Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@verca37 ještě není nic ztraceno, ještě zkuste zvážit s chlapem nějaké možnosti, teď je vše moc čerstvé a bolestivé, ale o pár dnů už bude lépe a možná na něco přijdete a budete ještě bojovat, tak jak my, my zkusíme Nativ ![]()
@verca37 taky bych zvážila možnosti, při nativu si nic píchat nemusíš, jen je to o načasování a odchození. Mě také bylo 39 když jsem otěhotněla. Dala jsem si hranici zkoušet do 40 a pak DV nebo konec.
Bohužel se obávám, že pojišťovna tě odmítne, protože já to tak taky měla. Nedošlo k ET a počítalo se to jako celý pokus, jim jde v podstatě o hormony a ty jsi vyčerpala. Já tenkrát dost bojovala o to, že si léky zaplatím a oni mi zapaltí případné OPU a ET a neuspěla jsem, držím palce i v tom.
Holky, prosím, které už máte mimčo a lecily jste se u paní primarky…
Byly jste v tehu nemocné s horečkami? Může se vzít Paralen?
@Tinakaterina horečky jsem neměla, jak vysokou ji máš? Zkusila bych zábaly (ruce, nohy).
@Tinakaterina
Ja taky horečku neměla. Zkusila bych ji napsat
Holciny a Malickova dava Medrol misto prednisonu? Ja mam z tohohle leku strach z pribirani a je to humus. Jenze Malickova mi nikdy nic nezjistila a v Imunii jo, ted babo rad. A v jake davce se to bere? Mam Medrol doma, mela jsem ho na astma, tak bych to chtela zmenit, zkusim zavolat do te Imunie, ze mi prednison nesedi ![]()
Ještě jsem zkusila napsat Malíčkové o těch výsledcích z Imunie (u ní mi vyšlo vše ok, tam našli protilátky proti těm vaječníkům). Podle ní je to známka selhání vaječníků a je potřeba vyšetřit AMH, ale v caru tvrdí, že to vlastně stejně k ničemu není, když už nechci velké ivf, že nějaká vajíčka tam ještě jsou, reaguji na hormony a občas mam i ovulaci…Akorát Malíčková by nedala Prednison, v Imunii tvrdí, že ano.. nechci to do sebe zbytečně cpát, ale zase co když je to potřeba…
![]()
@Martrich věřila bych Malíčkovíé a AMH bych si nechala udělat jako samoplátce u svého gyn když v C
AR nejsou ochotní, to že nechceš velké IVF neznamená, že nemusíš vědět, jak na tom jsi…
@estrela píše:
@Martrich věřila bych Malíčkovíé a AMH bych si nechala udělat jako samoplátce u svého gyn když v CAR nejsou ochotní, to že nechceš velké IVF neznamená, že nemusíš vědět, jak na tom jsi…
no oni ochotní jsou, za 700 Kč mi to naberou, ale prý i minimálek a nativů je to vlastně jedno, je to jen číslo a nic to neznamená. Každopádně to s nimi proberu. Mě právě Malíčková tohle asi nevyšetřovala, u ní jsem měla vždy vše v normě a v Podolí a v Imunii ne, tak já už jsem z toho fakt zmatená… Každopádně s i bez prednisonu jsem stejně neotěhotněla… tak nevím, Malíčková už mě do péče nevezme, podle ní prednison nemá smysl a vaječníky mam nechat vyšetřit… psala jsem do Car.. tak uvidím, co mi řeknou. Ale ten prednison se zase bojí vysadit
![]()
@Martrich já vím, ono je to těžké. Ale do toho AMH bych šla i jako samoplátce, protože pokud by bylo nízké, tak by se potvrdila slova Malíčkové a pak by to co navrhuje dávalo smysl. Souhlasím s nimi, že je to jen číslo, u nativů je to jedno…u minimálek bych trošku polemizovala. Kdy máš naposledy dělaný HP?
@estrela píše:
@Martrich já vím, ono je to těžké. Ale do toho AMH bych šla i jako samoplátce, protože pokud by bylo nízké, tak by se potvrdila slova Malíčkové a pak by to co navrhuje dávalo smysl. Souhlasím s nimi, že je to jen číslo, u nativů je to jedno…u minimálek bych trošku polemizovala. Kdy máš naposledy dělaný HP?
já měla minimálku asi 4 měsíce zpět a dvě pěkná embrya, mam spíš problém se sliznicí. HP mi dělali to není tak dlouho, pár měsíců, tam nebyl nikdy problém ani FSH nebylo nijak mimo normu právě a u IVF' jsem měla kolem 15 - 20 vajec, poslední rok a půl zpátky… proto to AMH nikdo neřešil, ale pravda je, že moc neovoluji a nikdo neví proč ![]()
Holky tak nakonec z é vypadlé plomby mám rozvrtaný zub a ošetřený maům tam vložku, v dubnu mě čeká vytrhnutí nervů a v květnu zaplnění kanálku.
A prý na KET můžu jít už v dubnu že už bude zub přeléčený pořádně, že tam zánět nebude…
@milas ajajaj, sice je to nepříjemný zdržení, ale zas budeš mít jistotu, že máš všechno v cajku, že není nic zanedbáno
Já mám zítra první intralipidy a začínám mít strach, jak to celý dopadne…
@Bea1979 držím pěsti, určitě to dopadne ok!!! Já normálně příští týden jdu do stimulace taky s MS a budu mít KET v dubnu pokud prcek se rozmrazí…