Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Přiznám se, že já bych pátrala. V tomto případě ano. Ať to stojí co to stojí, jak finančně, tak psychicky.
Uff, to je teda zpráva.. je mi líto. Mně se ten matky příběh zdá tak šílený, že si ho snad nemohla jen tak vymyslet, takže bych tomu i věřila. A přiznám se, že i já bych pátrala, ať to stojí co to stojí. Nemohla bych to nechat být…
Zakladatelko, držím palce a s napětím dál sleduju tvůj příběh. Jsi statečná ![]()
Přeji hodně síly
a ať už se rozhodneš jakkoliv co dál, ať ti to vyjde a jsi spokojená
A kdybys pátrala… Nejsem v tvojí situaci, tak třeba je to nějakým způsobem nepříjemný nebo blbý pokus, ale jak už tady někdo psal, co založit diskuzi nebo nechat někde sdílet přes sociální sítě, že hledáte rodiče, kterým ten a ten den, v té a té porodnici zemřelo dítě. Nebo zkusit tu matriku s touhle prosbou, přece jsou tam taky lidi a kdyby ti jen paní řekla, ano zemřela tu holčička, rodiče byli…, ani by ti to nemusela ukazovat… Já vím, že to nesmí, ale…
Já si na rozdíl od ostatních myslím, že to dopadlo dobře. Ano, hrozně to bolí, jsi zmatená. Každý člověk potřebuje vědět, kdo je a to vychází z toho, že ví kam patři a kdo jsou jeho rodiče. Tohle je šupa. Ale pořád jsi dostala velký dar, dostala jsi vysvětlení toho, proč se k tobě rodiče chovali, jak se chovali. Spousta lidí má těžké dětství a neví proč, viní pořád jen sami sebe. Ty jsi tu odpověd dostala, nejsi jejich biologické dítě.
Já bych šla na karmické čištění, za prvé se ti uleví a za druhé se ti ukáže pravda. Kdybys chtěla napiš, dám ti kontakt na jednu paní, co mi s takovými věcmi pomáhá. Jak na mě energicky působí, tak se pročistí enegie a přijdou ke mě informace, co potřebuji, abych si mohla dát do souvislostí pravdu. Ona mi neřekne, jak to bylo, ukáže mi to.
A utrápená nejsi jen ty, ale i tvoji tvoji adoptivní rodiče, i ti biologičtí. Hlavně si nenamlouvej, že jsi mohla mít jiný život a lepší dětství. Tvoje duše si tohle vybrala a jak je na tom ta druhá rodina, to nikdy nevíš, taky jsi na tom mohla být hůře než ted.
Ted si hodně odpočni a pak se rozhodneš, co dál. Ale já bych do toho nešla agresivní silou, to nic dobrého nepřinese. Tvoji rodiče se tě taky mohli zříct, poslat tě do děcáku, nebo ti jako malé rovnou říct, že nejsi jejich. Ale ono by to prostě nic dobrého nepřineslo, proto všichni mlčeli.
![]()
@Kakika píše:
Pokud je matčina verze pravdivá, jaká je šance, že bude vědět, s kterou maminkou si to dítě vyměnila? Jaká je šance zjistit, které rodiče hledat? Podle mě, pokud matka nezná tu dotyčnou, tak by se to jinak, než vyšetřováním na policii, zjistit asi nedalo
Pokud matka skutečně dítě vyměnila, věřím, že si pamatuje jeho skutečné jméno a tudíž i příjmení. takže matka by to opravdu vědět měla, že by to nechtěl prozradit protože je jasný, že by si tim pěkně zavařila je věc jiná, ale nepochybuju o tom, že to ví.
A také si myslim, že to zjištění je ve výsledku dobré a ne žádná katastrofa. Spousta lidí se trápí celý život tím, pro je jejich rodiče neměli rádi a nemohou se s tím vyrovnat. tady je to jasné proč. a vzhledem k tomu, že ty lidé asi moc hodní nebyli, je tu i celkem velká pravděpodobnost, že skutečná rodina by byla lepší. což je podle mě dobré zjištění… a také věřím, že pro každou matku, která žila s vědomím, že její dítě zemželo, by zjištění, že dítě žije a existuje bylo to nejlepší co by mohla slyšet.
@Anonymka89 píše:
Pokud matka skutečně dítě vyměnila, věřím, že si pamatuje jeho skutečné jméno a tudíž i příjmení. takže matka by to opravdu vědět měla, že by to nechtěl prozradit protože je jasný, že by si tim pěkně zavařila je věc jiná, ale nepochybuju o tom, že to ví.
Nejsem si tím tak jistá. Záleží i v jaké porodnici byla, ale co mi mamka vyprávěla, tak dětí tam měli na oddělení dost. Takže kdo ví, jak probíhal výběr, které dítě vezmou. Jestli vzali první podobné
Nějak si nemyslím, že tam bylo třeba jen pět dětí, z toho dvě holčičky a tak je prostě vyměnili.
@Espe
To tady psal myslím někdo jiný další příběh o záměně živého za mrtvé miminko, kdy ta mladá maminka to dítě nechtěla.
@Anonymka89 já si to vůbec nedovedu představit, oni už taky musí být poměrně staří a najednou by se zjevila zakladatelka a „maminko, já jsem tvé dítě“. To musí být šílené. Ale furt nerozumím tomu, jak je možné, že si to někdo vzal na triko a že to vůbec někoho napadlo. Ona už děti přeci měla…
@Kakika Nevim, nemam zájem se pitvořit v tom kolik tam bylo asi mimin. V každé době předpokádam byly porodnice větší i menší. Všude asi byly porodnice větší i menší…
Vycházím z všeobecného předpokladu, že se to tam asi pak rozneslo, že některé z dětí zemřelo a určitě tam byla i rodina a určitě se o tom lidi bavili v porodnici a to jméno nebo příjmení rodiny padnout muselo. I tak si myslim, že by si matka jméno prostě zjistila, přijde mi to jednoduše přirozený chtít vědět.
@Nimie píše:
@Anonymka89 já si to vůbec nedovedu představit, oni už taky musí být poměrně staří a najednou by se zjevila zakladatelka a „maminko, já jsem tvé dítě“. To musí být šílené. Ale furt nerozumím tomu, jak je možné, že si to někdo vzal na triko a že to vůbec někoho napadlo. Ona už děti přeci měla…
no tak ideální situace to asi neni celkově… tak asi je to lepší než aby žili separé i na dál, když to tak být nemusí, ne? a mohou si chybět vzájemně… po té lidské stránce, to dle mého určitě lepší je..
já bych takovou zprávou potěšena byla ![]()
@Anonymní píše: Čekala jsem na manžela, nechtěla jsem na to být sama. Všude samá nula, žádná shoda s nikým, nejsem jejichTeď si to musím zpracovat a popřemýšlet co dál
Přečetla jsem tvůj příběh a je mi z toho všelijak. Pokud je pravdivý příběh výměny v porodnici, tak to je něco tak strašného, že mi je z toho na omdlení. Nedokážu si představit, že by mi někdo vzal v porodnici mé drahé milované dítě a vyměnil za své mrtvé. Pokud by to byla pravda, tak i po letech by to měl někdo šeredně odskákat.
@Kfětoslava píše:
Přečetla jsem tvůj příběh a je mi z toho všelijak. Pokud je pravdivý příběh výměny v porodnici, tak to je něco tak strašného, že mi je z toho na omdlení. Nedokážu si představit, že by mi někdo vzal v porodnici mé drahé milované dítě a vyměnil za své mrtvé. Pokud by to byla pravda, tak i po letech by to měl někdo šeredně odskákat.
Odskákat by to měli. kdyby se to alespoň snažili v průběhu života kompenzovat tím, že by na ní byli hodní… ne oni jí to přiznaj a zakl. se ještě málem omluví, že se ptala. evidentně to byli ale lidé poněkud jednoduššího rázu a místo toho jí ještě odstrkovali…
jenže na něco takového i kdyby šli do vězení na zbytek života, tak to těm rodičům tu bolest nevykompenzuje stejně…
Příspěvek upraven 25.05.17 v 12:57
To bych spis tipovala na zamnenu deti v porodnici, nez ze vymnenila mrtve dite za zive.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat