Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@veria píše:
Tak co???Já teda tady smyšlené diskuze nechci, očekávám reálné příběhy, ne nějaké fikce. Má to smysl rozebírat pokud by to bylo smyšlené?
Má to smysl, proč by ne? Jsou to prostě modelové situace…jestli je tady tak pětina skutečných příběhů? A je jen na každém, jestli tomu chce věnovat čas a energii…
Ptala jsem se mamky, jak to bylo, když rodila mě a ségru. Jestli mělo miminko něco napsané na nožičce. Prý jsme měly na ručičce přivázanou šńůrku s přiděleným číslem. Jedna z nás měla i na nožičce napsané číslo, druhá ne (mamka si nepamatuje, která ano a která ne).
Byla to stejná porodnice, rozestup mezi porody byl 14 měsíců. Z tohoto hlediska může být příběh zakladatelky uvěřitelný.
@Malaga píše:
Má to smysl, proč by ne? Jsou to prostě modelové situace…jestli je tady tak pětina skutečných příběhů? A je jen na každém, jestli tomu chce věnovat čas a energii…
Tak ja s ni souhlasím - zadne modelové situace tu nikdy nebyly - teoretizovani nebo vymenene jména kvůli anonymitě apod nejsou to same. Tohle neni zadny literární kroužek, kde ma nekdo sbírat reakce na svůj příběh, ale diskuzi forum, kde se rozebírá úvodní prispevek a tim je obvykle reálný dotaz.Na nejakou literární tvorbu jsou tu deníčky-tam ostatně muze zakladatelka klidne vyplodit fikci.Do diskuze smyšlenky rozhodne nepatří a divím se, ze nemate jinou životní nápln nez „zrat“ i smyšlené diskuze, ze prej se aspon neco děje atd.
Možná to psaní na nožku souvisí s tím kdy došlo k rozšíření fixů. propiskama se myslím nepsalo, až fixem. V 70 letech teda asi spíš ne?
@Prosimklid píše:
Tak ja s ni souhlasím - zadne modelové situace tu nikdy nebyly - teoretizovani nebo vymenene jména kvůli anonymitě apod nejsou to same. Tohle neni zadny literární kroužek, kde ma nekdo sbírat reakce na svůj příběh, ale diskuzi forum, kde se rozebírá úvodní prispevek a tim je obvykle reálný dotaz.Na nejakou literární tvorbu jsou tu deníčky-tam ostatně muze zakladatelka klidne vyplodit fikci.Do diskuze smyšlenky rozhodne nepatří a divím se, ze nemate jinou životní nápln nez „zrat“ i smyšlené diskuze, ze prej se aspon neco děje atd.
A proč vás to tak rozčiluje? ![]()
@Malaga rozčiluje?
můj nazor vnimas jako útočný a rozčileny? Jen pisu, ze si nemyslim, ze nevadi vymyšlená témata, prijde mi jako ztráta casu na neco takového reagovat, proto bych byla rada, kdyby se tu nevyskytovaly.
@Prosimklid ale přece nikdy nevíš, která diskuse je smyšlená. Tady si myslím, že je to pravdivé, nevím proč, ale vývoj, otázky a odpovědí, na mně to působí, že je to pravda. Ale u jiných diskusí už mě často napadlo, jestli je to vymyšlené a někdo jen zkouší, nebo jak to je. Tomuto příběhu věřím, co řekla matka, to řekla, otázka je, jestli matka říká pravdu, ale diskuse mi přijde reálná
@Prosimklid a ještě, jak bys tedy chtěla zařídit, aby tu nebyly smyšlené diskuse, že by personál emimina vyjížděl při každé diskusi na místní šetření, jak to je a není? Takové něco je hodně nereálné
@stinga píše:
@Prosimklid a ještě, jak bys tedy chtěla zařídit, aby tu nebyly smyšlené diskuse, že by personál emimina vyjížděl při každé diskusi na místní šetření, jak to je a není? Takové něco je hodně nereálné
Nerikam, ze se to musi zaručit, hlídat a vymáhat. Ale zaroven doufam, ze krome očividných trollu nejsou lidi tak vymasteny, aby si zakládali pro zábavu diskuze s fiktivními tématy. To je cele.
@Modesta Nevím ve kterých letech tvá maminka rodila. Já konec 70. a začátek 80. let, rozestup 3,5 roku.Ano děti měly na ručičkách čísla, ale jinak byly v zavinovačkách a rozbalovat jsme je nesměly.
@pst007 píše:
Možná to psaní na nožku souvisí s tím kdy došlo k rozšíření fixů. propiskama se myslím nepsalo, až fixem. V 70 letech teda asi spíš ne?
Psalo se genciánkou.
sestra je ročník 79 a já 80. To, že se to v jedné porodnici dělat nesmělo, ještě neznamená, že se to nedělalo v jiné porodnici. Ano, mamce jsme byly přineseny jen na kojení, jinak nás neiděla. Ale to neznamená, že si nás pořádně neprohlédla ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat