Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Malaga píše:
když tady je strašná nejistota, jak se k tomu postaví ta biorodina…něco jiného je být kamarádka naší dcery a něco jiného je vdaná paní, která nám vpadne do života s tím, že testy DNA potvrdily, že jsem jejich domněle zemřelá dcera…
To máš pravdu. Nikdy do předu nemůžeme vědět, jak se druhý zachová. Ale má to více podob - může být ráda, může nenávidět, může nevěřit apod. Proto je potřeba jednat obezřetně, ale ne to vše uzavřít v sobě. Tím si zakladatelka nepomůže, ba naopak si může časem uškodit. Může jí to trápit, může to potlačit, ale jakékoliv potlačení podobných problémů může vést v budoucnu i k fyzickým problémům a to ne jen v partnerské rovině. Ale třeba i v nemoci apod.
Přemýšlím a říkám si, že ten psychoterapeut možná není dobrý nápad
Co když to bude chtít oznámit, nebo co já vím, prodá to do novin, televize? Jak to tam vůbec probíhá? To si sednu/lehnu a všechno mu řeknu? Asi z toho začínám trochu bláznit ![]()
@Anonymní píše:
Přemýšlím a říkám si, že ten psychoterapeut možná není dobrý nápadCo když to bude chtít oznámit, nebo co já vím, prodá to do novin, televize? Jak to tam vůbec probíhá? To si sednu/lehnu a všechno mu řeknu? Asi z toho začínám trochu bláznit
Jdeš si tam normálně jen popovídat…můžeš si to předem sepsat, můžeš tam dát body na které se chceš zeptat…můžeš to vyprávět i jako něčí příběh, který ti dělá starosti…možností je hodně…a možná ti budou stačit tato sezení a nebudeš mít potřebu to posunout někam dál anebo naopak dostaneš nějaké odpovědi na své otázky…
@Anonymní píše:
Ani nevím, jestli se chci jenom vypovídat, nebo hledám nějakou radu, nebo někoho s podobnou zkušenostíÚplnou náhodou jsem zjistila krevní skupinu mého otce, matčinu znám a tudíž je jasné, že on není tím biologickým. Jsem úplně zmatená, nevím, jestli jsem kukačka, nebo adoptovaná, nebo mě snad vyměnili v porodnici. Prohledala jsem celý internet, jestli nejsem nějaká výjimka z výjimek a bylo by možné, aby byli oba moji rodiče, ale nenašla jsem vůbec nic.
Nevím, jestli jít za matkou a zeptat se jí, pak mě ale napadlo, že mě třeba vyměnili v porodnici a ona nic netuší, nebo udělat bez jejich vědomí genetický testy, fakt nevímZachovejte anonym, je to velmi citlivé, nikdo to ještě nevím ani manžel
Diskusi nedočítám, nicméně:
Máš tátu, který tě vychoval? vycházíš s ním? Máš rodiče ráda a jsou ti oporou?
Pokud ano, nerýpej do toho. Zbytečně svou rodinu zničíš.
@Anonymní píše:
Přemýšlím a říkám si, že ten psychoterapeut možná není dobrý nápadCo když to bude chtít oznámit, nebo co já vím, prodá to do novin, televize? Jak to tam vůbec probíhá? To si sednu/lehnu a všechno mu řeknu? Asi z toho začínám trochu bláznit
i psychoterapeut je vázám lékařským tajemstvím. Navíc, jak už jsem ti psala, pakliže je to případ starší 30 let, tak to policie ani soud řešit nebudou, je to promlčené. S psychologem můžeš sepsat dohodu o mlčenlivosti dřív, než mu cokoliv řekneš. Důležité je, abys mu vnitřně věřila. Asi bych začala něčím jednodušším, uvidíš, jak na tebe bude působit a až když si získá tvou důvěru, tak bych mu svěřila tento příběh, proč za ním vlastně jdeš.
Jinak pokud se rozhodneš jít za biomatkou, tak vzít sebou psychologa není vůbec špatný nápad, může v lecčem pomoct. Každopádně držím palce ![]()
PS: myslím, že je důležité, abys v první řadě myslela hlavně na sebe a svou současnou rodinu (manžel a děti) ![]()
@SAJ No právě, že samé NE.
Pokud bys přečetla diskusi celou, nedivila by ses, že zakladatelka chtěla znát pravdu. Ty její vztahy jsou narušené už dávno… ![]()
@Avele píše:
To je fakt komentář mimo.Možná bys dočítat měla, když máš potřebu se vyjádřit.
Proto jsem citovala příspěvek, na který reaguji. Mohla bys mě, pls, uvést stručně do obrazu?
@SAJ píše:
Diskusi nedočítám, nicméně:Máš tátu, který tě vychoval? vycházíš s ním? Máš rodiče ráda a jsou ti oporou?
Pokud ano, nerýpej do toho. Zbytečně svou rodinu zničíš.
musela by sis přečíst celý příběh, abys pochopila…ale ve zkratce…vzor milující rodiny vypadá úplně jinak než v případě zakladatelky. Po testech DNA zjistila, že opravdu není BIO dcerou svých rodičů. NEmatka přiznala, že jí po porodu zemřela dcera a své miminko vyměnila za živé…zakladatelka momentálně stojí před rozhodnutím, co dělat dál, jak s informacema naložit…
Diskuzi celou dobu sleduji, nešla bych ani za biomatkou, ani za nebio matkou. Už bych v tom nerýpala. Kamarádce bych to zatím taky neříkala. S kamarádkou bych se domluvila a pokusila se zase nějak získat DNA, vlas, chlup, žvýka, cokoliv. Poslala bych znova na testy DNA a čekala. Matka mít pravdu nemusí. Zbytečně zatím čeřit vody.
Pokud by se shoda prokázala. Pak si to jo hodně rozmyslela co bych dělala dál. Asi bych ale biomatku zatím nekontaktovala. Nechala bych to odležet, ztracené dětství ti to už nevrátí. ![]()
@SAJ Ještě bych doplnila ke zdejšímu shrnutí, že dětství zakladatelky nebylo idylické. Vždycky cítila, že tak nějak do rodiny nepatří. Vztah rodičů k ní byl chladný. Třeba Vánoce trávila mimo svůj domov - odkládali ji k příbuzným.
Sím vás, kdo je tady ta druhá anonymní na posledních pár stránkách? Mě to dost mate.. navíc, kdo má jaký důvod být tady anonymní mimo zakladatelky?.. a ještě mi přijde že z ní chvílemi tahá detaily.. co, někdo se snaží poznat o koho jde nebo co?
Udělat test s biosestrou má jednu výhodu, mám slevu díky předešlým testům. Ale mám obavu, třeba matka lhala a oni nejsou moje biorodina
To bych asi už nezvládla.
@kjhui píše:
Sím vás, kdo je tady ta druhá anonymní na posledních pár stránkách? Mě to dost mate.. navíc, kdo má jaký důvod být tady anonymní mimo zakladatelky?.. a ještě mi přijde že z ní chvílemi tahá detaily.. co, někdo se snaží poznat o koho jde nebo co?
To je také důvod, proč uvádím minimum informací, které by vedly k mému poznání ![]()
@Shari81 píše:
musela by sis přečíst celý příběh, abys pochopila…ale ve zkratce…vzor milující rodiny vypadá úplně jinak než v případě zakladatelky. Po testech DNA zjistila, že opravdu není BIO dcerou svých rodičů. NEmatka přiznala, že jí po porodu zemřela dcera a své miminko vyměnila za živé…zakladatelka momentálně stojí před rozhodnutím, co dělat dál, jak s informacema naložit…
Vyměnila s kým? Pokud to nebyl zločin, pak bych do toho ani tak nerýpala - aby nakonec nenašla něco ještě horšího než rodina, ve které vyrůstala.
A jen teda doufám, že to není a la Makrášek.
@Anonymní píše:
Udělat test s biosestrou má jednu výhodu, mám slevu díky předešlým testům. Ale mám obavu, třeba matka lhala a oni nejsou moje biorodinaTo bych asi už nezvládla.
Nechci tě nutit, ale já bych si asi chtěla být jistá (po tom všem pochopitelná nedůvěra k „matce“), takže bych ty testy s údajnou biosestrou nechala udělat. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat