Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
u nas aktualne nove. dcera 4. trida (9,5 let) kapesne 100 kc na mesic, vždy 1.v mesici ![]()
Syn 10 a půl 5. třída - 500 korun měsíčně. Teď od září jsme zvyšovali, vloni dostával 300.
My dávali vloni 70,– týdně. Pindal, že VŠICHNI
ve třídě mají víc.
Dcera (teď v první třídě) dostává 200,– a měsíc zhruba od května… a je mi úplně jedno, co si za to nakoupí a jak rychle to utratí - jsou to proste její peníze ![]()
.. dávala jsem od 1.třídy týdně, aby se naučil hospodařit, 1tř.10kč,2tř.20kč,3tř.30kč,atd. tak v té čtvrté to bylo asi 160kč měsíčně, ale to už je 18let zpět
, no tehdy uměl i šetřit a pak si vždycky koupil nové autíčko, dneska zmetek 25let má OA, vydělává slušně, hospodařit neumí vůbec a ještě ho dotujem babička i maminka .. ![]()
@čáryfučka píše: .. dávala jsem od 1.třídy týdně, aby se naučil hospodařit, 1tř.10kč,2tř.20kč,3tř.30kč,atd. tak v té čtvrté to bylo asi 160kč měsíčně, ale to už je 18let zpět, no tehdy uměl i šetřit a pak si vždycky koupil nové autíčko, dneska zmetek 25let má OA, vydělává slušně, hospodařit neumí vůbec a ještě ho dotujem babička i maminka ..
a právě proto neumí hospodařit, protože ho dotujete takže ví že vvždy je někdo kdo mu dá. Kdyby si natřískal hubu tak se to naučí
Tak koukám, že moje dítko je ve výši kapesného silně v podprůměru ![]()
@smajlik345 píše:.. jo to beru, máš pravdu, vím to, je to moje jediné dítě, jednou si půjčil a platil nesmyslný úrok, tak jsem mu řekla ať jde raději za mnou, půjčí si a vždycky vrátí po výplatě, no a někdy já odpustím no
a právě proto neumí hospodařit, protože ho dotujete takže ví že vvždy je někdo kdo mu dá. Kdyby si natřískal hubu tak se to naučí
Syn od druhé třídy-to bylo 10 kč na týden.
Teď nastoupil do 4. třídy a dostává 30 kč na týden. Vždycky v neděli. Nějak moc neutrácí. Vždycky si najde něco,na co si šetří.
Od 6. třídy dostává dcera 200,– měsíčně. Teď je v osmičce a ještě jsme případné zvýšení neřešily, čeká nás to asi o prvním výplatním termínu, příští týden, ale asi není důvod zatím zvyšovat. Vše do školy kupuju, oblečení taky, takže jí to stačí na svý hlouposti.