Kde vozit dítě v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32
7.6.13 11:20

Já vozím malého jenom vzadu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36009
7.6.13 11:20

Budu asi davat dozadu, uz kvuli izofixu. My etrba vepredu nic vypinat nemusime, auto samo pozna, pokud tam sedi lehci vec nez 20 kg, tak se airbagy vypnou. Ale pro svoje pohodli a dietet bezpecnost planuju vzadu za spolujezdcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
7.6.13 11:25

Kdyz jedu s malym sama, tak ho mam vzadu za spolujezdcem. Kdyz jedeme i s manzelem, tak si za prckem sednu dozadu ja, nebo manzel, podle toho kdo ridi. Dopredu si ho davat nechci, musela bych vypinat airbag a na to bych urco zapomnela a navic verim tomu, ze by me to rozptylovalo, takhle kdyz ho mam vzadu, tak kdyz je klid, tak to je OK, nebo si brouka. No a kdyz zacne rvat, tak na to dupnu a jedem bud rychle domu anebo nekde zastavim, vic moznosti neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
7.6.13 11:27

Každý jsme jiný, každému vyhovuje něco jiného :roll:
My třeba zase moc nepouštíme rádio. Protože česká rádia začnou po chvíli prudit i mě. Tak radši povídáme, zpíváme. A já-řidič (případně já-spolujezdec) i dítě jsme spokojení :palec:
Další věc, co nás rozčiluje, je televize, tak ji taky nemáme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
7.6.13 11:27

@Andrej91 Tak vozit dítko vpředu se vůbec nedoporučuje, my čekáme mimčo za 14 dní a budeme ho vozit vzadu za spolujezdcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
7.6.13 11:31

Tak podle mne je to nejbezpecnejsi uprostred vzadu, samozrejme v autosedacce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
7.6.13 11:31

@Korčulka86 taky čekáme právě za 14 dní tak by to chtělo nějak už zařídit.. já si myslim, že s malym stejně většinou budeme jezdit oba jen po doktorech, což je od nás 4 km s nim budu jezdit sama pokud bude přítel v práci, tak to nějak budeme muset zvládnout, asi se podívam po těch bezpečnostních zrcátkach ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
7.6.13 11:32

Holky ještě kde se dají sehnat ty zrcátka? v nějakých autodoplňcích, nebo v dětském?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
7.6.13 11:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
7.6.13 11:35

Vozim vajíčko vedle sebe, když vypadne dudlík, zaskočí, plače nebo cokoli, mam dítě hned po ruce. Airbag mám u spolujezdce vypnutý, to je jasné. První dítě jsem vozila vzadu s miminkovským zrcátkem a bylo to o nervy, když řvala, nedosáhla jsem na ní. Přitom stačilo ji pak přehodit dopředu, při řevu vzít za ruku a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
7.6.13 11:54

Tak treba v malych autech vozit dite vpredu, ro je silenost. My mame autu velike, ale i tak jsem dite nikdy vedle ridice nevozila. Prijde mi to netodpovednost. Nam airbag ani nejde vypnout, nebyli nam ani schopny dat odpoved, jak to funguje. Nekde pokud je zatizene min nez 20kg nekdo, pouze pokud je autosedacka od te konkretni znacky, tak se airbag deaktivuje. Ale ja bych stejne vpredu nevozila!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.6.13 11:58

Já vozila vzadu z jedinýho důvodu, byla jsem líná zajet do servisu vypnout airbag, nebýt airgagu taky bych asi občas vezla i vpředu, podle mě matky s dítětem obecně jedí spíš pomalu, tak hrozí spíš náraz zezadu od nějakýho piráta silnic, než že do někoho narazím já. Nevím, myslím že co do bezpečnosti tam takový rozdíl není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
7.6.13 12:00

My vozíme malou od narození vzadu za spolujezdcem. Když byla úplně malinká, seděla jsem s ní vzadu, teď už sedím normálně vepředu, vzadu na druhém sedadle se vozí v plachtě pes, když jede s námi. Malá je vzadu zvyklá a většinou je naprosto v pohodě. Když řídím a ona se začne ozývat, tak na ni mluvím, ale rozhodně se za jízdy neotáčím.
Dopředu jsem ji dávat nechtěla z několika důvodů - kvůli bezpečí, proto, aby mě od řízení nerozptylovala (kdybych ji měla vedle sebe, měla bych větší tendenci se na ni otáčet, dívat se a kontrolovat ji) a jednak aby si prostě od malinka zvykla, že jezdí vzadu sama a neměly jsme pak problémy, až půjde do větší sedačky, která vepředu být nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.6.13 12:08
@slavuska1 píše:
Já vozila vzadu z jedinýho důvodu, byla jsem líná zajet do servisu vypnout airbag, nebýt airgagu taky bych asi občas vezla i vpředu, podle mě matky s dítětem obecně jedí spíš pomalu, tak hrozí spíš náraz zezadu od nějakýho piráta silnic, než že do někoho narazím já. Nevím, myslím že co do bezpečnosti tam takový rozdíl není :think:

No to je prave ono.Jak zminujes on nemusi byt ani pirat muze jet ukazkove ale ty jeste pomaleji takze ve finale jsi ta co ohrozuje…Nektere aniz by si to uvedomovali jsou pak nebezpecne sami sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
7.6.13 12:08

@Kassy sedačka může být vepředu jakákoli, jen u vajíčka směrem proti jízdě je třeba mít vypnutý airbag. Větší tam občas vozím, když jedeme na soutěž a vezu auto plné dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí