Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
16.6.17 10:23

Achjo, to je možností, co a jak udělat :,( K tomu dědictví, moje (ne)rodina je majetnější než biorodina, ne že bych se o to nějak zajímala, ale moji (ne)rodiče docela dost zdědili a ještě ten majetek zhodnotili. Od kamarádky vím, že biorodiče si chtěli i užívat a nijak zvlášť nešetřili. Ale o tohle mi fakt nejde ;)

• Upravit
4109
16.6.17 10:26

Tak tohle je první diskuze, kterou jsem přečetla celou 8o 8o 8o napínavější už to být nemůže. Já osobně bych to vyklopila kamarádce celý s domněnkou, že pokud nematka mluví pravdu, mohla bych být její sestra..je to šílené, ale pokud by testy neprokázali kamarádce by to přece neublížilo, max by mohla být chvilku zklamaná, ale prostě by to odkryli spolu. A pak taky ona zná biomatku nejlépe a mihla by zakladatelce poradit, jak jí to co nejšetrněji říct :think: :think:

• načítám...
5708
16.6.17 10:40
@Anonymní píše:
Achjo, to je možností, co a jak udělat :,( K tomu dědictví, moje (ne)rodina je majetnější než biorodina, ne že bych se o to nějak zajímala, ale moji (ne)rodiče docela dost zdědili a ještě ten majetek zhodnotili. Od kamarádky vím, že biorodiče si chtěli i užívat a nijak zvlášť nešetřili. Ale o tohle mi fakt nejde ;)

Hlavní oběť celé situace jsi ty, ohledy by se měly brát na tebe a na to tu všichni zapomínají. Ty máš právo na celkové narovnání situace. Byla jsi však únosci vychována k tomu, aby ses stala poslední z posledních a chránila všechny v okolí, na sebe zapomněla a chovala se tak, že z toho ve výsledku budou opět profitovat únosci. A co se týče biologické rodiny, tak jejich utrpení bylo jednorázové a pokud jsou normální, tak se s tím vyrovnali dávno, ty však trpíš v podstatě celý život. Postižená situací jsi hlavně ty. Tak se přestaň ohlížet na všechny okolo a vymaň se z té šílené situace. Máš kamarádku, dokonce píšeš, že nejlepší. Tak komu jinému by ses měla svěřit, než jí. Prověří to pevnost vašeho přátelství. Pokud je normální, tak to také normálně ustojí.

• načítám...
6388
16.6.17 10:44

Já bych šla za kamarádkou a probrala to s ní. Za jejími zády bych testy nedělala. Znáš ji, víš jak s ní komunikovat..

• načítám...
19015
16.6.17 10:49

Holky já bych ty testy za zády udělala jen z jednoho prostého důvodu - potvrzení pravdy. Pokud by dopadly pozitivně tak jak někdo psal, jít za kamarádkou, svěřit se jí a klidně s ní udělat testy znova. Pokud by dopadly negativně, tak pak se rozhodnout, zda jí to vůbec říkat nebo ne.

Kamarádka taky možná tajemství neudrží a řekne to biomatce, ta prožije možná druhé obrovské zklamání, pokud oni rodičemi nebudou.

Pořád je tady možnost, že Nematka lhala. :think:

• načítám...
864
16.6.17 10:55
@Enmamma píše:
Hlavní oběť celé situace jsi ty, ohledy by se měly brát na tebe a na to tu všichni zapomínají. Ty máš právo na celkové narovnání situace. Byla jsi však únosci vychována k tomu, aby ses stala poslední z posledních a chránila všechny v okolí, na sebe zapomněla a chovala se tak, že z toho ve výsledku budou opět profitovat únosci. A co se týče biologické rodiny, tak jejich utrpení bylo jednorázové a pokud jsou normální, tak se s tím vyrovnali dávno, ty však trpíš v podstatě celý život. Postižená situací jsi hlavně ty. Tak se přestaň ohlížet na všechny okolo a vymaň se z té šílené situace. Máš kamarádku, dokonce píšeš, že nejlepší. Tak komu jinému by ses měla svěřit, než jí. Prověří to pevnost vašeho přátelství. Pokud je normální, tak to také normálně ustojí.

Úmrtí dítěte je pro Vás jednorázová záležitost? Myslíte, že normální lidé nemůžou mít v srdci bolest ze ztráty dítěte tak dlouho? Myslím, že pokud jste to nezažila, nemůžete toto říct.

• načítám...
107
16.6.17 10:58
@Enmamma píše:

Naprosto souhlasím, určitě je nutné brát ohledy na biorodiče, ale největší oběť je tady zakladatelka. Měla by tedy jednat tak, aby to pomohlo hlavně jí.

• načítám...
Anonymní
16.6.17 10:58
@Enmamma píše:

Tohle jsem asi potřebovala slyšet/číst, jako bys mě znala :roll:
Opravdu tuhle možnost zvažuju nejvíc, že jí všechno popravdě řeknu i s tím, že mi (ne)matka řekla, že její rodina je moje bio a jestli mi pomůže. Nechci dělat testy tajně, určitě by to technicky šlo, ale necítím se na to :?

• Upravit
107
16.6.17 11:03
@leryl píše: Úmrtí dítěte je pro Vás jednorázová záležitost? Myslíte, že normální lidé nemůžou mít v srdci bolest ze ztráty dítěte tak dlouho? Myslím, že pokud jste to nezažila, nemůžete toto říct.

Řekla bych, že to bylo myšleno tak, že ta největší bolest už odezněla, nějakým způsobem se s tím za tu dobu už vyrovnali, ale zakladatelka trpěla celý život tím, jak se k ní chovala její nebio rodina/ ne matka, a teď ještě navíc v podstatě žádnou rodinu nemá.

• načítám...
24400
16.6.17 11:06
@Luisiana píše:
Holky já bych ty testy za zády udělala jen z jednoho prostého důvodu - potvrzení pravdy. Pokud by dopadly pozitivně tak jak někdo psal, jít za kamarádkou, svěřit se jí a klidně s ní udělat testy znova. Pokud by dopadly negativně, tak pak se rozhodnout, zda jí to vůbec říkat nebo ne.

Kamarádka taky možná tajemství neudrží a řekne to biomatce, ta prožije možná druhé obrovské zklamání, pokud oni rodičemi nebudou.

Tak kamarádce bych se svěřila v jakémkoliv případě, ale v případě pozitivního tajného testu DNA, bych ji řekla i variantu co mi řekla (ne)matka, v případě negativního výsledku, jen tu první část. To, že jsem zjistila, že mí rodiče nejsou mí rodiče.

Zakladatelko, ví kamarádka, že řešíš tento problém, nebo že máš nějaké trápení? Nebo když jsi s ní, tak se snažíš vše hodit za hlavu? Přece jenom od dubna jsou to už skoro 2 měsíce.

• načítám...
21932
16.6.17 11:11
@Luisiana píše:

Souhlasim.

• načítám...
107
16.6.17 11:11
@Anonymní píše:
Tohle jsem asi potřebovala slyšet/číst, jako bys mě znala :roll:
Opravdu tuhle možnost zvažuju nejvíc, že jí všechno popravdě řeknu i s tím, že mi (ne)matka řekla, že její rodina je moje bio a jestli mi pomůže. Nechci dělat testy tajně, určitě by to technicky šlo, ale necítím se na to :?

Já bych to tak udělala, poprosila bych ji o pomoc. Nebudeš jí vlastně říkat, že jsi její biosestra, jen, že to je verze tvojí nematky, která může a nemusí být pravdivá. A během toho čekání na výsledky bude mít i ona čas nějak si srovnat myšlenky a připravit se na obě varianty. A kdyby to náhodou pravda nebyla, může ti pak pomoct ona se s tím vyrovnat a třeba hledat dál. Od toho jste přece kamarádky, abyste si navzájem pomáhaly.

• načítám...
5708
16.6.17 11:21
@leryl píše: Úmrtí dítěte je pro Vás jednorázová záležitost? Myslíte, že normální lidé nemůžou mít v srdci bolest ze ztráty dítěte tak dlouho? Myslím, že pokud jste to nezažila, nemůžete toto říct.

Jistě uznáš, že úmrtí dítěte a dvacet let odstrkování dítěte a ruinování jeho psychiky je rozdíl.

• načítám...
19015
16.6.17 11:37

Tak zvažme ještě jednu možnost, jak s tím naloží kamarádka (biosestra)?

Dozví se, že se budou dělat testy, půjde to říct biomatce hned? Nepůjde to říct biomatce? Pokud jí to řekne hned, nenaštve se biomatka na zakladatelku, že to neřekla?
Nepůjde to řít hned, nebude jí to pak blbé, že to biomatce neřekla hned? Neudeří pak na ní biomatka že už to měsíc věděla a nic jí neřekla?

Stále vidím možnost říct to jen kamarádce (biosestře) a né matce jen jako přenesení odpovědnosti na někoho jiného. :think:

A tím nepopírám, že je zakladatelka ve velké prekérní situaci. V podstatě jaká koliv možnost je strašná rána a strašný zásah.

Zakladatelka sama nejlíp odhadne, jestli jí nová rodina přijme, jestli budou rádi, jestli tam najde podporu. (já myslím, že určitě ano ale nemusí to tak být).

Každopádně volit možnost všechno nebo nic. Buď rovnou všem nebo nikomu. Neházela bych odpovědnost na nejlepší kamarádku. Volba je jenom na zakladatelce

• načítám...
1972
16.6.17 11:44
@stinga píše:
@ivunak nerada bych byla cynická, ale 30 let miminko zcela jistě neoplakávají, už se s tím určitě dávno smířili, možná občas vzpomenou, ale - život jde dál

Je to myšleno obrazně, ne že by ještě teď brečeli každý den. Ale určitě na to občas myslí ještě i dnes. A den jejích narozenin určitě nepřejdou jenom tak.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová