Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Efka2015 píše:
Holky, prosím vás, která jste si musela píchat léky na ředění krve - měly jste heparin, nebo Clexane? Tento má prý mnohem lepší jehly..?
Kdo vám je psal, Malíčková? Nevím, koho pak oslovit..
Odkdy se píchá, od KET, nebo dříve?A řešíte teď některá aktuálně IVF? Jak řešíte výpadek Igamplie, hradíte si imunoglobuliny v plné výši?
Děkuji
Ahoj, já si picham Clexane 0,4 ml. Prvně mi to napsali v Gennetu. Byla jsem na IVF, tak asi od ty doby co jsem si pichala všechno ostatní. Cca týden před zákrokem.
Pak celou dobu. Vyšel mi pozitivní TT, i z krve když jsem tam byla, tak mi ho dopsali ještě do prvního utz. A ještě znova dopsání a pak už jen dr Malíčková. Úplně stejně beru i Utrogestan.
Se zbytkem ti neporadim.
Ale pocitam s tím, že budu brát i Imunoglobiny. Ted jsem 24tt. A Malíčková mi říkala, že teď po 20tt si mimco toho hodně bere a já mám fakt nízkou imunitu. Tak aby se to pak doplnilo.
@Pracovitá No a kdo Ti je napíše..? Ty já musím jen před KET a pak do srdeční akce..
@Pracovitá no jo.. ale když mi Malíčková nechtěla posledně vydat imunoglobuliny, že s tím má špatné zkušenosti
a že si je mám zakoupit, nebo jezdit píchat do Prahy, nenašla jsem tu nikdo - v MS kraji, kdo by mi je napsal a že jsem toho obvolala.. a Machač taky nemohl ani nevěděl o nikom, kdo by pomohl.
Napsat může jen imunolog, to mi říkali doktoři.
Co mam info, tak imunoglobuliny(ivig) pise v cele cr jen dr. Malickova…pokud se pletu tak jedine dobre…
ja mela fraxiparin 0,3, pak 0,4 od poz.tt az do konce sestinedeli-ale ja mam leidenskou mutaci-takze jsem nejspis jiny pripad- psal mi je vzdy hematolog
@Efka2015 píše:
Holky, prosím vás, která jste si musela píchat léky na ředění krve - měly jste heparin, nebo Clexane? Tento má prý mnohem lepší jehly..?
Kdo vám je psal, Malíčková? Nevím, koho pak oslovit..
Odkdy se píchá, od KET, nebo dříve?A řešíte teď některá aktuálně IVF? Jak řešíte výpadek Igamplie, hradíte si imunoglobuliny v plné výši?
Děkuji
Ahoj, mám Subcuvii, to je totéž co Igamplie. Subcuvie bude ještě do konce roku. Psala jsem do VZP, jsem jejich pojištěnec, že potřebuju Subcuvii a chci ji uhradit i pro pokusy o přirozené početí, potom případně IVF (dceru po IVF máme, teď chceme chvilku zkoušet přirozeně). VZP potvrdilo, že pokud je nutnost, uhradí. Vzhledem k tomu, že Dr. Malíčková v září končí, oslovila jsem jinou reprodukční (!) imunologii, jezdím do Ústí nad Labem, kde mi Subcuvii bez problémů píchají. V pondělí jedu na další + na krev, jak se ty moje hodnoty hýbají. Seznam repodukčních imunologií mi zaslala Dr. Malíčková, mám ho u sebe. Pro ČR i Slovensko. ![]()
@Efka2015 píše:
@Pracovitá no jo.. ale když mi Malíčková nechtěla posledně vydat imunoglobuliny, že s tím má špatné zkušenostia že si je mám zakoupit, nebo jezdit píchat do Prahy, nenašla jsem tu nikdo - v MS kraji, kdo by mi je napsal a že jsem toho obvolala.. a Machač taky nemohl ani nevěděl o nikom, kdo by pomohl.
Napsat může jen imunolog, to mi říkali doktoři.
Píchají to jen imunologové z toho důvodu, že po imunoglobulínech může nastat život ohrožující reakce a imunolog má pro tento případ u sebe látku, kterou by píchl hned, jak by reakce nastala. Proto se po aplikaci imunoglobulínu musí sedět 30 minut v čekárně.
@Drbna777 píše:
Tak ještě by to mu hl být Pronatal ten teď hodně roste a nebo Gennet, ty s KM i spolupracovali. Tak budeme doufat, že někde bude.
Pronatal, že roste? Jedině snad množství negativních zkušeností. Nemyslím to zle, ale dost to sleduji i z hlediska mé profese. Gennet umí víc, než klasický CAR, jelikož je i genetickým pracovištěm a má z toho důvodu lépe nastavené smlouvy s pojišťovnami, umí toho zkrátka víc na pojišťovnu a pro mě třeba bylo podstatné, že transferuje jen geneticky zdravá embrya (u těch, co na to mají nárok, tedy je jim 35 let a více nebo mají nějaký problém), což je velká úspora biologického času se zbytečnými transfery (nehledě na finance). Pokud je embryo zdravé, jsou v pořádku hormony, děloha a imunologie, šance na těhotenství a porod zdravého dítěte je vysoká.
@Papia píše:
jj, ja vim, ze kvuli synovi, je to propojene, vse se vsim souvisi…ale kdyby nedostala takovou fin. nabidku, tak neodchazi…mozna mas s tim carem pravdu-ja tam nikdy nic moc neresila, treba to pak bude jednodussi nez to ted vypada
Mně Mal řekla, že teď bude máma a nikde nebude. Možná v budoucnu, ale zatím neví, kdy a kde. Mluvila otevřeně, takže ji jinde teď nečekám.
@MartinaCV píše:
Píchají to jen imunologové z toho důvodu, že po imunoglobulínech může nastat život ohrožující reakce a imunolog má pro tento případ u sebe látku, kterou by píchl hned, jak by reakce nastala. Proto se po aplikaci imunoglobulínu musí sedět 30 minut v čekárně.
to si děláš srandu
jakto, že mi tohle nikdo neřekl, ani jsem fakt nečekala 30 min, píchala mi to sestra u obvoďačky ![]()
@MartinaCV když jsem ted v srpnu mluvila s Malickovou, tak mi říkala, že já se bát nemusím, že u ní budu až do konce. TP mám v prosinci. Že by mohla být jeden den v tydnu u Apolináře, ale že to není černý na bílým.
Ale teď jsem někde četla, že by mela byt v Iscare.
Za 14 dní jdu k ní znovu. Tak uvidím, co mi řekne
@Efka2015 píše:
to si děláš srandujakto, že mi tohle nikdo neřekl, ani jsem fakt nečekala 30 min, píchala mi to sestra u obvoďačky
imunoglobulin se muze pichnout jen max.1gram do svalu(zadku)-nikdy jsem pak v cekarne necekala ani minutu. Vyssi davku uz je nutne podavat v infuzich, kdy jsem pred tim mela vzdy kontrolu u doktorky a pak jsem sla na infuzi- treba davku 2,5- 5 gramu mi kapali do zil 75-90 minut.(davka se postupne zvysovala) Pak jsem hned odchazela. Takze tak ![]()
@Pracovitá @MartinaCV Co vim, tak by mela snad dal fungovat jedno odpoledne v ramci CARu u Apolinare, ale to asi plati hlavne pro ty, co do nej chodi..