Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
To je jasný, přece od doby kdy si to dáte na facebook do statusu…
Já mám ráda, když vím, na čem jsem, takže za mě by se mělo vyslovit něco v tom smyslu, jak to mezi sebou máme. Protože dávat jen na pocity, zda si cítím zadaná, nebo ne, není úplně dobrý
viz můj případ, kdy jsem se asi 4 měsíce setkávala s klukem, vše bylo super, výlety, randíčka, společné večery, já jsem myslela, že spolu chodíme, dokud mi on neřekl, že to tam rozhodně necítí ![]()
Takže za mě je lepší si to po nějaké době (měsíc, dva) říct, abyste oba věděli, na čem jste ![]()
@TaLucie píše: Více
To je velice zajímavá poznámka. Za mě to synonyma nejsou. Randit je chodit na schůzky, velice pěkně o tom píše Wikipedie.
Ve zkratce, na prvním rande se lidé poznávají a zhodnocují, jestli má smysl pokračovat v dalších schůzkách. Za rande se považují i další schůzky, kde dochází k hlubšímu poznávání. Rande může vyústit v přátelství, milenecký poměr, vážný vztah anebo nic
Ale už tam nepíšou, kdy dojde k tomu vyústění
.
No a „chodit spolu“, to si představuji jako „být ve vážném vztahu“.
Z vlastní zkušenosti moudré ženy (a kamarádek okolo)
ti radím, abyste si po nějaké době (3 měsíce např.?) spolu sedli s ujasnili si, zda je to oficiální chození a také co chcete oba od budoucnosti. Tento rozhovor považuji opravdu za důležitý, i když nemusí být vždy příjemný. A opravdu mu upřmně říct, co od vztahu očekávám, nemlžit. Pokud se v názorech nesejdete, tak ve vztahu nesetrvávat..
Podle mě, když už začnu s někým „randit“ a pravidelně se s ním setkávat, kde jde samozřejmě o oboustranný zájem s fyzickou přitažlivostí, tak to pro mě znamená začátek partnerského vztahu… ![]()
Tedy, pokud se oba předem nedomluvíme, že půjde jen o setkávání za účelem sexuálních radovánek bez jakýchkoliv jiných závazků. ![]()
@Petra0009 píše: Více
To si úplně nemyslím. Podle mě bych počítala za chození, tedy regulérní vztah, nejpozději od chvíle, kdy došlo k sexu, a pokud spolu nespí hned po pár schůzkách, ale randí spolu, i to bych považovala za chození. Výjimkou je pouze situace, kdy se oboustranně domluví, že půjde jenom o sex nebo že to nebudou brát vážně.
I když ta dnešní doba
… To spolu někteří proberou celou kámasútru a pořád neví, na čem jsou. Asi jsem staromódní. Píšu tedy spíš, jak bych to brala já.
@PerličkaM. píše: Více
Přesně. ![]()
Já to vidím tak, že když mi někdo hned na prvním rande padne do oka i do noty, tak bez váhání souhlasím s „repete“. ![]()
Jinak, teda vůbec nevím proč ztrácet čas s někým, kdo mi nesedí už na první dobrou. ![]()
No a od toho se pak odvíjí to další… ![]()
Ale, kdyby muži řekli už na takovém prvním rande, o co jim ve skutečnosti jde a zbytečně neoblbovali ženy, tak si spousta z nás ušetří čas i zklamání…
![]()
@Knihakniha píše: Více
Připusťměž, že to třeba tak super on nepovažoval. ![]()