Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Už dvakrát se mi stalo, že když jsem vycházela z Kauflandu tak mě u východu venku oslovila mladá holka a ptala se jestli bych jí nedala lístek od nákupu.
Já jí ho nedala s tím, že ho budu potřebovat. Ale spíš mi v tom něco smrdí, nějaký podvod ![]()
A takto se ptala skoro každého a následně si ty lístky schovávala do taštičky.
Na co jí to bude? Nevíte někdo, co to mělo znamenat?
![]()
Asi před 2 lety byla akce v Lidlu, deti ze škol měly sbírat účtenky a pak za tu celkovou hodnotu nasbíraných účtenek byla nějaká odměna, nějaká škola v přírodě nebo co, nevím, jak přesně byla ta pravidla. Nemá Kaufland něco podobného? Nebo to může být akce nějaké dobročinné organizace. nebo to může být podvodnice která zavolá policii žes jí ukradla nákup a prokáže se účtenkou ![]()
@zvědavá borůvka píše:
Už dvakrát se mi stalo, že když jsem vycházela z Kauflandu tak mě u východu venku oslovila mladá holka a ptala se jestli bych jí nedala lístek od nákupu.
Já jí ho nedala s tím, že ho budu potřebovat. Ale spíš mi v tom něco smrdí, nějaký podvod![]()
A takto se ptala skoro každého a následně si ty lístky schovávala do taštičky.
Na co jí to bude? Nevíte někdo, co to mělo znamenat?![]()
potom Tě nahlásí, žes jim ukradla nákup a ohání se tím, že má u sebe lístek o zaplacení. Starý trik..
To jako fakt?
A to ty účtenky vždycky vyhazuju
Ještěže žijeme v pr. delákově ![]()
@martina.se píše:
potom Tě nahlásí, žes jim ukradla nákup a ohání se tím, že má u sebe lístek o zaplacení. Starý trik..
Tak tak
@Kaja-kaja píše:
Ja slysela, ze jim to proplaci socialka
To mě napadlo taky, jestli to nepoužívají na sociálce.
@zvědavá borůvka první co mě napadá je, že půjde do obchodu a strčí si do kabele něco z lístku, co se jí bude hodit a u pokladny řekne, že to neukradla neboť má lístek, ale zase nechci být pesimistická a z každého dělat zloděje… ![]()
@zvědavá borůvka Známému se stalo u Kauflandu, že odložil košík klasicky po nákupu do toho boxu na košíky (nevím, jak se to jmenuje
) vytáhl tašky, lísteček od nákupu nechal v košíku a šel k autu, neměl toho tolik. No a jeden „pán“ co se povaloval kousek vedle vzal lísteček od nákupu z toho košíku, no a mastil za ním k autu, že mu nákup ukradl že má doklad. Zavolali se policajti, v podstatě ten „pán“ měl doklad od nákupu, zboží sedělo jak mělo dle lístečku, známý pak nakonec trval na tom, aby se vyjel záznam z dané hodiny z kamer, že fakt nakupoval a platil on, prodavačku vyslechli - ta si ho moc nepamatovala, nebyla si jistá, jim tam projde tolik lidí za pár minut a nakonec se to uzavřelo dle záznamů z kamer, seděl čas, nákup mu zůstal…ale ty starosti s tím, to vysvětlování, ta ostuda co mu ten „pán“ dělal veřejně na parkovišti (na menším městě)… Když mi to vyprávěl, nevěřila jsem, co se to dneska děje, od tý doby lístečky od nákupu až vyhazuju doma (dřív jsem to neřešila, nechala v košíku, vyndala nákup do tašky a šla), tašky držím zuby nehty ![]()
Ty jo, to jsou scénáře ![]()
Příštĕ se té holky zeptám na co to potřebuje ![]()
@Miiisty tohle už jsem taky slyšela. Jen s tím rozdílem, že toho člověka zachránil nákup kartou. Ukázal číslo karty a měl vyhráno. Ale taky zbytečné starosti. Od té doby taky vše vyhazuju až v klidu doma.
@zvědavá borůvka píše:
Ty jo, to jsou scénáře
Příštĕ se té holky zeptám na co to potřebuje
vůbec nedávat z ruky, je to fakt známý podvod.. mamce se stalo totéž co bylo popsáno výše..
jediné, kdy jsi v klidu, tak když platíš kartou.
Musim rict ze jit nakoupit do kauflandu zidenic je fakt o hubu, sice tam chodim rada vzdy sem vse sehnala, ale ty mraky lidi hlavne tech duchen co se furt cpou je fakt sileny, myslim ze by nekteri co pouzivaji berle by je meli skutecne pouzivat ktomu kcemu slouzi a ne je schvalne stavet do cesty aby lidi nemohli projit a nebo snima dokonce nekomu podrazet nohy, je to fakt hnus co ty chamtivy duchny si dovoli jen aby se napakovali
No dokonce nebyli ani voziky, clovek se natahne pro kolekci a dostane ranu vozikem do bricha, bych to nejradej rozdelila, duchny zvlast a ostatni taky zvlast
hlavne ze vsichni fnukaji jak nemuzou chodit a nekteri i vrazi berle do voziku a skacou jak kamzici