Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
5708
14.6.17 16:20
@Enmamma píše:
Taková dobře mířená rána nic opravdu nevyřeší, ale úlevu určitě zajistí :mrgreen: a tak by možná stála zato :mrgreen:

Teď vážně, to bylo na odlehčení, tvá nematka se dopustila trestného činu a ne malého. A brát na ní ještě ohledy, místo toho, aby stanula před soudem, mi nepřijde jako správné.

• načítám...
26574
14.6.17 16:49
@Anonymní píše:
Ale jaké má důkazy? Že její rodiče nejsou její. Asi bych to zkusila přes tu kamarádku - sestru vzít to DNA. Rozpoutat nějakou akci a pak by třeba to mohlo být jinak? To by ty rodiče asi hodně vzalo. Do toho bych nešla, je potřeba mít opravdu důkaz a v tom jediný, kdo jí může pomoci je ta kamarádka. Svěřila bych se jí, pokud jí věří.

Přesně tak. Jestli naběhneš k předpokládané biologické matce, tohle tam vyklopíš, tak bude chtít testy DNA, pokud není padlá na hlavu. A jestli se v nich ukáže, že nejsi jejich, tak jsi jim jen dala falešnou naději a to je hnus.

• načítám...
39
14.6.17 16:54

Pokud jde o ty psychoterapeuty a mlčenlivost, myslím, že tohle nahlásit nemůžou. Možná bych se předem u vybraného anonymně ujistila, že to opravdu nepůjde. (Myslím, že jsou zvyklí, že si je lidi dopředu nezávazně oťukají, přece jen je to taková citlivá věc.) Nicméně k psychologům jsem nějakou dobu chodila a jediné, na co mě jednou někdo z nich upozorňoval, bylo porušení mlčenlivosti v případě, kdy bych plánovala něčí vraždu nebo měla choutky někoho zabít - to se prý policii hlásit musí. Psychologa bych vybrala opravdu pečlivě, ideálně na něčí doporučení, protože je plno takových, kteří to mají opravdu jako práci, odříkávají naučené fráze a člověk na nich na první pohled pozná, že se do jeho problémů vcítit nedovedou a ani nechtějí. Ale je i plno takových, kteří pomoct opravdu dokážou, třeba jen tím, že chápou závažnost situace a dovedou dát objektivní rady. Tak držím palce ;)

• načítám...
59502
14.6.17 17:19

Chce to napřed mít ty testy se sestrou a až potom jít za bio rodiči. logicky tomu nebudou věřit, fakt šílený tolik let žili s tím že jejich holčička umřela :( a ted jim někdo koho vlastně znají říká že je ta holčička. jenže jiné řešení není, sice jste ztratili šíleně let ale další roky můžete prožít spolu :palec: Ale vůbec nevím co bych udělala ženské co mě dítě ukradla a podstrčila svoje mrtvé :cert: :cert:

• načítám...
5708
14.6.17 17:24
@Markéta80 píše:
Chce to napřed mít ty testy se sestrou a až potom jít za bio rodiči. logicky tomu nebudou věřit, fakt šílený tolik let žili s tím že jejich holčička umřela :( a ted jim někdo koho vlastně znají říká že je ta holčička. jenže jiné řešení není, sice jste ztratili šíleně let ale další roky můžete prožít spolu :palec: Ale vůbec nevím co bych udělala ženské co mě dítě ukradla a podstrčila svoje mrtvé :cert: :cert:

Já myslím, že by si to tady mnoho z nás s tou tzv. matkou vyřídilo ručně a stručně :mrgreen:

• načítám...
21940
14.6.17 17:25
@Anonymní píše:
Udělat test s biosestrou má jednu výhodu, mám slevu díky předešlým testům. Ale mám obavu, třeba matka lhala a oni nejsou moje biorodina :roll: To bych asi už nezvládla.

Ja bych to asi udelala.Zas budes mit jistotu.

• načítám...
59502
14.6.17 17:27

@Enmamma :mrgreen: :mrgreen: tohle je hnus a když už tak proč se k ní pak chovali tak hnusně? kdyby žila v milující rodině tak by přece se nikdy nic neprovalilo :think: jenže se k ní chovali že je cizí a dítě tohle vycítí velice rychle že vlastně k nim nepatří :?

• načítám...
21940
14.6.17 17:28
@SAJ píše:
Vyměnila s kým? Pokud to nebyl zločin, pak bych do toho ani tak nerýpala - aby nakonec nenašla něco ještě horšího než rodina, ve které vyrůstala.A jen teda doufám, že to není a la Makrášek.

Mozna by nebylo od veci docist, kdyz chces reagovat.

A zrejme myslis Markyska.

• načítám...
5708
14.6.17 17:33
@Markéta80 píše:
@Enmamma :mrgreen: :mrgreen: tohle je hnus a když už tak proč se k ní pak chovali tak hnusně? kdyby žila v milující rodině tak by přece se nikdy nic neprovalilo :think: jenže se k ní chovali že je cizí a dítě tohle vycítí velice rychle že vlastně k nim nepatří :?

Já myslím, že moje přítelkyně uhodila hřebíček na hlavičku. Zakladatelka byla pro svou ne-matku připomínkou jejího hnusného hříchu.

• načítám...
59502
14.6.17 17:48

@Enmamma :? no právě, nemohla se už přiznat jenže to odneslo jen to dítě. Žila v rodině která jí neměla ráda, fakt hnus i na Vánoce jí nechtěla mít na očích. Já žil taky nemilující rodině a vzpomínky na dětství nic hezkého nebylo, jen jsme si říkala co jsem provedla tak strašného :? A u vlastních dětí to nechápu o to víc co to je za lidi :?

• načítám...
5708
14.6.17 18:03
@Markéta80 píše:
@Enmamma :? no právě, nemohla se už přiznat jenže to odneslo jen to dítě. Žila v rodině která jí neměla ráda, fakt hnus i na Vánoce jí nechtěla mít na očích. Já žil taky nemilující rodině a vzpomínky na dětství nic hezkého nebylo, jen jsme si říkala co jsem provedla tak strašného :? A u vlastních dětí to nechápu o to víc co to je za lidi :?

Tak já měla hodně nevyrovnaný rodiče, podepisovalo se to na jejich vzájemném vztahu. Prožila jsem dětství ve velice disharmonické rodině, ale velmi mě milovali, takže i tak mohu říci, že mé dětství bylo svým způsobem hezké. Když rodiče dítě milují, vydrží všechno, když ne, je to tragédie.

• načítám...
Anonymní
14.6.17 18:17

Byla jsem se projít a popřemýšlet, tak se zeptám tady na názor. Je pravda, že by to asi bylo divný, kdybych přišla za biorodiči, že jsem jejich, ale kdybych přišla s výsledky genetických testů, tak stejně nemají záruku, že vzorky byly skutečně moje a jejich dcery (mojí biosestry). To bych musela udělat nějak oficiální cestou, ne? Takhle to jsou jenom anonymní vzorky, které mají pouze informační hodnotu pro toho, kdo je posílá. Chápete mě?

• Upravit
2642
14.6.17 18:19

Jinak zakladatelko, doporučuje hledat krizovou intervenci, než „jen“ psychologa/psychiatra..

• načítám...
41
14.6.17 18:21

To samozřejmě nemají a je jasné, že by asi trvali na dalších testech. Spíše jde o to, abys tu jistotu měla ty, než se případně rozhodneš to jim nebo bio sestře říct. Já bych to po testech asi opravdu nejprve řekla kamaradce - sestre.

• načítám...
2902
14.6.17 18:31

Zakladatelko, zohlednila bych i to, jak by na ně zapůsobilo, že někdo udělal genetické testy tajně. Tvou biologickou sestru neznám, ale nebrala by to jako podraz? U původních rodičů to chápu, měla jsi podezření, že vše není v pořádku, bylo tam podezření na nějakou vinu. I kdyby se chtěli zlobit, že jsi jim tajně udělala odběr, kvůli svému provinění by na to dle mého neměli moc nárok. Z mého pohledu jsi v této situaci byla v právu a tvé rozhodnutí bylo odůvodnitelné a nevyčítatelné. Ale co biologická sestra? Ta nic „špatného“ neudělala, tak jen zvaž, jestli se nebude cítit zneužitá, zrazená,… (doplň). Je to moc složitá situace. Kdyby nebyl problém s penězi, asi bych si nechala udělat testy tajně, aby se mi potvrdilo, co si myslím, a pak bych šla za biologickou rodinou (nevím, zda za sestrou či rodiči, asi spíš sestrou) s tím, že mám podezření, že jsem od (ne)matky zjistila to a to, a že prosím, jestli by se se mnou nenechala otestovat, jestli nejsme sestry. Kdyby se náhodou potvrdilo, že nejsi jejich, tak by byly ušetřeny jejich emoce a hlavně případně narušené vztahy (těžko odhadnout, jak by to zpracovali - doufat, že mají dítě/sestru, a pak najednou nic, jak jsi jim mohla dát naději a pak to takhle zničit,…?). Proto bych asi šla do tajného, jen pro mě potvrzovacího testu, a až pak do oficiálního.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová