Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Pomka taky mám ráda fler, mám odtamtud několik sukní na léto a paráda ![]()
@kaja00 píše:
@Borůvka1990 no jako, že mám taky divnou postavu, malá prsa, velké boky a hýždě, prostě hruška nokalhoty kupovat je děs, trička, tam zase musím dávat pozor, ať nemají moc velký výstřih, jinak mi kouká podprda, podprsenky taky těžký nakoupit, jsou mi velké nebo přes obvod malé
boty občas také dost problém, teď jsem si kupovala Salomonky a podle té jejich tabulky jsem měla mít 42, když mi přišli (musela jsem si je objednat z netu, v kamenném obchodě tuto velikost neměli), tak mi byli velké, takže výměna, naštěstí už sedí
né, švadlenu ne, ta mi byla upravovat šaty a už nikdy více
Koukám že všechny máme něco. Tedy problémy s postavou
Někdy v 18ti jsem uvažovala že bych si nechala zmenšit prsa, ale manžel (tehdy ještě přítel) mi to rozmluvil. Přitom by se mi vyřešil problém při nákupu oděvů (vč. kabátů), byly by mi v pase a nebyla bych vypasovaná přes prsa.
Výstřihy moc neřesím, sice nejsem předvádivá, povahou nejsem provokativní typ, ale celkově je mi jedno, jestli jsem vyprsená, prostě lidi neřeším
Zato manžel jo
Když jdu sama je mu to fuk, ale když jde se mnou, vytáhne mi top až KE KRKU
A já to stáhnu dolů, a tak se handrkujem a pak mi řekne že jsem čůza a spolkne to
(hlavní je že vyhraju-princip, že jo
)
Boty si zkouším. Nohu mám 41, ale obuv musím mít 42. Když objednám ve sportisimu tenisky nebo i v deichmannu, mám oboje nedaleko a můžu zajet vyměnit. Ale není velká pravděpodobnost že by mi tenisky vel 42 nebyly. Horší ostatní obuv. Běhám a nemám tenká lýtka. Kozačky jsou většinou moc úzké. Sandály na podpatku (miluju gladiátorky) jsou přes nohu úzké. Lodičky buď úzké, nebo široké. Polokozačky úzké. Když jde se mnou muž nakupovat (sice nejásá, ale ani neprotestuje, taky si koupí) tak on většinou za 10 minut má dvoje super boty a pak už jen lítá po obchodě a nosí mi na vyzkoušení DESÍTKY párů bot, dokud nevyberu
Ale nestěžuje si ![]()
U nás ve vsi máme dvě švadleny šijící na vedlejšák, jsou skvělý, ale fakt jen na úpravu už zakoupených kousků. Za zmenšení džín si řeknou i tisícovku. ![]()
@Borůvka1990 já taky boty musím zkoušet, vlastně všechno, ale jinde neměli žádné pěkné, takže jsem musela objednat
no už nikdy ![]()
Kozačky máš úzký jo? Já taky běhám a mám tlustá lýtka, nebo ne tlustá ale vysportovaná, naposledy 39 cm, což je poměrně dost ![]()
tak tisícovku bych nedala za úpravu džínů, to mi přijde hodně přehnané
to radši nějaké které mi úplně nesedí
za džíny jsem ochotná utratit max.600,– a i tak je mi z toho nevolno ![]()
No tak ty máš co ukazovat, já nemám žádná prsa, tak je to takový blbý ten výstřih ![]()
@Moise píše:
@Pomka taky mám ráda fler, mám odtamtud několik sukní na léto a paráda
Taky mam predvybrano a mozna si tam nekdy objednam ![]()
@kaja00 píše:
@Borůvka1990 já taky boty musím zkoušet, vlastně všechno, ale jinde neměli žádné pěkné, takže jsem musela objednatno už nikdy
Kozačky máš úzký jo? Já taky běhám a mám tlustá lýtka, nebo ne tlustá ale vysportovaná, naposledy 39 cm, což je poměrně dost
tak tisícovku bych nedala za úpravu džínů, to mi přijde hodně přehnanéto radši nějaké které mi úplně nesedí
za džíny jsem ochotná utratit max.600,– a i tak je mi z toho nevolno
No tak ty máš co ukazovat, já nemám žádná prsa, tak je to takový blbý ten výstřih
Mám právě taky lýtka vysportovaný, samozřejmě nejsou fotbalistická
Ale hezký kozačky jsou většinou úzký
Kamarádka si koupila džíny za pět tis v těhu a po porodu jí bylo líto je vyhodit, tak ten litr obětovala. Je fakt že švadlena odvedla precizní práci, prakticky vypadaly stejně, zmenšila je kompletně celé. Tedy zúžila. Já dám za džíny někdy 500, někdy 900, hranici mám 1200, ale kdyby byly fakt kvalitní, dala bych i víc. Určitě nikdy víc než 2000 bych nedala, za 2000 bych je považovala nejmíň na 10 let. Zase na druhou stranu bych si nekoupila džíny který mi nesedí, tyhle improvizace jsem dělala jako náctiletá, resp v pubertě a při sehnutí mi vylezla tanga a pod, nebo jsem je měla vypasovaný na stehnech, nebo naopak nutně pásek a pod. Z tohohle jsem už vyrostla a raději budu mít troje dobře sedící dražší, než sedmery který mi nesedí, nebo se prodřou v rozkroku už po půl roce. Přece jen jsem už dospělá tak připlatím za kvalitu (pozor-né za značku!), mám méně kousků (taky na co hafo neunositelných hadrů) a využiju se spokojeností ![]()
Budget nevim, proste kdyz neco potrebuju (chci), tak si to koupim. Kabaty nejvix Next a T M Lewin, kosile TM Lewin nebo Hawes & Curtis, svetry Zara / Tommy Hilfiger, obyc tricka H&M, podprdy Freya / Panache, dziny H&M / Camaieau, saty, Calvin Klein / Ann Taylor / Diane von Fuerstenberg / Hobbs… Boty ruzne, nejvic asi Geox, nahodne pak Tamaris, Stuart Weitzman, a vim ja…
Boty jedině Deichmann, oblečení nejvíc v sekáči a na vinted, mám ráda F&F, ale to je na mě momentálně moc drahé..
Cena i s botama měsíčně nevím, za rok tak 1000,– max.
@Tamtama píše:
Boty jedině Deichmann, oblečení nejvíc v sekáči a na vinted, mám ráda F&F, ale to je na mě momentálně moc drahé..
Cena i s botama měsíčně nevím, za rok tak 1000,– max.
Jako 1000kč oděv+obuv rok?
![]()
@Borůvka1990 píše:
Jako 1000kč oděv+obuv rok?![]()
Tak já momentálně taky
Na RD si skoro nic nekoupím. Boty jsem si nekoupila už asi 3 roky.
@Tamtama píše:
ano
Pro mě nepředstavitelný
Nic nedědíme a nedostáváme, musíme koupit…
@Pomka píše:
Tak já momentálně takyNa RD si skoro nic nekoupím. Boty jsem si nekoupila už asi 3 roky.
Jakože nosíte jedny boty 3roky? To jde?
![]()
Měsíční obnos netuším. Nakupuji nárazově, když zrovna něco potřebuji. Muž nakupuje nejčastěji v H&M, kupuje tam chino, košile, svetry, obyč trika. Něco má i z M&S, ale to už je dražší. Já nakupuji nejvíc v H&M, N&Y, Lidl, Tesco, Kenvelo. Na jaro/léto mám v plán koupit nějaká trika s krátkým, teď nemám skoro žádná, protože je v zimě nenosím. A nějaké jarní tenisky bych taky potřebovala, Campery se mi už trošku začínají rozpadat.
@Borůvka1990 Úplně s klidem, kvalitní bota při správné péči vydrží. Mám Campery tak 5? let a letos na jaro už budou jako náhradní.