Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
41843
25.5.17 15:32
@blobfish píše:
To je sice pravda, ale je otázka, jaká skutková podstata by na to dopadala. Protože ta trestná činnost neskončila tím, že to dítě vzala, ale pokračovala, když ho měla u sebe.

Pokračování? nevím, spíš bych to viděla na únos a to není pokračující…omezování osobní svobody bych tam v případě zakladatelky neviděla…

• načítám...
6463
25.5.17 15:35

Nabidek detektivu jsou na netu mraky, treba tohle na me vyskocilo prvni:

http://www.detektivni-informacni.cz/…-po-osobach/

Uplne jsem se zacetla, je to zajimave, treba tady rozhovor s detektivem http://finance.idnes.cz/…dnikani.aspx?…

„Ale jsou případy, kdy se něco zajistit nedá. Obrací se na nás třeba lidé, kteří po někom pátrají. Pokud ten člověk žije a je na českém území, tak dohledatelný je. Ale pokud hledáme životní cesty lidí, kteří už zemřeli, pak úspěšnost není stoprocentní, protože se prostě nedostaneme do určitých archivů, do určitých složek, kam není přístup a tím pátrání skončí.“

• načítám...
41843
25.5.17 15:35
@veria píše:
@Prosimklid
To je fakt, lidi do 50 rozhodne nikdy neumírají.Jinak - ano, je to promlcene, promlcuje se vše kromě par trestných činu, toto mezi ne nepatří.

A nemusela by napřed pčr provést šetření a až následně z důvodu promlčení odložit? Třeba by se zakladatelka dozvěděla něco z toho šetření…

• načítám...
2506
25.5.17 17:53
@renduli píše:
No to jsou podle mě smyšlená pátrání - stejně jako ty příběhy a najatí amatérští „herci“. Tomu pořadu bych zrovna nevěřila. :nevim:Spíš se přikláním k tomu detektivovi. :nevim:

Naprosto totožný případ běžel tento týden v tomto pořadu. Jsem tedy poněkud skeptická k pravdivosti příběhu.

• načítám...
45774
25.5.17 18:31

@Coleta
A jsme doma, ze :P

• načítám...
2506
25.5.17 19:03
@Anonymní píše:
To nebyl totožný případ, tam došlo k záměně dětí, ne k úmrtí jednoho dítěte a k jeho výměně.

Ok, byl shodný. Krevní testy, které nepotvrdily shodu s rodiči, záhadu rozluštil přítel jedné dcery.

Nevím, stát se může cokoliv, ale že by tato podobnost byla čistě náhodná a se záměnou dětí se roztrhl pytel?

Osobně mi přijde, že si někdo založil téma a sleduje v rámci např. psycholického zkoumání, rozboru, chování lidí na příběh. Že by studenti katedry psychologie měli praktická cvičení??

Nechci se zakladatelky dotknout, ale mám jisté pochyby o pravdivosti příběhu.

• načítám...
2506
25.5.17 19:03

@veria Asi tak.

• načítám...
32028
25.5.17 19:21
@Coleta píše:
Ok, byl shodný. Krevní testy, které nepotvrdily shodu s rodiči, záhadu rozluštil přítel jedné dcery.

Nevím, stát se může cokoliv, ale že by tato podobnost byla čistě náhodná a se záměnou dětí se roztrhl pytel?

Osobně mi přijde, že si někdo založil téma a sleduje v rámci např. psycholického zkoumání, rozboru, chování lidí na příběh. Že by studenti katedry psychologie měli praktická cvičení??

Nechci se zakladatelky dotknout, ale mám jisté pochyby o pravdivosti příběhu.

Ale případů se záměnou je obecně docela hodně, vždyť některé byly i dost medializované u nás. Takhle namátkově si vzpomínám hned na několik z nich a vždycky to nepotvrdí testy. Jak jinak bys to chtěla zjišťovat? Nehledě na to, že většina těchto případů se paradoxně skutečně rozluští jen díky tomu, že se někdo dostane do úzkých, rodina mu chce pomoct a najednou se objeví problém. Těch kukaček a vyměněných bude mnohem víc ve skutečnosti, jen se na to ne vždy přijde.

• načítám...
1166
25.5.17 19:52

V mém rodném městě se třeba ví, že umřelo konkrétní rok jedno dítě a my jako děti nosily svíčky na jeho hrob. Protože dětské hroby jsou na tom hřbitově jen tři. Je otázka, kolik měst bylo spádových do té porodnice a jestli by bylo reálné obejít jejich hřbitovy, ale možná i to je cesta, jak to zjistit - jsou tam přesná data úmrtí. Nebo by se asi dalo obtelefonovat hrobníky či správy hřbitovů pod nějakou záminkou, třeba že jste novináři a píšete článek o dětských hrobech, jestli by vám to nenadiktovali rovnou. Vím že to zní hrozně, ale šetrnější než přes policii nebo televizi. zakladatelce přeju hodně sil.

• načítám...
13851
25.5.17 20:33
@Coleta píše:
Naprosto totožný případ běžel tento týden v tomto pořadu. Jsem tedy poněkud skeptická k pravdivosti příběhu.

Tak se podívej, kdy byla tahle diskuze založená… A i kdyby to bylo smyšlené, tak co?

• načítám...
23791
25.5.17 20:35
@pst007 píše:
V mém rodném městě se třeba ví, že umřelo konkrétní rok jedno dítě a my jako děti nosily svíčky na jeho hrob. Protože dětské hroby jsou na tom hřbitově jen tři. Je otázka, kolik měst bylo spádových do té porodnice a jestli by bylo reálné obejít jejich hřbitovy, ale možná i to je cesta, jak to zjistit - jsou tam přesná data úmrtí. Nebo by se asi dalo obtelefonovat hrobníky či správy hřbitovů pod nějakou záminkou, třeba že jste novináři a píšete článek o dětských hrobech, jestli by vám to nenadiktovali rovnou. Vím že to zní hrozně, ale šetrnější než přes policii nebo televizi. zakladatelce přeju hodně sil.

To taky není cesta. Vím o rodinách, kde umřelo miminko nebo dítě, je pohřbeno v rodinném hrobě, ale není tam uvedeno nebo je tam jen soška andílka. Na hřbitovech, kde mám prarodiče, je na některých dětských hrobech jen jméno bez dat.

• načítám...
79841
25.5.17 20:51

@kytka007 přesně tak, dřív měly hrob většinou jen děti, které zemřely starší - třeba 1 rok, pokud zemřelo miminko v porodnici, tak byl buď nějaký hrobeček bez pomníku někde bokem v trávě - bylo jich tam teda víc vedle sebe, nebo byla urnička v rodinném hrobě bez uvedení, a obávám se, jestli vůbec porodnice tyto mrtvé miminka vydávaly :(

• načítám...
45774
25.5.17 21:01
@AnastazieB píše:
Tak se podívej, kdy byla tahle diskuze založená… A i kdyby to bylo smyšlené, tak co?

Tak co??? 8o Já teda tady smyšlené diskuze nechci, očekávám reálné příběhy, ne nějaké fikce. Má to smysl rozebírat pokud by to bylo smyšlené?

• načítám...
13851
25.5.17 21:19

@veria a má smysl tady diskutovat o jménech pro cizí dítě nebo jestli je někdo těhotný nebo ne? Jak poznáš, které příběhy jsou skutečné a které ne? Prostě tě to buď baví číst nebo nebaví, jestli je něco fikce nebo ne je celkem jedno :mrgreen:.

• načítám...
24002
25.5.17 21:22
@veria píše:
Tak co??? 8o Já teda tady smyšlené diskuze nechci, očekávám reálné příběhy, ne nějaké fikce. Má to smysl rozebírat pokud by to bylo smyšlené?

To, že ty něco nechceš, tak se mají ostatní co jako? Nikdo tě nenutí číst něco co nechceš a konec konců ani abys byla na emiminu.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová