Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1214
22.8.17 11:51
@Efka2015 píše:
Holky, prosím vás, která jste si musela píchat léky na ředění krve - měly jste heparin, nebo Clexane? Tento má prý mnohem lepší jehly..? :think:
Kdo vám je psal, Malíčková? Nevím, koho pak oslovit.. :think:
Odkdy se píchá, od KET, nebo dříve?

A řešíte teď některá aktuálně IVF? Jak řešíte výpadek Igamplie, hradíte si imunoglobuliny v plné výši?

Děkuji

Ahoj, já si picham Clexane 0,4 ml. Prvně mi to napsali v Gennetu. Byla jsem na IVF, tak asi od ty doby co jsem si pichala všechno ostatní. Cca týden před zákrokem.
Pak celou dobu. Vyšel mi pozitivní TT, i z krve když jsem tam byla, tak mi ho dopsali ještě do prvního utz. A ještě znova dopsání a pak už jen dr Malíčková. Úplně stejně beru i Utrogestan.

Se zbytkem ti neporadim.
Ale pocitam s tím, že budu brát i Imunoglobiny. Ted jsem 24tt. A Malíčková mi říkala, že teď po 20tt si mimco toho hodně bere a já mám fakt nízkou imunitu. Tak aby se to pak doplnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
22.8.17 21:01

@Pracovitá No a kdo Ti je napíše..? Ty já musím jen před KET a pak do srdeční akce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
22.8.17 21:38

@Efka2015 tak to by měl Car

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
22.8.17 21:41

@Pracovitá no jo.. ale když mi Malíčková nechtěla posledně vydat imunoglobuliny, že s tím má špatné zkušenosti :? a že si je mám zakoupit, nebo jezdit píchat do Prahy, nenašla jsem tu nikdo - v MS kraji, kdo by mi je napsal a že jsem toho obvolala.. a Machač taky nemohl ani nevěděl o nikom, kdo by pomohl.
Napsat může jen imunolog, to mi říkali doktoři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
23.8.17 11:20

@Efka2015 aha, tak to nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
23.8.17 13:26

Co mam info, tak imunoglobuliny(ivig) pise v cele cr jen dr. Malickova…pokud se pletu tak jedine dobre…
ja mela fraxiparin 0,3, pak 0,4 od poz.tt az do konce sestinedeli-ale ja mam leidenskou mutaci-takze jsem nejspis jiny pripad- psal mi je vzdy hematolog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1698
24.8.17 10:23

Co jsem psala do Gennetu tak tam dávají intralipidy též

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.8.17 21:09
@Efka2015 píše:
Holky, prosím vás, která jste si musela píchat léky na ředění krve - měly jste heparin, nebo Clexane? Tento má prý mnohem lepší jehly..? :think:
Kdo vám je psal, Malíčková? Nevím, koho pak oslovit.. :think:
Odkdy se píchá, od KET, nebo dříve?

A řešíte teď některá aktuálně IVF? Jak řešíte výpadek Igamplie, hradíte si imunoglobuliny v plné výši?

Děkuji

Ahoj, mám Subcuvii, to je totéž co Igamplie. Subcuvie bude ještě do konce roku. Psala jsem do VZP, jsem jejich pojištěnec, že potřebuju Subcuvii a chci ji uhradit i pro pokusy o přirozené početí, potom případně IVF (dceru po IVF máme, teď chceme chvilku zkoušet přirozeně). VZP potvrdilo, že pokud je nutnost, uhradí. Vzhledem k tomu, že Dr. Malíčková v září končí, oslovila jsem jinou reprodukční (!) imunologii, jezdím do Ústí nad Labem, kde mi Subcuvii bez problémů píchají. V pondělí jedu na další + na krev, jak se ty moje hodnoty hýbají. Seznam repodukčních imunologií mi zaslala Dr. Malíčková, mám ho u sebe. Pro ČR i Slovensko. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.8.17 21:29
@Efka2015 píše:
@Pracovitá no jo.. ale když mi Malíčková nechtěla posledně vydat imunoglobuliny, že s tím má špatné zkušenosti :? a že si je mám zakoupit, nebo jezdit píchat do Prahy, nenašla jsem tu nikdo - v MS kraji, kdo by mi je napsal a že jsem toho obvolala.. a Machač taky nemohl ani nevěděl o nikom, kdo by pomohl.
Napsat může jen imunolog, to mi říkali doktoři.

Píchají to jen imunologové z toho důvodu, že po imunoglobulínech může nastat život ohrožující reakce a imunolog má pro tento případ u sebe látku, kterou by píchl hned, jak by reakce nastala. Proto se po aplikaci imunoglobulínu musí sedět 30 minut v čekárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.8.17 21:37
@Drbna777 píše:
Tak ještě by to mu hl být Pronatal ten teď hodně roste a nebo Gennet, ty s KM i spolupracovali. Tak budeme doufat, že někde bude.

Pronatal, že roste? Jedině snad množství negativních zkušeností. Nemyslím to zle, ale dost to sleduji i z hlediska mé profese. Gennet umí víc, než klasický CAR, jelikož je i genetickým pracovištěm a má z toho důvodu lépe nastavené smlouvy s pojišťovnami, umí toho zkrátka víc na pojišťovnu a pro mě třeba bylo podstatné, že transferuje jen geneticky zdravá embrya (u těch, co na to mají nárok, tedy je jim 35 let a více nebo mají nějaký problém), což je velká úspora biologického času se zbytečnými transfery (nehledě na finance). Pokud je embryo zdravé, jsou v pořádku hormony, děloha a imunologie, šance na těhotenství a porod zdravého dítěte je vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
24.8.17 21:38
@Papia píše:
jj, ja vim, ze kvuli synovi, je to propojene, vse se vsim souvisi…ale kdyby nedostala takovou fin. nabidku, tak neodchazi…mozna mas s tim carem pravdu-ja tam nikdy nic moc neresila, treba to pak bude jednodussi nez to ted vypada :palec:

Mně Mal řekla, že teď bude máma a nikde nebude. Možná v budoucnu, ale zatím neví, kdy a kde. Mluvila otevřeně, takže ji jinde teď nečekám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
24.8.17 23:00
@MartinaCV píše:
Píchají to jen imunologové z toho důvodu, že po imunoglobulínech může nastat život ohrožující reakce a imunolog má pro tento případ u sebe látku, kterou by píchl hned, jak by reakce nastala. Proto se po aplikaci imunoglobulínu musí sedět 30 minut v čekárně.

to si děláš srandu 8o jakto, že mi tohle nikdo neřekl, ani jsem fakt nečekala 30 min, píchala mi to sestra u obvoďačky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
25.8.17 08:18

@MartinaCV když jsem ted v srpnu mluvila s Malickovou, tak mi říkala, že já se bát nemusím, že u ní budu až do konce. TP mám v prosinci. Že by mohla být jeden den v tydnu u Apolináře, ale že to není černý na bílým.
Ale teď jsem někde četla, že by mela byt v Iscare.
Za 14 dní jdu k ní znovu. Tak uvidím, co mi řekne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
25.8.17 09:07
@Efka2015 píše:
to si děláš srandu 8o jakto, že mi tohle nikdo neřekl, ani jsem fakt nečekala 30 min, píchala mi to sestra u obvoďačky :zed:

imunoglobulin se muze pichnout jen max.1gram do svalu(zadku)-nikdy jsem pak v cekarne necekala ani minutu. Vyssi davku uz je nutne podavat v infuzich, kdy jsem pred tim mela vzdy kontrolu u doktorky a pak jsem sla na infuzi- treba davku 2,5- 5 gramu mi kapali do zil 75-90 minut.(davka se postupne zvysovala) Pak jsem hned odchazela. Takze tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
25.8.17 10:14

@Pracovitá @MartinaCV Co vim, tak by mela snad dal fungovat jedno odpoledne v ramci CARu u Apolinare, ale to asi plati hlavne pro ty, co do nej chodi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí