Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Monulek Ja doufam, ze me muj doktor jen strasil. Oni v CARech moc imunology nemaji radi.
Moc dekuju za prani. Budu testovat jako silena
![]()
@Monulek A co Ti vlastne nasla? A vysetrovala i Tveho partnera? Ulcova-Gallova nas vysetrovala oba, ale te krve byla jen jedna zkumavka, tak si nejak velke iluze ani nadeje nedelam. No a samozrejme sperma.
@Barb0rka Vyšetřovala mě i manžela. Manžel jako vždy dokonalé výsledky. Já mám vysoké TNF ALFA - 73 %.
@Monulek Diky moc za info. Aspon budu trochu pripravena na pristi tyden, az dostanu nase vysledky. A kolik ma byt ta alfa v idealnim pripade?
@Monulek píše:
@Barb0rka Vyšetřovala mě i manžela. Manžel jako vždy dokonalé výsledky. Já mám vysoké TNF ALFA - 73 %.
Já měla po 3 ivf ZT dvojčátek a pak jsem měla TNF alfu 68%, no a za 2 měsíce 45% ale teď mám atb tak asi zase po novém roce až ket
@Barb0rka píše:
@Monulek Diky moc za info. Aspon budu trochu pripravena na pristi tyden, az dostanu nase vysledky. A kolik ma byt ta alfa v idealnim pripade?
Rozmezí máš 0-44%
Ahoj, já jsem vyšetření absolvovala u Mudr. Malé v HK, ampulí krve vzali nespočet, na výsledek se čekalo 8 týdnů (nakonec přišel dříve asi po měsíci), nalezly mi mírně zvýšenou imunitu a léčily to 3 měsíce Prednisonem, pak nové odběry a znovu čekání na výsledek. K tomu času - opravdu to může trvat cca půl roku!
@Monulek v prosinci 2012 mi zjistila vysoké TNF alfa necelých 80% + ještě autoimunitu, v dubnu výsledky v poho proběhlo IVF, bohužel nevyšlo, kontrola imuna výsledky katastrofa nasazen Dexamed, v červenci IVF - minimálka a vyšlo to. Nejdříve jsem měla prášky, pak imunogloniny a to nezabralo…pak nasadila dexamed a úspěch, ten jsem měla do srdeční akce a pak už jen prášky až do cca 28tt.
@estrela píše:
@Monulek v prosinci 2012 mi zjistila vysoké TNF alfa necelých 80% + ještě autoimunitu, v dubnu výsledky v poho proběhlo IVF, bohužel nevyšlo, kontrola imuna výsledky katastrofa nasazen Dexamed, v červenci IVF - minimálka a vyšlo to. Nejdříve jsem měla prášky, pak imunogloniny a to nezabralo…pak nasadila dexamed a úspěch, ten jsem měla do srdeční akce a pak už jen prášky až do cca 28tt.
Holky a stava se, ze kdyz ma clovek imunulogickou lecbu, ze se potom treba zadari otehotnet prirozene? Je vubec dovolene zkouset to? Nebo se tak jako tak jde do IVF, i kdyz clovek vlastne zadny problem (typu spatny spg, nepruchozi vejcovody atd) nema?
@Barb0rka mě se to teda nestalo, ale myslím že tomu nic nebrání, jako se stává, že holky přirozeně otěhotní po několika nepovedených IVF. V CARu kam chodím nás do ničeho nenutí, mezi jednotlivými léčbami jsem vždy měla pauzu, prostě jsem to tak cítila a chtěla. Nám imunoložka doporučila v průběhu léčby chráněný sex, ale doktor z CARu to nepovažoval za nutné, nechránili jsme se. Nikdy nevíš, kdy se štěstí usměje…