Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@pikola jenže kdybych mu to lizatko sebrala hned tak ta scena není 1× týdne ale 2× denně… já se snažím tem scenam vyhybat jak jen to jde..ale nekdy to proste nekde no
Já většinou beru s tím, že až se uklidní vrátím. U nás to funguje, ale u vás je to větší kalibr. Na druhou stranu takhle jako on se chová i hodně dospělých, i když to není kvůli lízátku. Trošku cholerik.
@Ou ahoj období vzdoru jsme žadne nezaznamenali.. syn ve školce platí za jednoho z nejhodnejsich…nikdo mi nevěří co dokáže… ve školce to udelal jen jednou když jsme se blbě dohodli a on myslel že jde po obede a učitelka mu tvrdila že jde až v 16…tak se přestal ovládat a museli mi zavolat abych přišla protože se stal nezvladatelným utíkal jim ven a byl hystericky.
@melitea píše:
a o čem asi mluvím? o tom, že se s dětmi musí pracovat. A to co nejdříve. Proto je lépe zajít za psychologem. Pokud zjistí nějakou poruchu, stanoví diagnozu a to i pro školu. Pořád nemluv o ohánění se papírem. To není o nějaké výmluvě, že to dítě si pak ve škole může dělat co chce, ale o tom, že i učitelé se s tím dítětem musí umět pracovat a měli by být na určité věci připravení a proškolení.Navíc kde je napsáno, že i dítě bez diagnózy nemůže někomu ublížit, někoho napadnout?
Někdo snad někdy říkal, že nemůže? Vůbec nechápu, proč se na tohle ptáš.
@LimitedEdition Jo, já si to pamatuju do teď jak mě máma střískla a není to hezká vzpomínka. Doufám, že to nikdy svému dítěti neudělám.
@Anonymní píše:Čím to asi bude - přemýšlelas?
@Ou ahoj období vzdoru jsme žadne nezaznamenali.. syn ve školce platí za jednoho z nejhodnejsich…nikdo mi nevěří co dokáže…ve školce to udelal jen jednou když jsme se blbě dohodli a on myslel že jde po obede a učitelka mu tvrdila že jde až v 16…tak se přestal ovládat a museli mi zavolat abych přišla protože se stal nezvladatelným utíkal jim ven a byl hystericky.
@hanka.br. protože jsi to tak napsala o tom ohánění se papírem, jako kdyby se ty maminky jím oháněly snad z důvodu, že si pak může jejich dítě dělat co chce.
@pikola ..ano chová se jako cholerik a hysterik..zajdu s nim k odbornikovi už jsem rozhodnutá…pamatuji se když mu byl asi 1.5 roku že jsem mu nesla čaj a ukápla mi kapka čaje na stul…jeho to tak vytočilo že popadl ten hrnek a mrsknul s nim na zem…ve školce mu ukápla jednou polevka na tričko a on vzteky vzal ten talíř a vyklopil ho na sebe celý. a řekl „tak a máš to!“ přetáhne v omalovánkách - roztrhá je.
@LimitedEdition ne na všechny děti to funguje. U nás to bylo kontraproduktivní. I jsme to dotáhli tak daleko, že něco provedl a šel k tátovi, aby mu dal na zadek. Sice u toho plakal, ale bral, že to pak bude v pořádku. ![]()
Hlavně to pak přebíral do svého chování a trestal i on nás.
Dodnes má problémy s tím, že se něco dělá jinak, než ho učíme, tak se to snaží napravit. Bála bych se, že pak bude bít děti ve školce. Nedávno udělal scénu u doktorky, protože si nějaké dítě nedalo ruku před pusu, když kašlalo. A mně pravidelně zacpává pusu, když u jídla mluvím.
Druhá anonymní.
@Anonymní píše:
@pikola ..ano chová se jako cholerik a hysterik..zajdu s nim k odbornikovi už jsem rozhodnutá…pamatuji se když mu byl asi 1.5 roku že jsem mu nesla čaj a ukápla mi kapka čaje na stul…jeho to tak vytočilo že popadl ten hrnek a mrsknul s nim na zem…ve školce mu ukápla jednou polevka na tričko a on vzteky vzal ten talíř a vyklopil ho na sebe celý. a řekl „tak a máš to!“ přetáhne v omalovánkách - roztrhá je.
Třeba to nepůjde „opravit“, ale aspoň by vám měli poradit jak s tím pracovat a hlavně on aby lépe uměl pracovat se svým vztekem.
@Anonymní píše:
@LimitedEdition ne na všechny děti to funguje. U nás to bylo kontraproduktivní. I jsme to dotáhli tak daleko, že něco provedl a šel k tátovi, aby mu dal na zadek. Sice u toho plakal, ale bral, že to pak bude v pořádku.
Dodnes má problémy s tím, že se něco dělá jinak, než ho učíme, tak se to snaží napravit. Bála bych se, že pak bude bít děti ve školce. Nedávno udělal scénu u doktorky, protože si nějaké dítě nedalo ruku před pusu, když kašlalo. A mně pravidelně zacpává pusu, když u jídla mluvím.Druhá anonymní.
to mi dělá syn taky! že to co ho učím pak sám praktikuje,,,dělá scenu když se nekdy
@Anonymní píše:
@LimitedEdition ne na všechny děti to funguje. U nás to bylo kontraproduktivní. I jsme to dotáhli tak daleko, že něco provedl a šel k tátovi, aby mu dal na zadek. Sice u toho plakal, ale bral, že to pak bude v pořádku.
Dodnes má problémy s tím, že se něco dělá jinak, než ho učíme, tak se to snaží napravit. Bála bych se, že pak bude bít děti ve školce. Nedávno udělal scénu u doktorky, protože si nějaké dítě nedalo ruku před pusu, když kašlalo. A mně pravidelně zacpává pusu, když u jídla mluvím.Druhá anonymní.
to mi dělá syn taky! že to co ho učím pak sám praktikuje,,,dělá scenu když se nekdy
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:
to mi dělá syn taky! že to co ho učím pak sám praktikuje,,,dělá scenu když se nekdy nepripoutám, taky mi zacpává pusu, a rozčiluje ho když deti ve skolce neposlechnou učitelku apod
Příspěvek upraven 30.11.17 v 19:38
Podle knížky „Výchova v období vzdoru“ píšou že: :některé děti uvíznou v období vzdoru. Ještě ve čtyřech, pěti nebo šesti letech reagují často velmi impulzivně. Impulzivní děti uvíznou ve světě přání. Rodiče je odtud musejí vyndávat: „To co teď chceš bohužel v tuto chvíli nejde“ Na to reagují impulzivní děti velice podrážděně, jsou zuřivé a rozpoutají prudkou bouři. Jak prudká bouře vzplane a jak dlouho bude trvat, záleží velmi silně na tom jak temperamentní vaše dítě je a jak má silnou vůli. U mnoha dětí je agresivní chování zvláštní formou impulzivního jednání. Vztek je dostává mimo sebe, vybíjejí si svůj vztek na věcech a jdou ještě o krok dál: kopou a bijí." To je bohužel i můj syn. ![]()