Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ish a @Ivaninka holky, toz to se musite tak „dohadovat“ o tom, ktera banka ma to a ktera zase tohle?
Ja mam obe, uroky mam u obou bank, jak u zuno, kde je vidim denne, tak u mBank kde se nactou vzdy k prvnimu v mesici.
KArtou nevybiram, jen s ni platim, vklady delam na poste a tech 33kc me nezabije.
Já doporučuji ZUNO banku. Mají teď také akci, že když si založíte účet (který je bez poplatků viz. ceník ) a provedete platbu kartou v jakékoliv výši, tak vám na účet přijde 300,– jako poděkování. Kdo by měl zájem, ať se mi ozve ![]()
Mám FIO banku od roku 2009. Žádné poplatky, a to ani při platbách na Slovensko! Trošku minus je, že zrušili ČSOB karty, takže výběr na bankomatu 30 Kč a těch FIO bankomatů, kde je výběr zdarma, je málo, tuším jen v okresních městech.. Ale většina lidi platí kartou a máte tam 500 Kč bezkontaktní platby bez PIN kodu v obchodech (Tesco nebo Albert ty terminály má běžně).
Vkládat peníze můžete přes sběrné účty u ČSOB a KB. Čili na každé poště ZDARMA vkladem ČSOB-Era šekem s kodem 90..
@janicce píše:
občas vkládám peníze v hotovosti na pokladně
Fio banka má stále možnost vkladu ZDARMA přes „sběrné účty“ u ČSOB, ERA a KB.
FIO sice zrušilo určité zveřejněné sběrné účty, ale nadále si ponechali u KB i ČSOB pro každou měnu (CZK, EUR, USD) jeden účet.
Výhodou je, že když nemáte ve své obci FIO banku a potřebujete si vložit volnou hotovost na účet, stačí zajít kdekoliv na poštu a přes vkladový šek ČSOB-Era vložit ty peníze přes ČSOB zdarma na svůj účet Fio, který uvedete do VS nebo SS platby. Banka umyslně ohlásila zrušení sběrných účtů, protože v masové míře se jí zřejmě platby přes ČSOB či KB nevyplácí. Je možné však určité užívat nadále.. Paradoxní je, že vklad takto je zdarma (mělo by být pak účtováno jen 5 Kč za přijatou platbu přes ČSOB), zatímco když pujdete své peníze uložit na pobočku Fio banky, zaplatíte poplatek 30 Kč.. Takže oproti Zuno má pořád Fio tuto výhodu a nejsou tam poplatky za převody v ČR/SK apod.
Zuno je celkem nová, nevím, jestli se jim dá důvěřovat. A nevím co lepší než třeba FIO nabízí. FIO je na trhu už dlouho, má nulové poplatky a dlouhodobě byla vyhlašovaná za nejlepší finanční ústav, i v době kdy byli ještě záložna. Pro mě má výhodu i ty platby do SK a z SK zdarma (bez této možnosti by i mé podnikání šlo do háje
a vklady kdekoliv i v malých obcích s poštou zdarma..