Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
No to jo, kobliha… ale klasickej vdolek je zase toto… a pak je asi ten bavorskej vdolek…
@emers Jo
Pro mě vdolek = placatá kobliha a místo marmelády uvnitř má „něco“ nahoře (tvaroh, povidla, šlehačka…)
V obchoďáku na Novodvorské, tam je takové malé pekařství spojené s cukrárnou ![]()
A potom je mívají také v potravinách na Šeberově, takový malý obchůdek. Určitě na něj někde narazíš ![]()
Sakra, takovou jsem měla radost, že mě poslední dny vůbec nehoní mlsná a teď toto tady
Mňam ![]()
Koukám, že jsem vám to tady pěkně zavařila svým dotazem ![]()
Jo, určitě někde jsou k sehnnání, ale taky většinou vidím všelicos všelijak barevné, kroucené a všelijaké, ale nevybavím si, kde jsem opravdu viděla vdolek, proto jsem se ptala, jestli někdo ví, kde je mají zcela určitě ![]()
Ještě jednou díky všem ![]()
@snecek19 píše:
U nás se vdolek říká tomuhle
V Čechách je to koláč.
Já mám příbuzenstvo na Moravě a tam tomu říkají moravský koláč ![]()
No jo, ono stačí pár kilometrů a už se to jmenuje jinak ![]()
To je jako, když jsem začínala chodit s mým chlapem, on z Olomouce, já z Prostějova a nevěděl co je to skládanka a poulička
![]()
Tipuju, že to tady taky nikdo neuhodne ![]()
@laducha
Skládanka je oplatek a poulička je MHD autobus, protože jezdí jen po ulicích, ne mimo město
![]()
Poulička, bože to je krásné!
A u nás je vdolek zásadně pečený, nikdy smažený (smažená je kobliha), z kynutého těsta, zdobí se na ploché straně povidly, strouhaným tvarohem a zakysanou smetanou.
@Eliška Bavorské vdolečky neděláte? Ty jsou vždycky smažené.
@Paoloska znám je, ale doma je neděláme, u nás jsou vdolky pečené
Pečených zvládnu sníst několik, smažený bavorský jeden dva, pak už mi není dobře. Ale chutnají, to ano.