Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@SAJ píše:
Vyměnila s kým? Pokud to nebyl zločin, pak bych do toho ani tak nerýpala - aby nakonec nenašla něco ještě horšího než rodina, ve které vyrůstala.
Na posledních několika stranách je to vysvětleno.
EDIT: někde od strany 51 je probíráno, co se zakl. dozvěděla od matky
@Nimie píše:
Ale ona nezjistila, že matka, kterou postrádá, žijeale jinak dobrý…
Celý život cítila, že ji matka odstrkuje, nečetla jsi, že cítila, že je vše jinak?
@renduli píše:
Nechci tě nutit, ale já bych si asi chtěla být jistá (po tom všem pochopitelná nedůvěra k „matce“), takže bych ty testy s údajnou biosestrou nechala udělat.
Tohle jsem nějak nedomyslela, že to tak být ani nemusí, ale je hodně indicií, které ukazují, že je to dost pravděpodobné
Asi nad tím testem začnu uvažovat ![]()
@Anonymní píše:
Udělat test s biosestrou má jednu výhodu, mám slevu díky předešlým testům. Ale mám obavu, třeba matka lhala a oni nejsou moje biorodinaTo bych asi už nezvládla.
Chápu, ale jak to chceš jinak zjistit. Jedna věc je, že jste si podobné, to nahrává teorii tvé (ne)matky.
Já tuto diskuzi čtu dlouho, už od začátku.. Ale asi jsem někde „přeskočila“ tu část, kde vysvětlujete, proč si kdo myslí, že jste biosestra kamarádky? Teda aspon mi to tak vyznělo? Jak víte, kdo je vaše bio matka? myslela jsem, že to se právě neví, s kým vás matka právě vyměnila.. Pokud vadí, tak mi neodpovídejte, ale chtěla bych shrnutí ![]()
@Anonymní píše:
Přemýšlím a říkám si, že ten psychoterapeut možná není dobrý nápadCo když to bude chtít oznámit, nebo co já vím, prodá to do novin, televize? Jak to tam vůbec probíhá? To si sednu/lehnu a všechno mu řeknu? Asi z toho začínám trochu bláznit
Nevim, jaky eticky kodex maji psychoterapeuti, ale jestli se bojis, mozna bych s sebou vzala kus papiru, kde bude neco jako ze se ten psychoterapeut zavazuje k mlcenlivosti. I kdyz nevim, jestli to k necemu bude, pokud nazna, ze jde o trestny cin ![]()
Knez u zpovedi musi dodrzet zpovedni tajemstvi, ale zase ne kazdy knez je taky dobry psycholog a muze to mit od terapeutickych ucinku vice ci mene daleko ![]()
@Andrea.Tom píše:Řekla mi to (ne)matka, viz tady
Já tuto diskuzi čtu dlouho, už od začátku.. Ale asi jsem někde „přeskočila“ tu část, kde vysvětlujete, proč si kdo myslí, že jste biosestra kamarádky? Teda aspon mi to tak vyznělo? Jak víte, kdo je vaše bio matka? myslela jsem, že to se právě neví, s kým vás matka právě vyměnila.. Pokud vadí, tak mi neodpovídejte, ale chtěla bych shrnutí
@Anonymní píše:
Opravdu jen okrajově. Matka mě skutečně vyměnila, svoje biorodiče znám, moje biosestra je mou nejlepší kamarádkou, byla mi za svědkaŽe se s ní kamarádím mi bylo nesčetněkrát vyčítáno, dostala jsem hodně výprasků a stejně mě to neodradilo, teď už vím proč
Detaily psát nebudu, je to ještě šílenější, než si vůbec kdo umí představit. Upřímně svou matku nenávidím a nejspíš potřebuju odbornou pomoc, jinak to sama nezvládnu
@Anonymní píše:
Tohle jsem nějak nedomyslela, že to tak být ani nemusí, ale je hodně indicií, které ukazují, že je to dost pravděpodobnéAsi nad tím testem začnu uvažovat
No na tyhle diskuzi je dobrý, že ti to dá jiný pohledy na věc. Testy asi klidně udělej hned, představ si, jak tě to dál hryže dalších 20let ![]()
Na to jak píšeš a jak jsi to dotáhla až sem, si nedokážu představit, že bys to teď nechala být… ![]()
@Stánina píše:
No na tyhle diskuzi je dobrý, že ti to dá jiný pohledy na věc. Testy asi klidně udělej hned, představ si, jak tě to dál hryže dalších 20let
Na to jak píšeš a jak jsi to dotáhla až sem, si nedokážu představit, že bys to teď nechala být…
Asi nenechám, nějak mě žene ta touha poznání sebe samotné. Je to možná divný, ale na jednu stranu jsem ráda, že rodiče, co mě vychovali nejsou moji bio. Jak to tady psala nějaká uživatelka, co by za to dala, kdyby její rodiče nebyli její, tak já mám vlastně štěstí, jestli se tomu dá tak říkat ![]()
Díky diskuzi jsem zjistila, že jsou anonymní testy, to jsem vůbec nevěděla, všechno si člověk objedná v klidu z domova, přijde mu návod na použití a zase to odešle zpět.
Tak zkus ještě tajně tu biosestru. A pak postupně možná oťukávat, jak by se tvářila, kdyby zjistila, že má sestru a že to dítě, co zemřelo, stále žije. Navštěvujete se s kamarádkou? Pak by bylo jednodušší ten vzorek získat tak, aby to nevěděla.
@SAJ píše:
Vyměnila s kým? Pokud to nebyl zločin, pak bych do toho ani tak nerýpala - aby nakonec nenašla něco ještě horšího než rodina, ve které vyrůstala.A jen teda doufám, že to není a la Makrášek.
Heleď, tak si to dočti, takhle to asi nemá cenu celé převyprávět
ona už to zjistila, krádež dítěte a podstrčení cizímu člověku své mrtvé miminko bych řekla, že zločin je docela velké. V současnosti ví kdo je její biologická matka a otec a její pravá rodina se k ní nechovala hezky, ale je toho hodně ![]()
@Andrea.Tom píše:
Já tuto diskuzi čtu dlouho, už od začátku.. Ale asi jsem někde „přeskočila“ tu část, kde vysvětlujete, proč si kdo myslí, že jste biosestra kamarádky? Teda aspon mi to tak vyznělo? Jak víte, kdo je vaše bio matka? myslela jsem, že to se právě neví, s kým vás matka právě vyměnila.. Pokud vadí, tak mi neodpovídejte, ale chtěla bych shrnutí
Její matka, která jí vychovávala, jí to řekla.
@Amys píše:
Tak zkus ještě tajně tu biosestru. A pak postupně možná oťukávat, jak by se tvářila, kdyby zjistila, že má sestru a že to dítě, co zemřelo, stále žije. Navštěvujete se s kamarádkou? Pak by bylo jednodušší ten vzorek získat tak, aby to nevěděla.
Jsme normálně v kontaktu, navštěvujeme se běžně. Se získáváním vzorku tajně už mám svoje zkušenosti, hlavně od (ne)matky to bylo něco, tak to zvládnu.
@Anonymní píše:
Vím, že to za měn nikdo nevyřeší, ale jak píšeš, spíš mám potřebu to v sobě „utřídit“. Manžel se moc snaží mi pomáhat, ale rozbitím huby mé (ne)matce se stejně nic nevyřeší.
Taková dobře mířená rána nic opravdu nevyřeší, ale úlevu určitě zajistí
a tak by možná stála zato ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat