Kdo jsou moji rodiče?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
16.6.17 11:59

@elen-ka Kamarádka ví, že řeším problém s rodinou, což u mě není tak neobvyklé :roll: Nic konkrétního jsem jí neříkala, zná mě a ví, jak řeším svoje problémy, takže na mě netlačí a ví, že až budu potřebovat, přijdu sama a bude tu pro mě :hug:

• Upravit
16.6.17 12:01

Asi bys jí to měla dávkovat postupně.
Tak jako jsi to tu předkládala nám, jak jsi postupně zjišťovala nové a nové informace.

• načítám...
14541
16.6.17 12:11

Zase bych předpokládala, že (bio)setstra je skoro třicetiletá rozumná ženská a než by přivodila matce skoro infarktový stav a pak riskovala, že se může ukázat, že příbuzné nakonec nejsou, bude před matkou chvíli mlčet. A když pak biomatce vysvětlí, proč za ni nešly rovnou (kdyby se ptala nebo jim to vyčítala), tak je to taky pochopitelné a v těch xy letech se nějaký měsíc ztratí :nevim: Přehození odpovědnosti je to tak jak tak, jen je otázka, na koho to bude nejlepší. Osobně si ale neumím představit dělat něco za zády nejlepší kamarádky a tvářit se, že je všechno ok. A stejně tak by mě asi mrzelo, že mě moje nejlepší kamarádka takhle obešla :think:

• načítám...
24400
16.6.17 12:12
@Anonymní píše:
@elen-ka Kamarádka ví, že řeším problém s rodinou, což u mě není tak neobvyklé :roll: Nic konkrétního jsem jí neříkala, zná mě a ví, jak řeším svoje problémy, takže na mě netlačí a ví, že až budu potřebovat, přijdu sama a bude tu pro mě :hug:

tak to je super. Asi bych, pokud se na to cítíš, se jí svěřila. Klidně s otevřeným koncem, jen začátek. Uvidíš jak bude reagovat.

• načítám...
6463
16.6.17 12:18
@Enmamma píše:
Hlavní oběť celé situace jsi ty, ohledy by se měly brát na tebe a na to tu všichni zapomínají. Ty máš právo na celkové narovnání situace. Byla jsi však únosci vychována k tomu, aby ses stala poslední z posledních a chránila všechny v okolí, na sebe zapomněla a chovala se tak, že z toho ve výsledku budou opět profitovat únosci. A co se týče biologické rodiny, tak jejich utrpení bylo jednorázové a pokud jsou normální, tak se s tím vyrovnali dávno, ty však trpíš v podstatě celý život. Postižená situací jsi hlavně ty. Tak se přestaň ohlížet na všechny okolo a vymaň se z té šílené situace. Máš kamarádku, dokonce píšeš, že nejlepší. Tak komu jinému by ses měla svěřit, než jí. Prověří to pevnost vašeho přátelství. Pokud je normální, tak to také normálně ustojí.

Je to tak. Porad se tu probira zprava zleva, jak se s tim vyrovnaji ostatni, jak je neranit a jednat delikatne, porad se berou ohledy na ostatni.

Ale tohle vsechno se tyka nejvic zakladatelky, jejiho zivota. Pro ostatni /hlavne biomaminku/, je to pecka, zprava roku, taky to zmeni zivot, to je jasne.

Ale myslela bych asi ted hlavne na sebe. A to rikam jako hodna holcicka, ktera byla jinak vychovana k nesobeckosti :P

• načítám...
9073
16.6.17 12:30

Ja se nejprve priklanela k tomu, ze nejlepsi by bylo udelat tajne test s kamaradkou/sestrou.

Ale ted, kdyz ctu zakladatelky posledni prispevek, tak si rikam, ze lepsi bude se nejak opatrne kamaradce sverit, rict, ze sama nevi, jak to opravdu je. Nerikat to tak, ze to tak nejspis je ale spis, ze je tu ta moznost, ze jsou sestry a sama nevi, co si o tom ma myslet.
Spolecne s kamaradku uz by pak mohly najit nejake nejschudnejsi reseni v biorodine, preci jen ona zna sve rodice nejlepe.

• načítám...
1805
16.6.17 14:25
@Fikta píše:
Zase bych předpokládala, že (bio)setstra je skoro třicetiletá rozumná ženská a než by přivodila matce skoro infarktový stav a pak riskovala, že se může ukázat, že příbuzné nakonec nejsou, bude před matkou chvíli mlčet. A když pak biomatce vysvětlí, proč za ni nešly rovnou (kdyby se ptala nebo jim to vyčítala), tak je to taky pochopitelné a v těch xy letech se nějaký měsíc ztratí :nevim: Přehození odpovědnosti je to tak jak tak, jen je otázka, na koho to bude nejlepší. Osobně si ale neumím představit dělat něco za zády nejlepší kamarádky a tvářit se, že je všechno ok. A stejně tak by mě asi mrzelo, že mě moje nejlepší kamarádka takhle obešla :think:

Přesně tak, souhlasím do puntíku. Zakladatelko, je to tvoje nejlepší kamarádka, jistě jako ty rozumná žena a i když to i pro ní bude šok, společně to zvládnete. Dělat jí tajný test není fér.. :kytka:

• načítám...
26270
16.6.17 14:42
@majdula1 píše:
**Je to tak. Porad se tu probira zprava zleva, jak se s tim vyrovnaji ostatni, jak je neranit a jednat delikatne, porad se berou ohledy na ostatni.

