Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Enmamma píše:
A co třeba sestře celou situaci objasnit i s tvými obavami a pátrat společně s ní. Pokud je to tvá sestra, tak vás to stmelí a pokud není, tak tohle „dobrodružství“ posílí vaše přátelství. Vždyť nikomu nemusíš servírovat hotovou vyřešenou věc. Pracovat na tom můžete společně.
Tohle řešení se mi zamlouvá zatím nejvíc ![]()
Nedovedu si představit, že by biomatka řekla, že jí to nezajímá, ať do toho nevrtá.
Pak by se nabízela varianta, že dítě sama nabídla k výměně.
@Anonymní píše:
Tohle řešení se mi zamlouvá zatím nejvíc
Mě také.
@Enmamma píše:
A co třeba sestře celou situaci objasnit i s tvými obavami a pátrat společně s ní. Pokud je to tvá sestra, tak vás to stmelí a pokud není, tak tohle „dobrodružství“ posílí vaše přátelství. Vždyť nikomu nemusíš servírovat hotovou vyřešenou věc. Pracovat na tom můžete společně.
@Anonymní píše:
Tohle řešení se mi zamlouvá zatím nejvíc
Určitě to zní dobře. Kamarádku/sestru znáš dobře, tak ji zkusit nastínit situaci, klidně pomalu od „dubna“ a třeba ti i dá nějaký nápad ona. Myslím si, že už to, že si vás lidi pletli, může mít nyní větší dohru, může ji to i napadnout apod.
@Anonymní píše:
Omlouvám se, určitě to vyzní dost sobecky, ale jsem tady ještě já, i když by mi biomatka řekla, že do toho nechce vrtat, mám taky svoje právo na původ. Jo, zní to hodně sobecky, ale já nikam nepatřím
Ne, nezní to vůbec sobecky. Já to chápu, určitě to není vůbec jednoduché. Spíš se k tomu stavím tak, že veškeré rozhodovnání je na tobě, nic nejde vzít zpátky a podle toho bych se snažila se zachovat. Momentálně sice nikam nepatříš, ale máš svojí nejlepší kamarádku, víš něco navíc a tak bych to i nechala.
Ono se taky může stát, že tě biomatka a kamarádka odstrčí, budou z toho strašně špatní, naruší jim to jejich rodinné životy. Nevzpamatujou se z toho. Možná s tebou utnou veškerý kontakt. To se klidně může stát. Sice v úplné jiné situaci ale taky se mi to stalo. ![]()
@Paralenka červená píše:
Nedovedu si představit, že by biomatka řekla, že jí to nezajímá, ať do toho nevrtá.
Pak by se nabízela varianta, že dítě sama nabídla k výměně.
Taky by mě to zajímalo.
Když si představím, že ke mě přijde, řekněme 20 letý mladý člověk, že bych mohl být moje zemřelé dítě, že došlo k záměně apod. asi bych chtěla zjistit, zda je to pravda. A ano, přiznám se, že bych byla v šoku, ale po uklidnění a prvotním odeznění toho šoku bych chtěla vědět co je na tom pravdy.
@elen-ka A když zjistíš že to pravda je tak uděláš co? Zakladatelka pro ně není cizí, je to kamarádka jejich dcery od dětství, biomatka jí vídala hodně často. Tady nejde o zvědavost biomatky, co je to za člověka, jak se posledních 30 let měl, co dělal atd. Tady se to ví. Tady všichni ví, jak se k ní její rodina chovala, jak se neměla dobře.
Myslím, že by situace byla jiná, kdyby se třeba miminko ztratilo, nebo únos nebo cokoliv jiného ale tady pro biomatku je to i když hodně bolestivá tak uzavřená kapitola. Biomatka si možná představuje jak by dcera vypadala ale určitě nečeká, že se objeví jednoho dne ve dveřích. Miminko je pravděpodobně někde pohřbené.
Omlouvám se za svoje strohé a pro někoho až necitelné vyjadřování, empatie není zrovna moje silná stránka ale snažím se do toho vznést taky jiný pohled ![]()
@Saatine píše:
Přesně tak, otestuj tajně jestli to tak je. Pokud ano, jdi za ní, neříkej jí že jsi jí testovala. Ale jen co ti řekla matka a udělejte znovu ten test jestli jste příbuzné a tentokrát spolu. Jako je to 2× jeden test, ale tak lepší než aby i ona byla zklamaná.
taky bych to tak udělala.
Ušetříš city všech, pokud budeš vědět jak to je dřív než to řekneš. Představ si, jak za ní jdeš, rozhodíš jí sandál, poblázníš její mámu a pak za měsíc zjistíte, že testy příbuznost neprokázaly.
Podle mě ta ženská, jeslti jí je padesát nebo kolik? Teď si vem, že za tebou někdo přijde, že je tvé tisíckrát oplakané dítě. Pokud z toho nebude mít infarkt hned, tak aby ho neměla podruhý, kdyby se zjistilo „tak nic, já tvé dítě nejsem“
Ježíš…jistě že je možné mít odlišnou krevní skupinu jako jeden z rodičů.. moje matká má nulu přičemž oba rodiče mají A a není adoptovaná… jedná se o to jaká alela se zrovna projeví… nejdřív něco nastuduj než začneš něco řešit
@Sailah píše:
Ježíš…jistě že je možné mít odlišnou krevní skupinu jako jeden z rodičů.. moje matká má nulu přičemž oba rodiče mají A a není adoptovaná… jedná se o to jaká alela se zrovna projeví… nejdřív něco nastuduj než začneš něco řešit
@Sailah píše:
KOnečně to někdo rozlouskl!
Po 73 stránkách…
@Sailah píše:
Plha se hlásí!
A nebo je tu ještě možnost říct to (po tajném testu se sestrou), celé rodině najednou, nejlépe za přítomnosti psychologa.
Jenze kdyz budou holky „patrat“spolecne a pravda vyleze najevo, velmi pravdepodobne napadne kamaradku, ze to na ni bylo nastrazene, protoze ta nahoda je fakt absurdni. Me se vic zamlouva tajny test a potom jeste jeden, spoelcny, s tim, ze kamaradka o tom prvnim vedet nebude.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat