvzlášt maminky „hodných holčiček“ ale i „hodnych chlapecku“), rádi bojují, lítají, řádí, střílejí apod. U dcery (mohla soutěžit o titul nejhodnější holčička roku) jsem se tak jako ty, pohoršovala a divala skrz prsty na matky, které dle mého nedokazaly ukočírovat své divoké dítě. A pak se mi narodil syn, který se z hodneho mimina stal před druhym rokem vztekloun, divoch a taky mlátil ostatní děti. Z toho naštěstí vyrostl. Ale ta živost v něm pořád je, prostě povaha. V tom kritickym věku, jsem si ho na hřištích pořád hlidala, abych předešla nejakym konfliktům,. Ale stejně tomu člověk na 100 % nezabrání.

Ja mam 22 mesicni dceru a me proste, to co popisujes prijde, jak kdybys popisovala aspon triletaka :nevim:…dcera uz mi umi delat naschvali, ze ji treba neco zakazu a ona ceka, az zajdu za roh a zkousi to znovu..,ale neumim si predstavit takhle promyslene chovani..to leda, ze kluk nechape, ze tvuj syn neni hracka..ja rikam, tady je jedine reseni proste se chvili vidat min, oni z toho vyrostou, to, ze mu da na zadek proste nepomuze, mozna by byl jeste agresivnejsi…a hlidani bych ji odmitla.., navic, kdyz se bojis kamaradky dite „okriknout“ sama…ikdyz v lete muze byt vse jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.21 16:14

Já bych právě raději chodila mezi děti, protože by se mého syna nevšímal, ale ona chce furt jen do přírody, kde ho může vypustit a nemusí ho až tolik hlídat. Její syn za ruku nechce chodit. chvili jde u ní a po chvilce už je fuč.

• Citovat
  • Upravit
33005
2.3.21 16:19

No to je ta výchova. Nenechat dítě dělat, co chce, i za cenu vztekání. A hlídat, hlídat, hlídat. Pro tento věk zcela normální, i když je to pro rodiče opruz. :lol: Prostě rodičovská není, zvlášť s živými děti, o užívání si a pokecech s kamarádkami.
Ty na své asertivitě taky zapracuj. Pokud Ti to nevyhovuje, nemusíš stále chodit s touto kamarádkou nebo nemusí být cíl/trasa cesty vždy podle ní. Ani jí děcko nemusíš hlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
2.3.21 16:25

A kam mezi děti momentálně máte v plánu chodit? :think: mě naopak pro divoké dítě přijde mnohem vhodnější jít do přírody.
Pokud jsi na to dítě takhle alergická tak omez kontakt. Co jiného chceš radit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.21 16:28

Zkusím ji navrhnout jít jinam. a ohledně její syna je opravdu víc vyspělejší na svůj věk. treba se to po časem zlepší, doufám. mam je oba ráda a nikdy bych si třeba nedovolila mu dát přes prdel, ale chytnu ho za ruce a řeknu mu v klidu, že se to nedělá, že Vojta je malý a bolí ho to, ale rve mi to srdce, když vidím, že to dělá naschvál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.21 16:30

Mame kousek od baraku pískoviště, kam chodí jen pár deti. a nejsem na něj alergická, jen mě mrzí, jak se k němu chová.

• Citovat
  • Upravit
33005
2.3.21 16:38

Děti v tomo věku nedělají věci naschvál tak, jak to chápeš a popisuješ ty. To tak možná ve věku 3+.
Ony testují hranice. A ověřují si princip akce a reakce, jak fungují vztahy a podobně. Některému je stačí ukázat jednou, jiné je urputnější a musí narazit třeba 100×, než něco začně respektovat.
Navíc cizí autorita je v mnoha ohledech vždy lepší, než rodičovská.

A tobě doporučuju nebýt tak útlocitná. Tohle Ti opravdu srdce rvát nemusí.
Nebo si pořiď další dítě, sourozenecké půtky tě z toho hodně rychle vyléčí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí