Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@marie87 píše:
@milas dozila se 3,5 mesice…mela ale 2 kg…ziju v Nemecku…doktori opravdu andele, ale hlavne mala bojovala! Zadne krvaceni do mozku, zadna operace…
Tak to o tom jo, yaky znám jednu z německa vo je pomalu ve 20 tt o ivf taky tam bojovala dlouho ale zadařilo se.
Skus tu imunologii a genetiku ještě se druhátka dočkáš,.věřím tomu a držím pěsti.,,
@marie87 píše:
Dekuju…tak se bojim aby se to neopakovalo…tolik trpela v brisku…proto ze jsem si nezvladla uzivit…a dr. Nevi proc??
Ve kterém tt se narodila? to vupadá na problém autoimunitní vyživování. placebty, já to měla přechodně teď zvýšené po té ZT.,,.taky jsem radší že mě to potkalo na začátku než prožívat to co ty.., to je smutné a kruté
@Gilmorka píše:
@milas @Izzz díky holky to víte občas na mě jdou takové chmury a přemýšlím jestli mi tím osud nechce naznačit, že nemáme být spolu.. tak doufám, že zítra odpoví
ahoj holky..tak se po delší době zase hlásím.. čtu vás tady, ale moc nepřispívám, nemám čas a nakonec Malíčková nám na nic nepřišla.. ale tenhle příspěvek mě taky oslovil, protože mám občas ten samý pocit.. manžel je skvělej chlap, ale vždycky jsem si říkala, že kdo má být spolu, tak otěhotní rychle.. a najednou u nás to tak není.. bojujeme 4 roky a zatím výsledek nikde.. jestli nezabere ani Machač, tak fakt nevím.. ![]()
@milas ja jsem si prave po tom pozdnim potratu loni genetiku vydupala…a nasli mi jen tu leidenskou mutaci v te lehci forme…pichala jsem jen tu nejmensi davku heparinu…
delali mi take ty bezne imunologicke testy na lupus a antiphospholipidovy syndrom a nic nenasli…
@Danny77 tyhle pochyby jsou hrozne…mame to tady asi vsechny stejne…drz se! ![]()
@marie87 píše:
@milas ja jsem si prave po tom pozdnim potratu loni genetiku vydupala…a nasli mi jen tu leidenskou mutaci v te lehci forme…pichala jsem jen tu nejmensi davku heparinu…
delali mi take ty bezne imunologicke testy na lupus a antiphospholipidovy syndrom a nic nenasli…
No já měla základní imuno v pořátku a vidíš jak jsem dopadla a v podrobném se našlel problém
@milas aha a si ted u malickoveuz od minuleho roku a porad nic? a co ti navrhla za lecbu? Slysela jsem o imuglobulinech ale pry to Ulcova-Gallova nepodporuje…premyslim, ze se rovnou objednam jeste k Malickove az budu mit vysledky z Plzne.
jo a jak jsi se ptala…mala se narodila 26+2, ale uz od 20 tt mi rikali, ze muze kazdou hodinu zemrit…byl to psychoteror…nebot jsem ji necitila, byla malinka, nemela plodovou vodu a mela jsem placentu vepredu…jak ja tu malickou obdivovala, kdyz bojovala a kazdy ultrazvuk vsechny prekvapila tim, ze srdcicko bilo..:)
@marie87 píše:
@milas aha a si ted u malickoveuz od minuleho roku a porad nic? a co ti navrhla za lecbu? Slysela jsem o imuglobulinech ale pry to Ulcova-Gallova nepodporuje…premyslim, ze se rovnou objednam jeste k Malickove az budu mit vysledky z Plzne.jo a jak jsi se ptala…mala se narodila 26+2, ale uz od 20 tt mi rikali, ze muze kazdou hodinu zemrit…byl to psychoteror…nebot jsem ji necitila, byla malinka, nemela plodovou vodu a mela jsem placentu vepredu…jak ja tu malickou obdivovala, kdyz bojovala a kazdy ultrazvuk vsechny prekvapila tim, ze srdcicko bilo..:)
No první návštěva 4.11.2013 a 14 dní výsledek a nasazen metypred 8 mg a pentomer, caltrate a loseprassol, no a v únoru alfa klesla do května jsem měla brát léky taky a měli jsme povokene snažení a tak 3 ivf a bylo z toho ZT dvojčátek.
No a pak jsem. měla 68% tnf alfu a pak jsem nafasovala dexamed a tím to jde taky hezky dolů jen teď jsem ještě na atb s průduškana
@milas moje diagnóza : Th1 fenotyp T
je to stejné co máš ty? vůbec nevím jak moc je to vážné jestli je to fakt ta příčina..
@Gilmorka píše:
@milas moje diagnóza : Th1 fenotyp Tje to stejné co máš ty? vůbec nevím jak moc je to vážné jestli je to fakt ta příčina..
- lymfocytů s vysokou i. c. produkcí embryotoxického TNFa a zejména IFNg
- nález se může spolupodílet na neúspěších ET.
jooo úplně stejné koukni mi na popisek akorát máš na víc IFNg to já měla přechodně zvětšené, jinak kolik máš alfy?
@Gilmorka píše:
@milas 65,7 a ty?
poprvé jsem měla 60%, po druhé jsem měla po ZT dokonce 68% a to druhé cp ty máš tehdy bylo taky hoodně zvýšené
@milas tak jsme na tom tak nějak podobně
ty chodíš k malíčkové už rok? stále se to nepodařilo dát pod kontrolu, jsem vyděšená nevím co to všechno znamená a jestli se může stát že mít děti nebudu.. ![]()
@Gilmorka neplaš, Malíčková je zázračný anděl a hodnoty které uvádíš pro ni nebudou problém, mám ty a samé hodnoty + ještě autoimunitu a jukni do metříku. Moje hodnoty před imuno léčbou byli IFNg: 65,8 % [11,0..31,0], TNF ALFA: 78,1 % [12,0..44,0]. Dřív nebo později přijde na to co na tebe zabere nejlíp. ![]()
@Gilmorka píše:
@milas tak jsme na tom tak nějak podobněty chodíš k malíčkové už rok? stále se to nepodařilo dát pod kontrolu, jsem vyděšená nevím co to všechno znamená a jestli se může stát že mít děti nebudu..
budeš mít, věřím tomu!!!
jo podařilo dát se to dolů ale i pak ZT a po něm po vysazení léků to vyskočilo na 68% a naposled v říjnu už to bylo na 45% ale my jsme před vánocemi nechtěli do ketu proto mám dál léky ať mi to sniží ještě něco no a k tomu ty atb vůbec netuším co atb udělají s mou imunitou