Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
to znamena, ze to mas podobně jako chlapi, potřebuješ sex pro sex a vztah to prilis neovlivňuje
Možná.
Pro mě, pokud v tom vztahu všecko klape, tak sex je přirozenou součástí.
@tess50 píše:
Jo tak to ví pánbůh co nás čekáa to jsem ateista
Ale ještě k tomu sexu - pro chlapa je sex vyjádřením lásky. Když ho odmítneš, nemilujes hokolikrát jsem nad timhle kroutila hlavou, když jsem to někde četla.
Ale dneska v takové chvilcez něj vypadlo, že mě miluje. A já na to že jestli vážně? A on prý ano, že tolik lásky mu dávám. No, ano, jasně že jo miluju taky, ale pro mě je důkaz lásky něco jiného, než sex pětkrát za odpoledne. Pro chlapa je to jinak.
Ale ať to je jak to je, s ním můžu kdykoliv a cokoliv.
A on to myslel tak, že když mu dáváš hodně sexu, tak mu dáváš hodně lásky?
@tess50 píše:
Ale ještě k tomu sexu - pro chlapa je sex vyjádřením lásky. Když ho odmítneš, nemilujes hokolikrát jsem nad timhle kroutila hlavou, když jsem to někde četla.
Ale dneska v takové chvilcez něj vypadlo, že mě miluje. A já na to že jestli vážně? A on prý ano, že tolik lásky mu dávám. No, ano, jasně že jo miluju taky, ale pro mě je důkaz lásky něco jiného, než sex pětkrát za odpoledne. Pro chlapa je to jinak.
Jsem žena. Po přečtení tohoto komentáře mám však pocit, že jsem chlap. ![]()
Bez dostatku sexu bych se cítila nemilovaná.
@bigl píše:
Tak ty jsi přesně ten typ ženské, jak si tu chlapi stěžují, že na začátku souložily furt a pak už to postupně upadalo a upadalo a dostalo se to až skoro na nulu. Nikdy jsem nechápala, jak může někdo z frekvence třeba 10× do týdně spadnout na frekvenci 4× za rok. Ale podle toho, co tu čtu, tak takových je vás hodně a je to pro větší část ženských asi typické. Źe se jim to omrzí, chlap se ohledí, starosti to převálcují a prostě ten sex pak už nepotřebujete… Proto asi ani nikdy nepochopíš, že pro někoho je sex důležitý a k životu ho potřebuje stejně jak spánek a jídlo. Potřebuje ho proto, aby se cítil spokojeně a naplněně. Máš tohle prostě jak typická žena. To je normální.
Já to mám jinak a zjišťuji, že jsem asi v menšině. Mám to od začátku vztahu tak nějak konstantní. Mám období, kdy bych mohla furt a období, kdy jsem v průměru, ale takto jsem to měla i na začátku vztahu. Každopádně určitě vím, že mít sex třeba 4× za rok, tak mě to ubije. To už za mě asi lepší nic, než se takto rozdráždit, naladit a pak zas x měsíců abstinovat. Asi bych si na to zvykla, kdybych musela, ale vím, že do spokojeného života by to u mě mělo daleko. Byla by to spíš znouzectnost.
Přidávám se k menšině. Kdyby chlap sex nechtěl, jsou dvě varianty. Buď bude vědět a respektovat, že ho mám jinde, a nebo rozchod.
@tess50 píše:
Víš, já v souvislosti s tímhle konkrétním mužem taky.
Myslíš to tak, že kdyby sex nechtěl, cítila by ses nemilovaná?
@bigl píše:
A on to myslel tak, že když mu dáváš hodně sexu, tak mu dáváš hodně lásky?
No a ne snad? ![]()
@tess50 píše:To je blbost ,viz mužský přístup k sexu
@bigl píše:No a možná o tom to právě je . Často ten vztah už není takový a s tím jde dolů i chuť na sex .
Možná.
Pro mě, pokud v tom vztahu všecko klape, tak sex je přirozenou součástí.
@OpenHearted píše:
Jsem žena. Po přečtení tohoto komentáře mám však pocit, že jsem chlap.
Bez dostatku sexu bych se cítila nemilovaná.
Já bych se cítila nemilovaná bez dostatku fyzického kontaktu a zájmu.
Sex je příliš dostupný na to, aby se dalo mluvit o nějaké lásce.
@Venetia píše:
Já bych se cítila nemilovaná bez dostatku fyzického kontaktu a zájmu.
Sex je příliš dostupný na to, aby se dalo mluvit o nějaké lásce.
Tak já jsem asi nezažila, že by se mě někdo mimo sex nedotkl, to by bylo fakt divný.
A zároveň kdyby se ke mě někdo tulil a zároveň sex odmítal, to by bylo snad ještě divnější.
Tohle prostě pro mě existuje přirozeně tak nějak společně. ![]()
@OpenHearted píše:
Tak já jsem asi nezažila, že by se mě někdo mimo sex nedotkl, to by bylo fakt divný.A zároveň kdyby se ke mě někdo tulil a zároveň sex odmítal, to by bylo snad ještě divnější.
Tohle prostě pro mě existuje přirozeně tak nějak společně.
Ale bývá to tak…studeni cumaci bez emocí..neumí se vyjádřit slovy ani doteky
@tess50 píše:
Tak ano, svým způsobem. Sex seženeš kdekoliv. Tohle je myšleno tak, že tomu"svému" muži odepres sex a on to cítí tak, že ho nemilujes. A zároveň to vnímá tak, že mu dáváš sex, tudíž ho miluješprostě chlapi jsou jiná rasa, jak říká kamarádka
Zrovna v případě toho mého to zní fakt divněAle on to tak nejspíš chápe. I když já mu to dávám najevo jinak než sexem. Ale je pravda, že jsem svolná ke všemu a může tak brát. A nebudu to s ním pitvat. Pak se většinou dozvím něco, co nechci.
Prostě blbci
Tak každý chlap to asi má jinak. Můj mi říká, že vidí tu lásku v mých očích. Je v nich jiskra, když ho vidím
se sexem to nemá nic společného
@tess50 píše:
Ano, to máme taky tak. Jak jsem psala, u mě to není vyjádření sexem. S ním to dělám ráda, ale není to vyjádření lásky. On to taky vidí, když se na něj dívám. A když mě u toho nachyta, připadám si lehce dementní![]()
Před několika lety jsem byla pryč z domova asi měsíc. A když jsem se vrátila, říkal, že mi svítí oči ![]()
@tess50 píše:
Tak ano, svým způsobem. Sex seženeš kdekoliv. Tohle je myšleno tak, že tomu"svému" muži odepres sex a on to cítí tak, že ho nemilujes. A zároveň to vnímá tak, že mu dáváš sex, tudíž ho miluješprostě chlapi jsou jiná rasa, jak říká kamarádka
Zrovna v případě toho mého to zní fakt divněAle on to tak nejspíš chápe. I když já mu to dávám najevo jinak než sexem. Ale je pravda, že jsem svolná ke všemu a může tak brát. A nebudu to s ním pitvat. Pak se většinou dozvím něco, co nechci.
To je hezký závěr. ![]()
Ale jinak jo, chápu. Pro většinu chlapů je sex vyjádřením lásky. Jsou i vyjímky, jak jsem se tu dočetla.
Mně se líbí, jak ho máš i po třech letech pořád tak ráda. A on tebe evidentně taky.
@Venetia Hele, jsou lidi, co umí udržet hezký vztah i 30 let a současně s hezkým sexem. Pak jsou takoví, co to potřebují průběžně prostřídat.
Někdo má hezký vztah bez sexu, někdo hezký sex bez vztahu, někdo oboje a někdo ani jedno. Blbý je, když o sobě někdo ví, že po pár letech to u něj vždycky vyšumí a že potřebuje neustále nové vzněty a vzruchy.
@Venetia píše:
Ale bývá to tak…studeni cumaci bez emocí..neumí se vyjádřit slovy ani doteky
Tak to jsem ráda, že mě žádný z nich nesbalil. Však taky na co. ![]()
Ja dokážu milovat pouze toho, kdo miluje mě.