Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Tam, kde je vam nastrelovali
ja bych sla k dr a dohodla se se sestrickou ![]()
A normalni nausnice muzete dat ve zlatnictvi zamknout na uchu ![]()
V Praze Vam je prodaji vsude kde nastreluji. Urcite na Andelu.
Zkuste náušnice s francouzským zapínáním. Dcera je má už skoro 7 let a nikdy, opravdu nikdy se nášnice nerozepla. A to je občas sundává k vůli sportovním závodům.
Má je od třičtvrtě roku, kdy jsme vyměnili ty původní nastřelené.
Ty zamykací na uchu má další dcera a už bychom do toho nikdy nešli. I přes zamčení se jí to uvolnilo, náušnice se pokazila a navíc se to sem tam zahákne za svetr. Už se jí díváme po jiných, zatím má 3 roky, není potřeba je sundávat, ale pokud bude taky sportovat, tak by je ani mít nemohla.
Nejmladší dcerka má taky francouzské zapínání, typově stejné jako nejstarší dcera. Má 8 měsíců, náušničky asi 3 měsíce a taky se nikdy nerozeply.
A pochybuju, že to půjde někde koupit. Maximálně podobné šroubovací „pecky“.Ale smysl té nastřelovací náušnice je ten, že je sterilní, dá se do té pistole a nastřelí se. Nedivím se, že ses v té diskuzi nedozvěděla odpověď ![]()
Na Andelu v Zenskych domovech je pani co nastreluje, urcite i prodava, ma z ocele a bioplastu..je to uzasna pani..
@Jana206 píše:
A pochybuju, že to půjde někde koupit. Maximálně podobné šroubovací „pecky“.Ale smysl té nastřelovací náušnice je ten, že je sterilní, dá se do té pistole a nastřelí se. Nedivím se, že ses v té diskuzi nedozvěděla odpověď
Ty naušnice mají trochu jiné zapínání a perfetkně drží. Koupit se dají ve zlatnictvích, kde nastřelování provádí.
Proč tak arogantně, když o tonm evidentně nic nevíš?
Co je francouzské zapínání?
Jinak si myslím, že naušnice na šroubek by mohla pomoct, bude nejspíš držet ještě líp než ta nastřelovací.
(Mimochodem, my jsme zrovna tu nastřelovací ztratili…
)
@jessikka píše:
Co je francouzské zapínání?Jinak si myslím, že naušnice na šroubek by mohla pomoct, bude nejspíš držet ještě líp než ta nastřelovací.
(Mimochodem, my jsme zrovna tu nastřelovací ztratili…)
Mně ta nastřelovací nešla za boha sundat, rvala jsem to z ucha týden, zabraly kleštičky
![]()
@kolik
i kdyby se naušnice povolila, tak přes to šroubování se ten uzávěr nedostane jinak než ( odšroubováním ), takže tohle by musely ztratit jen pokud by chtěly ( odšroubovovaly si to samy ) ![]()
Na šroubek je prostě na šroubek, místo pouhého nasunutí vzadu se tam ten dílek našroubuje. I to se samozřejmě dá ztratit (osobně se mi povedlo), ale možná je to lepší v tom, že stačí čas od času zkontrolovat, jestli je to dobře dotažené. Nastřelovací dcera ztratila celkem brzy.
To „zamknutí“ dělají ve zlatnictví, v podstatě konec toho drátku maličko přihnou speciálníma kleštičkama, odemyká se stejně. Takové jsem teda nikdy neztratila ani já za 10 let, co jsem je nosila, ani dcera za dosavadní 2,5, nevýhoda ale je, že jak je to tam napevno, tak to sama nesundám (při akutní potřebě rentgenu hlavy doktoři hodně prskali) a taky pokud jsou volnější a někde se s nima zachytí, tak se prostě samy neotevřou a mohlo by se roztrhnout ucho. Taky neznám, ale nejsem žádný extra sportovec. Všecko má holt něco.
@kolik Naše malá ztratila i tu šroubovací, z bílýho zlata, ta mě mrzela hodně. Jinak zamčení u náušnic se zapínáním vepředu zvládneš sám, jde jenom o to kleštičkama přizvednout ten drátek, aby se nevyvlíkl z očka.
@kolik Já už kupuju stříbrné, vypadají celkem pěkně a když ty první ztratila, aspoň mě to tolik nebolelo ![]()
Já myslím, že to lze ztratit jen při dlouhodobém nošení bez občasné kontroly dotažení šroubku. Já osobně se teda napamatuju, že by se mi kdy povolil, prostě jsem ho měla fest dotažený, ale teoreticky to možné je. Když jednou za dva týdny zkontrolujete, tak nevěřím, že náušnici ztratí.