Ale tohle vsechno se tyka nejvic zakladatelky, jejiho zivota.** Pro ostatni /hlavne biomaminku/, je to pecka, zprava roku, taky to zmeni zivot, to je jasne.

Ale myslela bych asi ted hlavne na sebe. A to rikam jako hodna holcicka, ktera byla jinak vychovana k nesobeckosti :P

Jenže právě to, jak se s tím vyrovnají ti ostatní, bude mít zásadní vliv na jejich postoj k zakladatelce…takže je dle mého opravdu na místě zvážit možné varianty postupu sdělení a vzít v potaz reakce, které mohou nastat…

• načítám...
407
16.6.17 16:00

Když to vezmu z pohledy biosestry, tak bych byla určitě ráda, kdyby za mnou nejlepší kamarádka přišla, svěřila mi svůj příběh a byla bych samozřejmě co nejvíce nápomocna zjistit pravdu (tedy udělat společné testy). Jen si tedy nejsem jista, zda bych vydržela před svou rodinou dělat jakoby nic, než přijdou výsledky :nevim: A určitě bych jim nechtěla dělat plané naděje.
Na druhou stranu, když by kamarádka přišla s tím, co se dozvěděla, a řekla mi, že nechala udělat tajně naše společné testy, které to potvrdily, nejspíš bych na ni tedy nebyla naštvaná. Zamyslela bych se nad tím, že kdyby to pravda nebyla, bylo by jitření rodinných ran bolestně zbytečné. A vlastně bych nejspíš byla ráda, že je to potvrzené a nemusíme s rodiči čekat na výsledky a utápět se v tom, zda je to pravda.

A na zakladatelčině místě bych nechala udělat tajný test s kamarádkou, nejdříve to asi řekla jí (po potvrzení) a šly bychom spolu za rodiči (a to co nejdříve po sdělení, právě aby ona nemusela před rodiči nic skrývat).

Každopádně zakladatelko, přeji brzké rozuzlení této nezáviděníhodné situace, protože nosit to v sobě musí být šílené.

• načítám...
2507
16.6.17 18:48

Zakladatelko, to tvé dvojče - kamarádka - je velká výhoda právě. Možná když o ní píšeš tak hezky, je fakt, že mají ostatní asi pravdu a ji bych neobcházela. Já bych třeba byla ráda, kdyby se ukázalo, že moje nej kamarádka je i moje sestra :) a i kdyby ne…no a co, na přátelství to nic nemění. Určitě ti pomůže.
Vypadá to, že je to skutečně přátelství na pravém místě (co si budeme povídat, kolikrát mezi sourozenci vůbec nebývají dobré vztahy)

• načítám...
11669
16.6.17 20:09

Ja nevim, asi bych v takovehle situaci nedokazala cekat a jednala bych hned…proste bych chtela znat pravdu a znat sve rodice…kazdopadne bych jim to rekla, ze jsem jejich dcera a co se stalo..

• načítám...
16.6.17 20:51

Kdes vzala, ze je to dvojce?

• načítám...
12091
16.6.17 21:09
@Paralenka červená píše:
Kdes vzala, ze je to dvojce?

Protože psala, ze to nechce psát :) Ale nemusí být.

• načítám...
5708
16.6.17 22:10
@majdula1 píše:
Je to tak. Porad se tu probira zprava zleva, jak se s tim vyrovnaji ostatni, jak je neranit a jednat delikatne, porad se berou ohledy na ostatni.

Ale tohle vsechno se tyka nejvic zakladatelky, jejiho zivota. Pro ostatni /hlavne biomaminku/, je to pecka, zprava roku, taky to zmeni zivot, to je jasne.

Ale myslela bych asi ted hlavne na sebe. A to rikam jako hodna holcicka, ktera byla jinak vychovana k nesobeckosti :P

Přesně, všichni tu soucítí s biomatkou, která nemá o nějaké příkoří na sobě spáchaném ani páru a žije si v poklidu a holku, kterou 20 let psychicky ruinovali, nutí, aby svým neštěstím biomatku nezatěžovala a nezpůsobila jí náhodou nějaké trauma. Takže traumatizovaná holka v podstatě nemá obtěžovat svým traumatem. Tak to je opravdu těžký kalibr. Takže jsem pochopila, že oběti trestných činů by si svá traumata měli nejlépe nechat pro sebe a druhým nekazit život. Přijde mi to úplně padlé na hlavu.

• načítám...
1869
16.6.17 22:20
@Enmamma píše:
Přesně, všichni tu soucítí s biomatkou, která nemá o nějaké příkoří na sobě spáchaném ani páru a žije si v poklidu a holku, kterou 20 let psychicky ruinovali, nutí, aby svým neštěstím biomatku nezatěžovala a nezpůsobila jí náhodou nějaké trauma. Takže traumatizovaná holka v podstatě nemá obtěžovat svým traumatem. Tak to je opravdu těžký kalibr. Takže jsem pochopila, že oběti trestných činů by si svá traumata měli nejlépe nechat pro sebe a druhým nekazit život. Přijde mi to úplně padlé na hlavu.

Vidim to stejne :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová