Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Margit. Tomanova ano já chodím do Iscare k dr Malíčkové a na ivf jinam.
Děvčata, snad mi tu poradíte
V roce 2018 jsme měla ZT a následnou revizi, potřebovala jsem se dát psychicky do pořádku, takže jsme se začali znovu snažit až po půl roce, vyšlo to téměř hned, těhotenství bezproblémové, všechny výsledky ukázkové, ale před 2. screeningem mi náhle odtekla voda a museli mi vyvolat porod, dítě nebylo možné zachránit. Příčina nezjištěná, dítě podle pitvy zcela v pořádku, měla jsem jen lehce zvýšený markery značící zánět, jinak nic
Byla mi zjištěná trombofilie a Leidenská mutace, ale imunologický vyšetření mi nikdo nedělal, mám si jej vyžádat? Nebo to s tím vůbec nesouvisí? Moje doktorka je moc fajn, ale o tomhle vůbec nemluvila.
@monty.python ahoj, je mi to líto, kdyby mě dr Malíčková neléčila, nejspíš bych dopadla podobně. Měla jsem problém s Nk buňky a ještě něco, popravdě bych bez imuno do těhotenství nešla. Potratila jsem 5×, ale vždy první trimestr.
@Ginuš Vůbec se v tomhle nevyznám, nevím, o co si říct, jak to řešit
Teprve vnitřně hledám sílu, jestli se do toho pouštět znova, ale mám velký strach, že se to bude opakovat a nevím, jak bych zvládla zase rodit mrtvý dítě
Obdivuju, že jsi dokázala najít pokaždé tu sílu zkusit to znovu
Po prvním jsem si říkala, že je to náhoda, stává se to často, ale teď jsem došla hodně daleko a stejně to dopadlo špatně, s otěhotněním jako takovým asi problém nemám, ale nevím, jestli byla i tohle náhoda
Bylo mi řečeno, že zánět se tam mohl dostat jakkoliv, z vnějšku přes čípek, že by se nemělo nic dostat, ale může se stát, sex jsme s mužem normálně provozovali, takže leda tak
Z vnitřku, to nevím, neměla jsem teplotu, bolesti, vůbec nic ![]()
@monty.python zazadej si o zadanku na reprodukcni imunologii a KM vse sdel. Udela ti velke ktevni odbery a treba na neco prijde. Je to kapacita a zachranila holky s ruznymi problemy at uz otehotnet ci udrzet. Budes v nejlepsich rukou jestli se k ni dostanes. Dela to opravdu komplexne a je velmi lidska. Za me nejlekar at uz po odbornostni ci lidske strance. Preji hodne sil. ![]()
@Lisianne A nevíš, jak dlouho přibližně trvá od objednání po výsledky, jestli je to řádově na týdny, měsíce, roky? Doktorka mi žádanku napíše, v tom problém nebude, ale abych věděla, na co se připravit a jestli do toho vůbec jít ![]()
@monty.python na vyšetření u dr Malíčkové jsem čekala cca měsíc, výsledky jsem měla snad do týdne. Byla jsem v Iscare, ivf jsem postupovala jinde, ale 4× jsem otěhotněla hned, pak se zkousělo jestli to není genetikou a museli se přes ivf - umělé oplodnění. Malá se povedla z prvního ivf a jen s 4mg kortikoidů, pak jsem i přes ivf potratila zdravé embryo, pak jsem jela k dr Malíčkové a ta pomohla, zvedla kortikoidy dle potřeby a fakt mě pomohla. Do druhého porodu počítám dny…
Posbírej sílu a hrozně moc ti přeji, aby to vyšlo
![]()
@Ginuš Moc díky
Ještě se zeptám, jestli tam jít s mužem, nebo stačí jen moje vyšetření? Na genetice jsem byla jen já, tam mi zjistili trombofilii a Leidenskou mutaci, a že by to s tím mohlo souviset a pak by mě víc hlídali, případně pak nasadili nějaký injekce. Byla jsem těhotná dvakrát a pokaždé se to podařilo prakticky hned, takže v tomhle problém nebude, to mi říkala i doktorka, že s otěhotněním problém nemám, ale spíš potom s udržením plodu.
@monty.python dr brala krev i chlapovi myslím a nebo chtěla sperma
už si to moc nepamatuji.
Já právě taky otěhotněla 4× do měsíce, pak už to byl spíš pokus omyl a řešili co by to mohlo být.
Dr Malíčková mi hrozně pomohla a sledovala mě celé těhotenství, což bylo to nejdůležitější
Příspěvek upraven 13.03.20 v 19:03
@monty.python ahoj,objednej se k MUDr. Malickove vezme té cca do 2 měsíců a musíš tam ty i partner oba date krev a partner sperma výsledky jsou do týdne a pošle ti je mailem. Držím palce.
@monty.python zavolej si do Iscare, tam ti vsechno reknou. Ma to smysl, jestli ti zjisti imuno priciny, umi je odstranit. Vsichni ostatni na to…precti si tady kolika lidem pomohla. Je o ni strasny zajem, nekdy miva stop stav, ale vyplati se to. Je to kapacita.
@monty.python já udělala tu chybu, že jsem v roce 2012 byla na imuno jinde. No štěstí že mě tady jedna dobrá duše dokopala k dr Malíčkové, jinak bych druhé neměla. Je to jak píše @Lisianne
@Ginuš píše:
@monty.python já udělala tu chybu, že jsem v roce 2012 byla na imuno jinde. No štěstí že mě tady jedna dobrá duše dokopala k dr Malíčkové, jinak bych druhé neměla. Je to jak píše @Lisianne
Presne, taky jsem byla jinde, zase nevydařené Ket a k MUDr mám jet 2.4. Dovysetri mi nk buňky ty nemám vysetrene a vyšetřit mi je nikdo nechce… doufám, ze se do Prahy za 14 dni dostaneme…
@Ginuš @Kriistyna @Lisianne Moc díky, pročtu si to tady, doma to s mužem probereme a pak se domluvím s gynekoložkou na žádance. Uvidím, jak to teď bude s tím virem, jestli se nějak prozatím neomezí i návštěvnost u těchhle odborníků ![]()
@Ginuš Tobě přeju pohodový porod a ať je všechno v pořádku ![]()